Mobiele menu

Meer dan 1000 singles vonden hun partner via onze wandeldatingsite. Lees hun mooie verhalen!

131 Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Vertel ook jouw Succesverhaal en kies je favoriete Wandelgids of ontvang 3 maanden gratis Komoot premium! 

 

833 nieuwe DeWandeldate koppels

Via onze datingsite voor wandelaars zijn al veel nieuwe relaties ontstaan. Sinds de start in 2014, hebben al zeker 1000 (1.666) singles hun partner gevonden. We ontvingen een blij bericht van 833 koppels:

 • 6 koppels in 2014 / 5 koppels stuurden ook hun verhaal in
 • 44 koppels in 2015 / 15 verhalen
 • 86 koppels in 2016 / 7 verhalen
 • 66 koppels in 2017 / 11 verhalen
 • 73 koppels in 2018 / 13 verhalen
 • 86 koppels in 2019 / 7 verhalen
 • 117 koppels in 2020 / 18 verhalen
 • 120 koppels in 2021 / 28 verhalen 
 • 82 koppels in 2022 / 10 verhalen 
 • 95 koppels in 2023 / 12 verhalen
 • 54 koppels in 2024 / 6 verhalen (t/m 1 juli 2024)

In werkelijkheid is het aantal koppels nog groter, niet iedereen stuurt een bericht na het vinden van iemand via DeWandeldate. Regelmatig vertellen mensen mij tijdens groepswandelingen en op andere manieren over DeWandeldate relaties waarvan we het bestaan nog niet kenden. 

 • Jongste koppel: Hij 22 jaar, Zij 21 jaar. 
 • Oudste koppel: Hij 79 jaar, Zij 73 jaar. 

23 huwelijken en 9 baby's na 10 jaar datingsite DeWandeldate

Regelmatig ontvangen we ook berichten van koppels die trouwden of een kind kregen. Waarschijnlijk zijn er inmiddels meer huwelijken en meer babies, maar dit is wat we wel weten: 

 • 23 stellen zijn getrouwd (1 huwelijk in 2016, 2 in 2017, 1 in 2018, 6 in 2019, 3 in 2020, 3 in 2021 en 2 in 2022, 3 in 2023 en 2 in 2024).
 • 9 babies geboren (1 baby in 2017, 1 in 2018, 1 in 2019, 4 in 2021, 1 in 2022 en 1 in 2023). 

Verder zijn er ook al heel wat wandel-vriendschappen ontstaan; veel leden werden wandelmaatjes. 

Helaas zijn niet alle DeWandeldate koppels nog bij elkaar. Regelmatig zie ik dat mensen die eerder iemand vonden zich opnieuw aanmelden. Jammer dat zij uit elkaar zijn, en wel mooi dat ze opnieuw voor DeWandeldate kiezen. 

Alle DeWandeldate succesverhalen

Alle (ex) leden die vertellen dat ze iemand vonden via DeWandeldate krijgen de vraag of ze hun Verhaal willen delen. Gingen ze echt op wandeldate samen? Hoe pakten zij het aan? Hoe gaat het nu? 

Veel koppels stuurden hun verhaal in. Een mooie inspiratiebron voor alle singles die nog op zoek zijn. Alle verhalen zijn even mooi. Deze 3 lichten we er uit om de verscheidenheid te illustreren:

We probeerden zelfs The West Highland Way te wandelen

Dit verhaal laat zien hoe belangrijk het is duidelijk in je profiel te zetten wie je zoekt. Haar grote wens was de West Highland Way in Schotland te wandelen. Hij ging mee.

Paul en Linda: ontmoeting bij de Nijmeegse 4daagse

Deze twee fanatieke Vierdaagse lopers hadden hun eerste romantische date bij de startvlag van de Nijmeegse Vierdaagse en liepen daarna alle 4 de dagen samen.

Paul en Yvonne: op zoek naar echte liefde!

Yvonne twijfelde of DeWandeldate wel een geschikte site was omdat ze tijdens wandelingen gebruik maakt van een rolstoel. Toch volgde ze haar hart en vond de liefde van haar leven.

2014: 6 koppels en 5 succesverhalen:

#1. Bram (66) en Annelies (60)

Bram en Annelies vonden elkaar via DeWandeldate.

'Eerlijk: ik moest mijn dochter vragen wat ik met een 'like' aan moest. Gelukkig ontving ik ook een geschreven bericht. Vlug keek ik naar haar profiel. Ja, met die vrouw wilde ik wel een wandeling maken. Omdat ik op dat moment logés had en zij vervolgens op wandelvakantie ging, vulden wij de tijd met een almaar drukker wordend mailverkeer.'

Lees het hele verhaal >> Bram en Annelies vonden elkaar via DeWandeldate

#2. Paul (37) en Yvonne (42)

Paul en Yvonne: op zoek naar echte liefde

'Paul kreeg de tip om op DeWandeldate te gaan staan van zijn zus. Yvonne kwam Irene tegen bij een Open Coffee voor ondernemers, waar zij enthousiast vertelde over DeWandeldate. Maar aangezien Yvonne tijdens wandelingen gebruik maakt van een rolstoel twijfelde zij wel of DeWandeldate wel een geschikte site was. Haar hart ligt echter bij de natuur en zo zie je maar hoeveel moois het kan brengen als je je hart volgt.'

Lees het hele verhaal >> Paul en Yvonne: op zoek naar echte liefde 

#3. Arno (40) en Kim (40) 

Ik ben niet langer een alleen wandelende wandelaar

'In het voorjaar op een bospad ergens in the middle of nowhere een wandelaar tegen gekomen waar ik een paar kilometer mee op ben gelopen, leuk gesprek gehad tot hij linksaf moest slaan en ik rechtdoor. Nadat hij uit het zicht was verdwenen bedacht ik mij dat ik zijn contactgegevens wel had willen hebben want het gesprek had mij nieuwsgierig gemaakt. Zo'n held ben ik dus om dat niet te durven vragen..... '

Lees het hele verhaal >> Ik ben niet langer een alleen wandelende wandelaar 

#4. Jan Pieter (43) en Louise (44)

Op een mooie Pinksterdag ... vonden zij elkaar

'Een maand geleden hebben we voor het eerst afgesproken voor een wandeldate. Was spannend, maar ontzettend leuk. Samen hebben we nu al veel gewandeld: bij Kasteel Staverden, Solse gat in het Speulderbos, Vierhouten bij het Verscholen dorp, Park Sonsbeek in Arnhem, Kasteel Groevenbeek via het bos en over de Groevenbeekse Heide terug, Natuurpark in Lelystad ... Het is echt super om zo via de Wandeldate iemand te vinden die goed bij je past.'

