Mobiele menu

Groepswandeldate en Nieuwjaarswandeling op 4 jan 2015, door Rotterdam

DeWandeldate bestaat 1 jaar. Bijna 1000 leden!

We zijn precies een jaar in de lucht met datingsite DéWandeldate. Met 954 leden zijn we aardig op weg. Vanaf nu wordt de groei (hopelijk) nóg makkelijker. Zeker met de lente in aantocht. Op naar 2000 leden!

Lees alles over DeWandeldate: DeWandeldate: nieuwe datingsite voor sportieve singles

Nieuwe cijfers ledenbestand per 1 maart 2015

Sinds de start op 1 maart 2014 groeien we gestaag, van 0 naar 954 leden op 1 maart 2015. Hier kan je al onze cijfers bekijken en de maandelijkse updates volgen. 

Er komen dagelijks nieuwe leden bij. De verhouding man - vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is: 

 • Er zijn wat meer vrouwen dan mannen: 56% van de leden is vrouw, 44% is man (ken je een wandelende single man: stuur hem door!)
 • Driekwart (76%) valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 10% is 18 t/m 30 jaar en 14% is 61 jaar of ouder.
 • De meerderheid (70%) heeft een HBO+ opleiding: 23% een universitaire (WO) opleiding, 47% een hoger beroeps (HBO) opleiding, 25% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 5% van de leden is de opleiding niet bekend. 
 • We hebben alle soorten wandelaars in huis: natuurliefhebbers, gezelligheidswandelaars, cultuurzoekers / stadswandelaars en sportieve wandelaars. Bekijk alle wandeltypen:
DeWandeldate leden naar wandeltype
 • Onze wekelijkse Nieuwsbrief heeft iedere week meer abonnees, op dit moment 1.279.
 • DeWandeldate is het meest actief op de sociale netwerken Facebook (1530 fans) en Twitter (349 volgers). We zijn ook actief op Google+ (wekelijkse updates, slechts 4 volgers van de bedrijfspagina, 72 volgers van Irene den Ouden), en op LinkedIn (slechts 3 volgers van het bedrijfsprofiel, de meeste actie loopt via het persoonlijk profiel van Irene den Ouden (500+ connecties).
 • Website bezoekers per maand: 11.845 bezoekers, 5.672 unieke bezoekers.

Succesverhalen en reviews door leden en experts

In het eerste jaar ontstonden tenminste 10 koppels: 20 singles die een partner vonden via DeWandeldate.

Foto: MichelleWalz

DeWandeldate in de Media en interviews

Het eerste jaar verscheen een artikel over onze datingsite in 5 dagbladen, ook was er een radiointerview met Irene, en artikelen op verschillende websites. Bekijk hier hoe DeWandeldate in de Media kwam. 

op de foto voor het AD Rotterdams Dagblad

Oprichter Irene werd inmiddels 4 maal geinterviewd:

 • Daten tijdens het wandelen, radiointerview met Irene den Ouden bij Radio Midvliet Actueel (voor wat ouder publiek in Leidschendam, Voorburg en Wassenaar), 10 februari 2015
 • Cupido's op de nichemarkt, 4 dagbladen: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad, 7 februari 2015
 • Klanten vertellen: datingsite "DeWandeldate" laat singles samen wandelen (link is verdwenen), Getting Social, 9 december 2014
 • Eindelijk samen de paden op, AD Rotterdams Dagblad, 29 maart 2014

De Groepswandelingen op onze Singles Wandel Agenda

De eerste 4 groepswandelingen vielen allemaal in de smaak. Op de Agenda staan nieuwe wandelingen aangekondigd. Zie hier de wandelingen die we deden (met onderaan steeds een aantal foto's). 

Flops: de Beurspresentaties van DeWandeldate

Ik (Irene) stond inmiddels een paar maal op een beurs: op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam en Antwerpen en één keer op de Voel je Goed markt, een heel kleine beurs in Krimpen aan de IJssel. Aan mijn presentaties valt nog wel wat te verbeteren. Op deze beurs had ik best een gezellig standje en leuke gesprekken. Echter niemand uit mijn doelgroep (singles die graag wandelen).

Irene met DeWandeldate op de Voel je Goed markt, 4 oktober 2014

Op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam, eind januari 2015, wilde ik het Speeddaten aanbieden, waarbij mensen op zoek konden naar reismaatjes, voor fiets- of wandelreizen. Er waren zeker wel belangstellenden, maar te weinig om te kunnen speeddaten. Eind februari 2015 ben ik ook afgereisd naar de Fiets en Wandelbeurs in Antwerpen. Omdat het Speeddaten in Nederland al geen succes was, heb ik die activiteit voor de toch wat meer behoudende Belgen afgezegd. Uiteindelijk stond ik met mijn beachflag bij een tafel midden op een horecaterras. Bezoekers van de beurs kwamen volop langs: om hun meegebrachte boterhammetjes en een bord soep te eten, niet om te daten. 

DeWandeldate op de F en W beurs in Antwerpen: veel bezoek van eters, niet van daters

Voornemens voor een volgend Beursbezoek: beter voorbereiden, betere plek regelen, beter materiaal, een nóg aansprekender activiteit aanbieden. 

DeWandeldate plannen voor 2015

Groepswandeldate Utrechtse Heuvelrug
 • Binnenkort versturen we een Ledenenquête. We vragen de leden naar hun tevredenheid, wensen, suggesties voor uitbreiding en verbeteringen. Met de resultaten bouwen we verder.
 • Wat we sowieso doen: we breiden de DéWandeldate Singles Agenda nog iets verder uit met groepswandelingen voor leeftijdsgroepen.

10 best gelezen artikelen, via de Tips & Agenda

Ons blog Tips & Agenda, met artikelen over wandelroutes, wandeltips, datingtips en de groepswandelingen wordt veel gelezen. De wekelijkse Nieuwsbrief, met de laatste 5 Tips uit het Blog, gaat inmiddels naar 1.279 abonnees. We kregen ook een mooie nr. 13 notering in de Top 50 Wandelblogs. De rangorde werd vooral gebaseerd op de sterkte van de website (Google technisch, 'edgerank'). Temidden van sites die al veel langer bestaan is nr. 13 een goede prestatie. 

1: Top 10 Blotevoetenpaden in Nederland en België (4.972 maal gelezen)

2: 15 Vierdaagsen: wandelen in Nederlandse natuurgebieden (3.246 maal)

3: 10 niche datingsites in Nederland: hoger opgeleiden, wandelaars, natuurliefhebbers (2.973 maal)

4: Eerste date? Kies voor een actieve date, een Wandeldate! (2.876 maal)

5: 12 mooiste natuurwandelingen in 12 provincies in Nederland (2.500 maal)

6: 12 mooiste stadswandelingen in 12 provincies in Nederland (2.194 maal)

7: 10 actieve eerste date ideeen (2.178 maal)

8: 2 nov: Groepswandeldate NS Herfstboswandeling Utrechtse Heuvelrug (16 km) (2.020 maal)

9: 27 dec: Groepswandeldate: Rondje Kralingse Plas Rotterdam – Brisk Walking  (1.800 maal)

10: 8 wandelapps voor bijzondere stadswandelingen (1.680 maal)

 

Jaaroverzichten van DeWandeldate

Verjaardagen DeWandeldate

Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Hoofdfoto: 4 januari 2015: Nieuwjaarswandleing met DeWandeldate in Rotterdam

© DeWandeldate, 1 maart 2015