Mobiele menu

Doelgroep en Leden

Doelgroep: sportieve natuurliefhebbers

Zoek je een sportieve (single) man of vrouw?

Welkom bij DeWandeldate! dé datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers, op zoek naar een partner met dezelfde passies.

  • alléén singles kunnen zich inschrijven. 
  • voor singles uit Nederland én Vlaanderen
  • voor alle leeftijden vanaf 18 jaar.
DeWandeldate helpt singles die graag wandelen elkaar te vinden.

(foto CC: Michael Mc Cullough)

Voor wie is DeWandeldate bedoeld?

  • Singles die in hun vrije tijd regelmatig wandelen en op zoek zijn naar een partner die ook van wandelen houdt
  • Singles die graag buiten op pad zijn en naast wandelen ook andere buitensporten beoefenen (denk aan: fietsen, mountainbiken, hardlopen, kanoën, zeilen, etc.)
  • Singles die eens op een andere manier hun date willen ontmoeten dan het standaard 'drankje' of 'hapje'.

Voor singles van alle leeftijden in Nederland en België

Het jongste lid van DeWandeldate is 18 jaar en het oudste lid is 85 jaar. Driekwart van de leden (76%) is tussen de 31 en 60 jaar oud. Ook in de andere leeftijdsgroepen melden zich steeds meer leden. Als lid van DeWandeldate kan je natuurlijk gewoon zoeken in je eigen leeftijdscategorie. 

Ruim 5.000 leden

Sinds de start op 1 maart 2014 groeien we gestaag door, nu zijn er al meer dan 5.000 leden. Dagelijks komen er nieuwe leden bij. Overigens zeggen ook dagelijks mensen hun lidmaatschap op.  

Hetero, homo, lesbisch, bi: via je profiel kan je precies aangeven of je man of vrouw bent en naar wie je op zoek bent. 

De verhouding man-vrouw en de verdeling naar leeftijden en opleidingsniveaus is als volgt:

  • 61% van de leden is vrouw, 39% is man. Vooral in de 50+ groep zijn er méér vrouwen dan mannen. Ken je een wandelende single man: stuur hem door naar DeWandeldate!
  • 75% van de leden valt in de leeftijdsgroep 31 t/m 60 jaar, 7% is 18 t/m 30 jaar en 18% is 61 jaar of ouder.
  • 73% heeft een HBO+ opleiding: 24% een universitaire (WO) opleiding, 48% een hoger beroeps (HBO) opleiding, 24% een middelbare beroeps (MBO) opleiding. Van 4% van de leden is de opleiding LBO of niet bekend.
  • 93% van de leden zoekt een partner, 73% zoekt (ook) een wandelmaatje. Vrouwen zoeken vooral een man als wandelmaatje en mannen zoeken vooral een vrouw als wandelmaatje. Een wandelmaatje vinden wordt vaak als eerste stap gezien richting het vinden van een partner. 

Wandeltypen: natuurliefhebbers, sportieve lopers, stadswandelaars

Je hoeft niet per se een super fanatieke wandelaar te zijn om lid te worden van DeWandeldate. Er zijn immers allerlei manieren waarop je kunt wandelen. Als lid geef je in je profiel aan welk type(n) wandelaar je bent. Zo vind je makkelijk gelijkgestemde wandelaars op de site. 

Bijna alle leden zien zichzelf zien als natuurliefhebber (94%). Ook de gezelligheidswandelaar is goed vertegenwoordigd (70%). Onder de leden bevinden zich verder veel cultuurzoekers/stadswandelaars (55%), bergwandelaars (55%), sportieve wandelaars (52%), langeafstandswandelaars (34%), rugzaklopers (33%), spiritueel wandelaars (vb stiltewandelingen, mindful wandelen) (22%), met de hond wandelaars (21%) en wadlopers (18%). Minder dan 10% van onze leden herkent zich in de typen Vierdaagselopers (8% doet mee of wil meedoen), Santiago de Compostela - pelgrimwandelaar (6%), barefootloper (4%) en Kennedymarsloper (2%).

Welk Wandeltype ben jij? van natuurliefhebber tot Vierdaagse loper.

Ook voor hardlopers, fietsers, zeilers, etc. 

Houd je ook van andere buitenactiviteiten dan wandelen? Als lid geef je in je profiel aan welke (van de lijst van 24) outdoor activiteiten je graag doet. Zo kunnen leden elkaar ook via die activiteiten vinden. De meeste leden houden niet alleen van wandelen (94%), maar ook van fietsen (72%), bergwandelen (55%) en kamperen (50%). Verder zijn er leden die tuinieren (42%), fotograferen (36%), zwemmen (31%), yoga (24%), kanoën (23%), hardlopen (23%), schaatsen (18%), skiën (18%), zeilen (18%), wadlopen (18%), mountainbiken (17%), tennissen (11%), klimmen (9%), paardrijden (9%), skaten (8%), langlaufen (8%), geocaching (7%), duiken (5%), golfen (3%), golfsurfen (2%). 

Welke outdoor activiteit doe jij graag? Leden van datingsite DeWandeldate vinden elkaar ook via hun activiteiten

 

Wil je ook lid, abonnee of volger worden van DeWandeldate?

Hoofdfoto: Groene Wissel wandeling 'Zes Veluwse Bergen' met DeWandeldate

© DeWandeldate, 2014 - 2024.