Lees het hele verhaal >> Op een mooie Pinksterdag ... vonden zij elkaar

#5. René (50) en Adelheid (46)

Ik ben eigenlijk helemaal nieuw in het datingcircuit.

'Ik heb me ontzettend goed verdiept in alle relatie en datingssites, en toen kwam ik jouw site tegen, en hoewel deze nog behoorlijk nieuw is, sprak mij dit erg aan. Tot mijn verbazing heeft dat nu geresulteerd in in ieder geval een hele mooie vriendschap, en wie weet wat nog meer. Ik vind deze site echt een aanrader voor iedereen die van wandelen en natuur houdt.' 

Lees het hele verhaal >> Ik ben eigenlijk helemaal nieuw in datingcircuit 

2015: 44 koppels en 15 succesverhalen:

#6. Zigeuner (65) en Wandeldame (63)

Hand in hand naar het Amsterdam Light Festival

‘Onze eerste wandelactiviteit zou zijn in Marken, maar die afspraak was te lang om te wachten en na wat telefonisch met elkaar gesproken te hebben op een eerdere datum de Amsterdam Lightfestival route gelopen. We hadden afgesproken bij het centraal station. Toen we elkaar zagen klikte het gelijk en hand in hand als 2 pubers liepen we de route.'

Lees het hele verhaal >> Hand in hand naar het Amsterdam Light Festival

#7. Jack (59) en Lisa (52)

4 maal is scheepsrecht

‘Ik had al met 3 mannen gewandeld en daar was geen klik mee, dus had lage verwachtingen bij een 4e man.’

Lees het hele verhaal >> 4 maal is scheepsrecht

#8. Jeroen (49) en Margret (49)

Eerste date: strandwandeling vanaf Scheveningen

‘Na een paar weken wilden we elkaar ontmoeten en spraken af op Den Haag Centraal om van daaruit met de tram naar Scheveningen te gaan voor onze (eerste) wandeling. Ik vond het wel spannend, want je kan via de mail wel van alles aan elkaar vertellen, maar ‘live’ is toch anders, alleen al het feit dat je geen backspace hebt om je zin toch nog even te veranderen.’

Lees het hele verhaal >> "Ik had in Google 'wandelen met singles' ingetikt"

#9. Peter (59) en Marjan (55)

Peter en Marjan op het strand, vereeuwigd in een schilderij

‘Peter zocht iemand om mee te gaan wandelen tijdens vakantie, en ik zocht een mannelijk maatje om op vrije dagen mee te gaan wandelen. Eerst had ik steeds geen tijd voor een wandeldag, dus de eerste keer hebben we geluncht. Toen bleek dat we heel veel interesses deelden, en nu, behalve samen wandelen, ook samen musea bezoeken, samen biljarten, en samen naar concerten gaan.

Lees het hele verhaal >> Peter en Marjan op het strand, vereeuwigd in een schilderij

#10. Rob (66) en Esther (61)

Datingtip aan 60+ vrouwen: neem zelf initiatief!

‘Tijdens de eerste ontmoeting spraken we af, te gaan wandelen en een focus op een relatie los te laten. Tenslotte waren we beide tevreden met het leven dat we hadden. Dat gaf opening tot een heel ontspannen ontmoeting: worden we wandelvrienden? Krijgt deze ontmoeting een vervolg of niet? We zien wel.

Lees het hele verhaal >> Datingtip aan 60+ vrouwen: neem zelf initiatief!

#11. Jeroen (56) en Tessa (56)

‘Hai Irene, Via jouw wandelsite heb ik een super lieve wandelaar ontmoet, waar ik al een aantal maanden mee op trek. We hebben zelfs een poging ondernomen om mijn "droomwens" The Westhighland Way te wandelen, die we helaas wegens fysieke klachten moesten afbreken, maar we zullen de tocht later zeker herhalen.

Lees het hele verhaal >> "We probeerden zelfs The West Highland Way te wandelen"

#12. Ruud (59) en Irma (53)

"Ik was nog nooit op een datingsite"

‘Ik was nog maar 1 maand lid en wat begon met ontzettend leuke berichten op en neer sturen, gevolgd door een telefoongesprek van bijna 2 uur waarbij er een wandeldate gepland werd, is nu uitgemond in een enorme klik en verliefdheid.

Lees het hele verhaal >> "Ik had nog nooit op een datingsite gestaan"

#13. Arno (35) en Michelle (29)

Het liefdesverhaal van Michelle en Arno

‘Control freak als ik ben had ik een route bedacht langs meerdere stations, want ja wat nou als je elkaar na een half uur zat bent en nog 2 uur moet wandelen. Dat is ook het mooie aan wandeldate, je bepaalt zelf hoe lang, waar en hoe je loopt.

Lees het hele verhaal >> Het liefdesverhaal van Michelle en Arno

#14. Paul (44) en Linda (45)

Paul en Linda: ontmoeting bij de Nijmeegse 4daagse

‘Op de eerste dag van de 4 daagse waar de route van de 40 km, waar Linda op wandelt en de 50 km waar Paul op wandelt bij elkaar komen, neemt Linda contact op met Paul. Hij was daar net, en zo konden we de rest van de route samen verder wandelen.’

Lees het hele verhaal >> Paul en Linda: ontmoeting bij de Nijmeegse 4daagse

#15. Rob (27) en Astrid (27)

Wandeldate Brunssummerheide met onze honden

‘We wonen best ver uit elkaar, maar uiteindelijk kwam het tot een wandeldate op de Brunssummerheide. We hebben een flink stuk met onze honden gewandeld door de stromende regen, maar dat maakte het niet minder gezellig.’

Lees het hele verhaal: Wandeldate Brunssummerheide met onze honden 

#16. Boots (58) en Kimari (50)

Afscheid van de Wandeldate

‘Door de opzet van het Wandeldaten hadden we bij onze eerste ontmoeting geen overhoring, maar een ontspannen, doch vermoeiend, loopje van 5 uur. Dat komt natuurlijk doordat Kimari, zoals ze zich verhulde, helemaal vanuit de Randstad naar de Sallandse Heuvelrug kwam treinen en een heel relaxte, onbevangen, interessante en gelukkig goed wijze vrouw bleek te zijn.’

Lees het hele verhaal >> Afscheid van de Wandeldate

#17. Ralph (41) en Hilde (40)

Van picknick naar rugzak trektocht door Noorwegen

'Het liefst zou ik iemand ontmoeten met wie ik mijn passie voor wandelreizen zou kunnen delen. Dat bracht mij op de wandeldate. Toen ik het profiel van Ralph zag gaf ik hem een 'like'.' ... Toen Ralph na een paar weken een zuidelijk stuk van zijn Pieterpad liep en op tweede pinksterdag weer huiswaarts keerde stapte hij in Arnhem uit de trein voor een ontmoeting ... Zes weken later vlogen we naar Noorwegen waar we ruim drie weken samen met rugzak en tent rondtrokken en mooie wandeltochten maakten.

Lees het hele verhaal >> Van picknick naar rugzak trektocht door Noorwegen

#18. Bert (64) en Liesbeth (58)

Sportieve natuurliefhebbers met diepgang: via DeWandeldate

‘Ik wou graag een nieuwe partner ontmoeten, al zou ik hierin toch voorzichtig zijn: liever alleen blijven dan een relatie aangaan die niet overtuigend goed zit .. De klik was er en tegen het einde van de wandeling stelde ik voor 'ervoor te gaan', en voor haar bleek dat ook zo te voelen.’

Lees het hele verhaal >> Sportieve natuurliefhebbers met diepgang: via DeWandeldate

#19. Fransois (60) en Lian (51)

Van Wandelmaatje naar Wandeldate naar nieuwe Liefde

'Zoals er tegenwoordig voor bijna alles een site te vinden is, kwam ik ook de site voor “wandeldates” tegen, een date wilde ik helemaal niet, maar toen ik zag dat je als voorkeur ook wandelmaatje in kon vullen was mijn belangstelling gewekt.'

Lees het hele verhaal >> Van Wandelmaatje naar Wandeldate naar nieuwe Liefde

#20. Arjan (50) en Trea (40)

Zij kreeg een Delftsblauw beeldje en wist: God heeft je gestuurd!

'In een beeld liet de heer me zien dat ik een gezonde relatie met een man zou krijgen, en hij liet me een beeldje van Delfts blauw zien van een boeren jongen en meisje.'

Lees het hele verhaal >> Zij kreeg een Delftsblauw beeldje en wist: God heeft je gestuurd!

2016: 86 koppels en 7 succesverhalen:

Naarmate onze wandeldatingsite langer bestaat ontvangen we meer 'meldingen' van koppels. Voor zover het bij te houden is (we weten natuurlijk niet alles): onze teller staat voor het jaar 2016 op 75. Jammer genoeg ontvangen we nu minder succesverhalen. Ik weet niet precies hoe dat komt. Het is logisch dat je niet direct je verhaal op stuurt na je opzegging. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet, je kunt je eigen moment kiezen. Misschien willen mensen liever niet met hun gezicht en naam op de site. Ook dat hoeft niet. Je kunt ook anoniem blijven. Of denken mensen dat hun verhaal niet bijzonder genoeg is? Dat mag nooit een reden zijn om niet te schrijven. Ieder verhaal is bijzonder en wij, leden en volgers van DeWandeldate, lezen alle verhalen graag! 

Hier dan het eerste succesverhaal in 2016. Wat een heerlijk romantisch verhaal!

#21. Lei (59) en Petra (55)

'Het voelt zo goed, ben zo blij en gelukkig.... het beste wat me ooit is overkomen!'

'Op vrijdag de 13e (mei) nota bene.... voortaan een geluksdag! In Overveen afgesproken en daar heerlijk gewandeld in de Kennemerduinen..... Waarschijnlijk niet gebruikelijk, maar onze 1e date duurde 4 dagen. Sindsdien zijn we meer met, dan zonder elkaar. '

Lees het hele verhaal >> The story that changed my whole life: Lei en Petra

#22. John (57) en Marijke (56)

Eén paraplu

'Het leuke was dat we maar 1 paraplu hadden en die was niet al te groot, dus dat werd in de regenbui ergens een boom of een grote struik opzoeken waar we samen, dicht tegen elkaar aan, een beetje konden schuilen.'

Lees het hele verhaal >> Samen schuilen onder één paraplu

#23. Ezel (64) en Ingeborg (59)

Eerste date: wandelen in Eilandspolder, Noord-Holland

'Flinke wandelingen gemaakt, grenzen verlegd en hebben we allebei het gevoel dat het gewoon goed zit! De rugzak uit het verleden die we allebei weten te dragen, wordt, nu we samen oplopen, nog lichter ervaren!'

Lees het hele verhaal >> Eerste date: wandelen in Eilandspolder, Noord-Holland

#24 Tom (44 jaar) en Cairngorms (31 jaar)

Wandelen, kayakken en daarna klettersteigen in de Alpen

'We gingen wandelen langs de Dommel: Tom kende allemaal avontuurlijke paadjes dwars door de struiken. Ik vond het wel interessant en avontuurlijk, maar Tom vertelde later dat hij verbaasd was 'dat ik zijn avonturen pikte'. '

Lees het hele verhaal >> Wandelen, kayakken en daarna klettersteigen in de Alpen

#25. Boris (54) en Gabor (53)

'Na een wat zenuwachtige kennismaking zijn we gaan wandelen door het duin; we hadden gespreksstof genoeg. Wat in ons profiel stond bleek te kloppen en de overeenkomsten tussen ons waren groot. Koffie gedronken op een terrasje en weer verder gewandeld. En ineens ontstond het bij ons allebei: het gevoel “wij horen bij elkaar”. We keken elkaar aan, pakten elkaars hand en hebben die niet meer losgelaten.'

Lees het hele verhaal >> Dankzij website "De Wandeldate" een prachtige relatie

#26. Mael (66) en Mees (52) 

Mijn grote liefde gevonden via de wandeldate

'Mijn grote liefde gevonden via de wandeldate. Echt ongelooflijk binnen een korte tijd. Veel gemaild en berichtjes, bij de eerste ontmoeting was er zielsverwantheid. De grootste liefde in mijn leven.'

Lees het hele verhaal > Mijn grote liefde gevonden via de wandeldate

#27. Arno (55) en Cobi (50)

Samen gewandeld in de Sierra Nevada in Andalusië

'We hebben het leuk samen, wandelen graag en blijken veel raakvlakken te hebben. Het contact gaat makkelijk, het lijkt wel ‘vanzelf’ te gaan. Inmiddels hebben we een vaste relatie!!! Dit najaar zijn we samen op vakantie geweest in Andalusië. Naast cultuur snuiven en leuke terrasjes hebben we heerlijk gewandeld in de Sierra Nevada. We zijn nu al weer plannen aan het maken voor de volgende reis.'

Lees het hele verhaal >> Samen gewandeld in de Sierra Nevada in Andalusië

2017: 66 koppels en 11 succesverhalen:

#28. Frank (49) en Monique (49)

Onze ervaring met de Wandeldating site

‘Normaal gesproken ben ik niet van de dating sites, maar ik wou haar wel beter leren kennen, en het leek me dat een groepswandeling met vreemden op zichzelf ook wel eens leuk en nuttig zou kunnen zijn.’ 

Lees het hele verhaal >> Onze ervaring met de Wandeldating site

#29. Rik Strandloper (68) en vriendin (67)

Dankzij de Wandeldate connected

‘Aangekomen op het station van een historische Hanzestad aan de IJssel neemt de milde spanning toe, die ik al de hele reis voel: “zou ze er staan, links onderaan de trap ...??’

Lees het hele verhaal >> Dankzij de Wandeldate connected

#30. Marco (47) en vriendin (49) 

andeldate.nl? What the Friemel! Dat is het!

'Na goedkeuring van mijn profiel, gingen Pip en ik wandelvrouwen liken, net zoals dat bij Facebook kan. En vervolgens wij wachten, wij nog meer wachten, nog wat hartjes uitgedeeld. Ondertussen maar even een 110km tochtje gelopen.'

Lees het hele verhaal >> Wandeldate.nl? What the Friemel! Dat is het!

#31. Richard (35) en Anouk (35) 

Duurzaam leven, wandelen en passie voor de natuur

'We hebben drie dagen rondgetrokken in de Belgische Ardennen. We hebben genoten van het mooie landschap en de fysieke uitdaging van iedere dag 20 km wandelen met bepakking. Het voelt samen zo vertrouwd en sindsdien zoeken we elkaar op wanneer het kan. We maken dan wandelingen met z´n drieën, bezoeken een museum en genieten vooral van elkaar.'

Lees het hele verhaal >> Duurzaam leven, wandelen en passie voor de natuur

#32. Alex (64) en Yvonne (62) 

Liefde is twee stromen die zich mengen

'Genietend van de prachtige natuur en rond speurend naar het zeldzame Pimpernelblauwtje, wisselden we vooral veel uit over onze beider levens. Gedeelde passies voor de natuur, wandelen, zangtalenten, vakantiegebieden, spiritualiteit, werk, musea maar ook wandelen in Stilte. Het kwam allemaal langs op onze eerste wandeling.'

Lees het hele verhaal >> Liefde is twee stromen die zich mengen

#33. Kolibrie (56) en Stormmeeuw (48) 

‘Bij binnenkomst herkende ik een Dayak schild aan de muur, dat alleen al maakte veel verhalen los bij ons beiden. Als er na 10 minuten al een atlas op tafel komt dan zit het wel goed dacht ik .. ‘ 

Dit verhaal is op verzoek van de betrokkenen verwijderd. 

#34. Frits (53) en Erika (45)

Vogelliefhebbers Frits en Erika gingen op VOGELkijkdate

‘Omdat we beiden van vogels kijken houden, gingen de verrekijkers mee en werd het eigenlijk een vogelkijkdate. Wat ik leuk vond aan onze eerste ontmoeting was dat hij even enthousiast werd van de vogels die we onderweg zagen als ik!’

Lees het hele verhaal >> Vogelliefhebbers Frits en Erika gingen op VOGELkijkdate

#35. Alexander (45) en Nicole (47)

Eerste wandelafspraak. Place to be: De Brunssummerheide

'Binnen een week was de eerste wandelafspraak gemaakt. Place to be: De Brunssummerheide op een zondagmorgen. Spannend en zo mooi dat er direct de klik was. Op dinsdag even bij elkaar geweest voor een kop thee en op donderdag, samen met de honden, een flinke sneeuwwandeling gemaakt in de Ardennen. Hier was al duidelijk dat we elkaar meer dan leuk vonden. Kan het zo snel? Kan dat echt?' 

Lees het hele verhaal >> Eerste wandelafspraak. Place to be: De Brunssummerheide

#36. Marco (42) en Françoise (41)

Hoera! De eerste DeWandeldate BABY is geboren!

'Aan het einde van een watertrap bevindt zich daar een idyllisch liefdesprieeltje. Daar zakte Marco door zijn knieën en vroeg mij te huwelijk. Ik zei volmondig: ‘Ja.’  en voelde mij zielsgelukkig met onze baby in mijn buik.'

Lees het hele verhaal >> Hoera! De eerste DeWandeldate BABY is geboren!

#37. Apoda (57) en Heleen (56) 

Van Klompenpad naar Gemeentehuis: huwelijk via DeWandeldate

'In het voorjaar van 2016 bracht een voorzichtige 'like' ons naar het regenachtige Klompenpad rond Asperen. Drie weken later een stadswandeling in Amersfoort, steeds gezelliger dus naar de Ri4daagse.. '

Lees het hele verhaal >> Van Klompenpad naar Gemeentehuis: huwelijk via DeWandeldate

#38. Hjalmar (51) en Saar (51)

Santiago de Compostela

'Vandaag een prachtige wandeling gemaakt in de vers gevallen sneeuw. We hebben er heel veel zin in om de rest van ons leven samen door te brengen, verheugen ons er enorm op!' >> lees ook dit mooie succesverhaal!

Lees het hele verhaal > Samen de Camino gelopen, een fantastisch avontuur!

2018: 73 koppels en 13 succesverhalen:

#39. Ruud (51) en Roos (40)

Onze eerste date was een wandeldate in Oostenrijk

'Onze eerste date was een wandeldate, en wel in Oostenrijk. Ik zou zelf een aantal weken de bergen in gaan om te skiën en Ruud is sowieso 's winters veel in de Alpen te vinden, dus leek het ons leuk elkaar daar te ontmoeten en meteen een mooie (sneeuwschoen)tocht te maken.'

Lees het hele verhaal > Onze eerste date was een wandeldate in Oostenrijk

#40. Carlos (60) en Antoinette (56)

Vandaag heerlijk verliefd geworden

'Ik heb 8 maanden op deze site gestaan en zeer veel wandelingen gemaakt die allemaal genoeglijk tot zeer aangenaam waren maar niet leiden tot dat overweldigende gevoel. Pas op de laatste dag dat mijn abonnement afliep, overkwam het mij.'

Lees het hele verhaal > Vandaag heerlijk verliefd geworden

#41. De Sallander (54) en Esther (54)

geef niet op, er kan zo wat moois ontstaan!

'Ondanks het gure weer hebben we onderweg in het bos toch even gepicknickt en veel gekletst. Dit was in het Banisveld bij Boxtel.

Lees het hele verhaal > Geef niet op, er kan zo wat moois ontstaan!

#42. Peer2Walk (59) en Hortensia (53)

'Jarenlang alleen geweest, nu voor elkaar gereserveerd.'

'De 10 wandelkilometers die volgens planning zouden volgen werden er uiteindelijk 21 omdat we vergaten de markeringen in de gaten te houden, tijd genoeg dus om ’n kijkje in elkaars leven te krijgen.'

Lees het hele verhaal > Jarenlang alleen geweest . Nu voor elkaar 'gereserveerd'

#43. Jan Paul (49) en Sylvia (42)

Liefde op het eerste gezicht

''Op 3 maart hadden Sylvia en Jan Paul de eerste wandeldate in Epe op de Veluwe. Vanaf het eerste oogcontact voelden we een klik.'

Lees het hele verhaal > Liefde op het eerste gezicht

#44. A.J. (35) en Emma (36)

Lang leve de sneeuw!

'We zouden op een zondag gaan wandelen, maar een paar dagen voor onze date berichtte hij dat het flink zou gaan sneeuwen. Hij stelde voor naar het natuurhistorisch museum in Rotterdam te gaan .. '

Lees het hele verhaal > Lang leve de sneeuw!

#45. Ed (62) en Carla (55)

Wat zoek jij in een nieuwe relatie?

'Al wandelend ontstond al snel een enorme vertrouwdheid. Inmiddels hebben we elkaar op zeer veel vlakken gevonden. We hebben een fijne, liefdevolle relatie. Én…we herleven weer een beetje onze jeugd.'

Lees het hele verhaal > Wat zoek jij in een nieuwe relatie?

#46. Marck (35) en Fem (35)

We verwachten ons eerste kleine wandelaartje

'Op 21 Januari 2019 wordt onze eerste kleine wandelaartje verwacht. :-) We zullen je laten weten wanneer die kleine zijn of haar eerste stapjes heeft gezet.'

Lees het hele verhaal > We verwachten ons eerste kleine wandelaartje

#47. Koos (71) en Truus (68)

Het verhaal van de Haarlemse mug en de Gelderse gaai

'Uit onze profielteksten bleek een bijna complete match in interesses, activiteiten en levensstijl. We moesten gewoon aan de wandel samen. Onze eerste - Veluwse - wandeling zou een paar uur duren. Het werden er acht!

Lees het hele verhaal > Het verhaal van de Haarlemse mug en de Gelderse gaai

#48. Henk (53) en Els (47)

Vroeg of laat kan iedereen de ware treffen

'Ik had ondertussen de hoop al een beetje opgegeven. Af en toe keek ik nog even wat rond op dewandeldate, meestal naar aanleiding van de mailtjes die ik regelmatig ontving. Het enthousiasme was helemaal weg.'

Lees het hele verhaal > Vroeg of laat kan iedereen de ware treffen

#49. Mark (35) en Cindy (38)

Volg je hart dan kan het nooit verkeerd zijn.'

'Na de eerste wandeling wisten we beiden dat we bij elkaar wilde blijven, samen wandelen en samen beleven.'

Lees het hele verhaal > Volg je hart dan kan het nooit verkeerd zijn

#50. Martin (50) en Ingrid (52)

Hoogtepunt: wildkampeer vakantie in de Franse Alpen

'Hoogtepunt tot dusver was onze wildkampeer vakantie in de Franse alpen. Onze levens hebben weer kleur gekregen en de toekomst lacht ons tegemoet.'

Lees het hele verhaal > Hoogtepunt: wildkampeer vakantie in de Franse Alpen

#51. Rob (50) en Natasja (51)

Ga je mee wandelen in de bossen bij Zeist?

'Ik was er iets eerder, en stond met Nino te wachten. Omdat we gewoon een wandelafspraak hadden waren we beiden niet nerveus, en mede daardoor ging de kennismaking heel ontspannen. Rob had wat lekkers voor Nino had meegenomen, een heel attent gebaar.'

Lees het hele verhaal > Ga je mee wandelen in de bossen bij Zeist?

2019: 85 koppels en 6 en succesverhalen:

#52. Jonathan (28) en Tess (32)

Ik zoek iemand die sportief is

'Na een tijdje appjes sturen hebben we afgesproken om samen te gaan wandelen in de waterleidingsduinen en het strand daar. Het klikte eigenlijk meteen!'

Lees het hele verhaal > Ik zoek .. iemand die sportief is!

#53. Berend (54) en Carolijn (47)

Goed nieuws: routebegeleider trouwde met zijn wandeldate

Hij was één van de meest enthousiaste begeleiders van onze groepswandelingen. Vorige week, precies op Valentijnsdag, trad hij in het huwelijk met zijn eigen (wandel)vrouw. Hartelijk gefeliciteerd Berend!

Lees het hele verhaal > Goed nieuws: routebegeleider trouwde met zijn wandeldate

#54. Jo (51) en Marretje (50)

Onze eerste date was in het KLIMBOS

'Onze eerste ontmoeting was in het klimbos. Lekker hoog de bomen in, onze grenzen verkennen. We hadden veel plezier, vooral toen ik niet meer verder durfde en moest worden gered.'

Lees het hele verhaal > Onze eerste date was in het KLIMBOS

En, heel toevallig, ook het volgende verhaal speelt zich deels af in het Klimbos: 

#55. Dirk (30) en Evelien (31)

We zijn onze eerste date naar een klimbos geweest (omdat naast wandelen, we allebei van klimmen houden) . Dit was erg leuk, en meteen besloten om van onze 2e date een wandeldate te maken.

'We zijn onze eerste date naar een klimbos geweest (omdat naast wandelen, we allebei van klimmen houden). Dit was erg leuk, en meteen besloten om van onze 2e date een wandeldate te maken.'

Lees het hele verhaal > Eerste date in het Klimbos, tweede date een Wandeldate

#56. Stapmaat (49) en Clarice (49)

Onze eerste wandeldate was in een verlaten bos

'Op een zomerse dag had ik een wandeldate met een Belgische schone. Ze had voorgesteld om in de grensstreek af te spreken. De plek was een naar mijn idee verlaten plek, zo één waarvan je denkt dat je nooit meer terug in Nederland zult terugkeren.'

Lees het hele verhaal > Onze eerste wandeldate was in een verlaten bos

#57. Roel (70) en Johanna (71)

Het wandelen was leuk, op 'n bankje aan de rivier nog leuker!

'We hebben anderhalf uur op 'n bankje gezeten(!) en 3 kwartier gewandeld... het wandelen was leuk (al meteen hand in hand) maar op 'n bankje aan de rivier zitten nog leuker !'

Lees het hele verhaal > Het wandelen was leuk, op 'n bankje aan de rivier nog leuker!

2020: 117 koppels en 18 succesverhalen:

#58. Roy (50) en Renée (46)

6 maanden samen gevierd met wandelweekend in Limburg

'Wandeldate was voor mij een laatste poging om via datingsites een leuke vrouw te ontmoeten. Na een tip van een fietsvriend heb ik mij aangemeld en de eerste match was met Renée. Omdat wij beiden geen zin hadden in lange chatsessies hebben wij meteen een afspraak gemaakt voor een wandeling in de bossen bij Nunspeet. '

Lees het hele verhaal > 6 maanden samen gevierd met wandelweekend in Limburg

#59. Peter (57) en Caroline (54)

Eerste wandeldate: Andreas Schotel kunstroute in Esbeek

'Kort na mijn 54-ste verjaardag heb ik me ingeschreven bij de wandeldate. Ik ben een echt buitenmens en ga graag wandelen en fietsen. Het leek me zo leuk om dat samen met een maatje te doen.'

Lees het hele verhaal > Eerste wandeldate: Andreas Schotel kunstroute in Esbeek

#60. Ruben (57) en Els (57)

Samen wandelen is toch een stuk gezelliger

'Hij was al jaren alleen en zijn zoon en schoondochter hebben hem voorgesteld om ook voor hem een keer een account aan te maken. Zijn zoon heeft namelijk zijn vriendin ook gevonden via de wandeldate.'

Lees het hele verhaal > Samen wandelen is toch een stuk gezelliger

#61. Lowal (57) en Gordy (53)

Mooie herinneringen aan wandelvakantie in IJsland

'Na enkele weken heen en weer mailen hebben we op een zonnige winterse zondagmiddag afgesproken voor een kopje koffie en een lange wandeling in de sneeuw op de Loenermark. Aan het einde van de wandeling pakten we elkaars hand.'

Lees het hele verhaal > Mooie herinneringen aan wandelvakantie in IJsland

#62. Jaap (47) en Astrid (40)

Samen kunnen we veel mooie wandelroutes ontdekken

'Astrid en Jaap liepen eind januari samen hun eerste wandeling. Ze zien elkaar nu zo vaak mogelijk en proberen ook steeds weer te wandelen. 'Nu is het in deze rare tijd soms wel lastig om plannen te maken, veel wordt er afgelast, maar samen kunnen we ook nog zoveel mooie routes ontdekken.'

Lees het hele verhaal > Samen kunnen we veel mooie wandelroutes ontdekken

#63. Esther (45) en Bas (47)

Eerste date wandeling in het Sonsbeekpark

'Na enige mails was het wat mij betreft tijd voor een date en gelukkig dacht hij er ook zo over. In het Sonsbeekpark was het lekker druk vanwege het mooie weer. Dat vond ik wel fijn, want dan ben je niet praktisch alleen met een vreemde man in een park.'

Lees het hele verhaal > Eerste date: wandeling in het Sonsbeekpark

#64. Isabel (38) en Michiel (49)

In Coronacrisis extra fijn om een maatje te hebben

'Door de huidige coronacrisis is onze relatie in een snelkookpan terecht gekomen en dat zorgt af en toe wel voor uitdagingen. Maar het is ook zo fijn om in deze tijden een maatje te hebben.'

Lees het hele verhaal > In Coronacrisis extra fijn om een maatje te hebben

#65. Margriet (48) en Roy (49)

Leuke man gevonden via DeWandeldate in tijden van Corona

'We waren nog lang niet uitgepraat en hadden veel lol samen, dus wederom iets gepland om te wandelen in één van mijn favoriete gebieden; Kasteel Doorwerth in de omgeving van Oosterbeek/Wolfheze.'

Lees het hele verhaal > Leuke man gevonden via DeWandeldate in tijden van Corona

#66. Tijmen (31) en Miranda (30)

We zijn getransformeerd in 2 verliefde pubers

'Ik werd heel gelukkig van haar foto's, honden, schapen, buiten, wild spotten vindt ze leuk... oi... dit is echt een kanshebber!!

Lees het hele verhaal > We zijn getransformeerd in 2 verliefde pubers

#67. Bart (31) en Valerie (29)

Eerste date: Arboretum in Heesch, Plan: Huttentocht in Dolomieten

'Toen we elkaar zagen sloeg de vonk meteen over! Uiteindelijk hebben we de hele middag gewandeld bij het Arboretum in Heesch en vergaten we de tijd zelfs, want een vriendinnetje kwam me zoeken ...'

Lees het hele verhaal > Eerste date: Arboretum in Heesch, Plan: Huttentocht in Dolomieten

#68. Wim (39) en José (41)

Eerste Wandeldate: hij maakte mooie close-ups van vlinders

'Ik zag in mei, terwijl ik erover dacht mij uit te schrijven vanwege het corona virus, ineens een profiel dat er voor mij uitsprong! Een foto met een serieuze, slanke en duidelijk sportieve natuurliefhebber erop.'

Lees het hele verhaal > Eerste Wandeldate: hij maakte mooie close-ups van vlinders

#69. Ben (59) en Wilma (63)

Romantische zomeravonden aan de IJssel, in Zutphen

'Wat je echt niet voor mogelijk houdt is ons twee overkomen...'

Lees het hele verhaal > Romantische zomeravonden aan de IJssel, in Zutphen

#70. Bergloper (60) en Marjoes (59)

Wandelafspraak op de Hoge Fronten in Maastricht

'Onze eerste afspraak was een wandelafspraak op de “Hoge fronten” in Maastricht. Heel gezellig, we besloten wandelmaatjes te worden.'

Lees het hele verhaal > Wandelafspraak op de Hoge Fronten in Maastricht

#71. Maxim (55) en Karin (52)

Dit is een man waar ik blij van word

'Tijdens een wandeling door weilanden met veel hekjes, waar hij me op een gegeven moment overheen begon te tillen, is de vonk over gesprongen.'

Lees het hele verhaal > Dit is een man waar ik blij van word

#72. George (64) en Andrea (56)

De ‘klik’ is inmiddels omgeslagen naar warme liefde

"Door de Covid-19 maatregelen werk ik sinds maart vanuit huis. Alle sociale mogelijkheden waren ook niet meer aanwezig, mijn zoon was net het huis uit. Het alleen wandelen werd ik een beetje beu."

Lees het hele verhaal > De ‘klik’ is inmiddels omgeslagen naar warme liefde

#73.  Ko (57) en Chantal (52)

Onze eerste afspraak was in natuurgebied Pannenhoef

"In mei 2020 voor het eerst afgesproken (in Coronatijd), best spannend! Locatie 'De Pannenhoef' omgeving Zundert. Leuke eerste wandeling op beetje gepaste afstand."

Lees het hele verhaal > Onze eerste afspraak was in natuurgebied Pannenhoef

#74. Jan (29) en Yamina (29)

Wandeldate in 'La Biomista' in Genk, Vlaanderen

"We zijn beide toevallig via Google op de site terechtgekomen. Ik heb Jan een bericht en like gestuurd. We hebben dan afgesproken voor een wandeldate in 'La Biomista' (openlucht kunstproject van Koen Van Mechelen in Genk, helemaal Coronaproof )."

Lees het hele verhaal > Wandeldate in 'La Biomista' in Genk, Vlaanderen

#75.  Rein (49) en Marit (43)

Liefde gevonden op de Blaricummerheide, wat een jaar!

"Op mijn fietsje naar de date vroeg ik mij af waarom al die mensen zichzelf zoiets aandoen, daten met een onbekende."

Lees het hele verhaal > Liefde gevonden op de Blaricummerheide, wat een jaar!

2021: 120 koppels en 28 succesverhalen

#76. Gerard (57) en Anja (57)

Ik zocht iemand om leuke wandelingen mee te maken

"Hallo Irene, inmiddels zijn we een paar jaar verder en inderdaad zijn Gerard en ik getrouwd, huisje gekocht en erg blij met ons leven nu. Wij willen ons verhaal wel delen die is nl wel erg romantisch. Ha ha ha."

Lees het hele verhaal > Ik zocht iemand om leuke wandelingen mee te maken

#77. Bart (30) en Mariska (30)

Blij met elkaars gezelschap, vele avonturen in 2021

"Het begon allemaal met een berichtje van Mariska waarin ze zich afvroeg of het die dag niet te slecht weer was om buiten houten elementen te monteren aan huizen?! (dit deed Bart namelijk als zijn werk en het plensde nogal die dag)."

Lees het hele verhaal > Blij met elkaars gezelschap, vele avonturen in 2021

#78. Romeo (54) en Kolibrie (55)

Romeo en Kolibrie: Wandeldaten in Gelderland

"Ik had nog nooit op een datingsite gestaan. Mijn oog viel meteen op ‘Romeo’. Zijn uitstraling, tekst en woonplaats bevielen mij en ik stuurde hem direct een ‘like’."

Lees het hele verhaal >> Romeo en Kolibrie: Wandeldaten in Gelderland

#79. Brutus (51) en Bowie (55)

Samen activiteiten ondernemen is gezelliger dan alleen

"Wij waren het alle twee een beetje zat om altijd maar alleen op pad te moeten. DeWandeldate leek ons alle twee wel een site waar je misschien een leuk maatje kan vinden voor gezellige activiteiten."

Lees het hele verhaal >> Samen activiteiten ondernemen is gezelliger dan alleen

#80. Sammie (58) en Wandelkaar (49)

Wandeldate: Bananenbrood bij 'Zwarte Haan' in Friesland

“Toen ik begreep dat jij een uur moest fietsen, durfde ik niet meer met de auto te komen,” waren de eerste woorden van R. Toen was ik eigenlijk al verkocht."

Lees het hele verhaal >> Wandeldate: Bananenbrood bij 'Zwarte Haan' in Friesland

#81. Paul (62) en Sandra (62)

We zijn fervente wandelaars en hebben het Limespad gevolgd

"We hebben elkaar vlak voor de coronatijd de eerste keer ontmoet, zijn blijven wandelen en fietsen, eerst op anderhalve meter afstand, later niet meer...."

Lees het hele verhaal >> We zijn fervente wandelaars en hebben het Limespad gevolgd

#82. Gerrit (60) en Marianne (61)

Twee vlinders in de Hortus Botanicus te Leiden

"Bij de Vlietlanden, de voorgestelde wandeling op de wandeldate door Marianne. Hebben we er veel van gezien…. nee, we hebben gekuierd, gekletst, en vooral elkaar aan gekeken… 5 km in 2 uur…"

Lees het hele verhaal >> Twee vlinders in de Hortus Botanicus te Leiden

#83. Peterus (65) en Suus (65)

Succesverhaal Daten als je wat ouder bent

"Allebei hadden we al verschillende dates gehad via Wandeldate voordat we met elkaar afspraken. De eerdere dates hadden geen vervolg gehad maar midden in de corona-tijd maakten we een leuke wandeling in Wageningen."

Lees het hele verhaal >> Succesverhaal: Daten als je wat ouder bent

#84. Marc (54) en Nicole (57)

Ginkelse hei, snikhete dag in augustus en kippenvel

"Onze eerste wandeling, nu 5 maanden geleden, was een feit, 35 graden, 12 km waarvan een deel over de heide. Hoe puur kun je elkaar dan zien. Het ging in eerste instantie heel snel, misschien te snel."

Lees het hele verhaal >> Kippenvel op een snikhete dag in augustus, op de Ginkelse hei

#85. Henk (57) en Marike (51)

Onze eerste wandeldate was .. in het ziekenhuis

"Het had niet veel gescheeld of ik had me voor tijdelijk uitgeschreven bij De Wandeldate omdat mijn enkelbanden gescheurd waren en ik dus een tijd niet zou kunnen lopen. Ik zat met mijn voet omhoog en pakte mijn laptop om dat te regelen."

Lees het hele verhaal >> Onze eerste wandeldate was .. in het ziekenhuis

#86. Henk (69) en Anneke (64)

Wandeldate paar: 'goede klik en vlinders in onze buik'

"Wij hadden een hele goede klick, waarna de vlinders in onze buik kwamen en het gevoel wordt steeds meer. Wij wandelen heel veel samen en hebben hier veel plezier in, steeds nieuwe routes en de km uitbreiden."

Lees het hele verhaal >> Wandeldate paar: 'goede klik en vlinders in onze buik'

#87. Tim (22) en Mariska (21)

Verloofd op de Veluwe, in de schemering van het bos

"Ik wilde na mijn studie meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Op de site zag ik een advertentie van de Wandeldate. Ik schreef me in met als doel iemand te vinden om mee te trainen."

Lees het hele verhaal >> Verloofd op de Veluwe, in de schemering van het bos

#88. Rönner (55) en Journey (51)

Eerste date: zomerse dag met wandeling en picknick aan een meanderend riviertje

'Ik wilde liever iemand ‘in het wild’ ontmoeten. Tot ik na een paar maanden in de lockdown ineens een heel sterke ingeving voelde om me tóch in te schrijven. Ik had het gevoel dat ik ‘even’ een man zou vinden en me dan weer kon uitschrijven.'

Lees het hele verhaal >> Eerste date: zomerse dag met wandeling en picknick aan een meanderend riviertje

#89. Job (42) en Jane (44)

Ik had zoveel mogelijk ommetjes aan de wandeling geplakt. Zó gezellig was het.

'Voor mij geen gedate maar een wandelmaatje. Om enkel en alléén gezellig mee te wandelen. Dát was de bedoeling hè' :)

Lees het hele verhaal >> Ik had zoveel mogelijk ommetjes aan de wandeling geplakt. Zó gezellig was het.

#90. Peter (43) en Liesbeth (37)

Vanaf de eerste date smoorverliefd en we verwachten nu ons eerste kindje

'Dit had ik nog nooit meegemaakt. Al snel volgde een nieuwe afspraak. We zagen elkaar elk weekend; de ene keer reed ik naar de Veluwe en de andere week zat Peter bij mij in het Brabantse. Vele wandelingen volgden.'

Lees het hele verhaal >> Vanaf de eerste date smoorverliefd en we verwachten nu ons eerste kindje

#91. René (32) en Marieke (36)

Bij de eerste date zijn we gaan wandelen in Natuurpark Lelystad

'Ik was benieuwd hoe contact via een Wandeldate gaat ipv via Tinder. Wat een verademing zeg.'

Lees het hele verhaal >> Bij de eerste date zijn we gaan wandelen in Natuurpark Lelystad / Foto: Risastla

#92. Frans (38) en Eveline (33)

Bestaat de ware liefde? Dit vroegen we ons beiden af

'Nou zeggen ze dat je de ware maar 1 keer in je leven tegenkomt. En laten wij nou van mening zijn dat dit is gebeurd via De Wandeldate...  Wij nemen je dan ook graag mee in onze belevenis.'

Lees het hele verhaal >> Bestaat de ware liefde? Dit vroegen we ons beiden af

#93. Raymond (57) en Maria (55)

Op mijn e-bike naar mijn wandeldate gefietst

Hallo Irene, ik heb begin mei via de wandeldate een hele leuke vrouw ontmoet, met wie het super goed klikt. We hebben elkaar echt gevonden, Bedankt voor deze mooie een onderscheidende wandeldate site.

Lees het hele verhaal >> Voor de eerste date op mijn e-bike van Rotterdam naar Maria gefietst en samen gewandeld

#94. Bergvriend (53) en Fina (52)

Op het Klompenpad bij Doorwerth werd duidelijk dat we elkaar heel erg leuk vonden!

Ronald had direct : wow, wat een leuke vrouw! En ik dacht ook: leuke man met prachtige ogen, nog niet teveel in kijken…. We hadden leuke gesprekken tijdens een mooie afwisselende wandeling. 

Lees het hele verhaal >> Op het Klompenpad bij Doorwerth werd duidelijk dat we elkaar heel erg leuk vonden!

#95. Lidwine (40) en Jasper (37)

Al 4 jaar heel gelukkig met een andere Wandeldater!

We zijn al lekker op pad geweest met ons zoontje en genieten nu met z'n 3en van de natuur!

Lees het hele verhaal >> Al 4 jaar heel gelukkig met een andere Wandeldater!

#96. Berend (58) en Hester (54)

Onze eerste wandeldate was in de duinen bij Scheveningen

Berend wachtte op mij bij de Watertoren. Het woei hard! We wandelden door de duinen en terug over het strand. We vonden het allebei best vanzelfsprekend dat er een 2e date kwam.

Lees het hele verhaal >> Onze eerste wandeldate was in de duinen bij Scheveningen

#97. Vincent (70) en Wandelvriendin (70)

Hij was op zoek naar een lat-relatie, ik wist niet eens dat dit een echte datingsite was en had gewoon een wandelmaatje gezocht. Het heeft zo moeten zijn.

Lees het hele verhaal >> Het was Liefde op het eerste gezicht, op het Romeinse Limespad

#98. Claudi (60) en Lilian (57)

Drie weken gekampeerd in een klein tentje, de ultieme relatietest

De ontmoeting: Hartje winter, het land in lock down en net 60 geworden. In deze setting vindt mijn eerste wandeldate plaats.

Lees het hele verhaal >> Drie weken gekampeerd in een klein tentje, de ultieme relatietest

#99. Ton (60) en Marianne (58)

Wandelen? Zo gek nog niet!

Marianne wilde de wandeling eigenlijk afzeggen maar deed dit uiteindelijk niet. Gelukkig maar :-)

Lees het hele verhaal >> Wandelen? Zo gek nog niet!

#100. Rinus (68) en Anna (68)

1. Succesverhaal DeWandeldate - Ik ben gewoon blij met je en zo gewoon is dat niet

De eerste keer gingen we wandelen op de Posbank. En we zijn niet meer opgehouden met wandelen: tot op de dag van vandaag gaan we elk weekend op stap. Ook met vakantie staat wandelen op de eerste plaats! 

Lees het hele verhaal >> Ik ben gewoon blij met je en zo gewoon is dat niet!

#101. Ledido (58) en Maatje (58)

We zaten gezellig samen in onze eigen Corona bubbel

Wanneer doorbreek je de 1.5 meter? Gelukkig al heel snel en toen zaten we gezellig samen in onze eigen Corona bubbel: geen films, restaurants, drukke agenda met afspraken met vrienden, maar wel alle tijd om elkaar goed te leren kennen.

Lees het hele verhaal >> We zaten gezellig samen in onze eigen Corona bubbel

#102. Chris (60) en Hilde (55)

De wereld leek opeens alleen nog te bestaan uit ons tweeën

Op 11 juli 2021 hadden wij onze eerste afspraak via De Wandeldate. Het werd een lange wandeling door de waterleidingduinen. Het was een prachtige dag, die aanvoelde als tijdloos.

Lees het hele verhaal >> De wereld leek opeens alleen nog te bestaan uit ons tweeën

#103. Nies (69) en Sunset (67)

Zij herkende het schuurtje op mijn profielfoto. Wat bleek: ze woonde 100 meter van mij vandaan.

Na een aantal mislukte dates zag ik een foto van een leuke vrouw met een voor mij passend profiel. Ze was woonachtig in Zuid-Holland. Prima, dat is in ieder geval niet zo ver rijden.

Lees het hele verhaal >> Zij herkende het schuurtje op mijn profielfoto. Wat bleek: ze woonde 100 meter van mij vandaan.

 

2022: 79 koppels en 10 succesverhalen

#104. Pieter (55) en Frida (53)

En ze wandelden nog lang en gelukkig

We gingen wandelen bij de Lieropse Heide. Het bleek een drassige route te zijn. Kon hij me mooi de helpende hand toesteken om te voorkomen dat ik tot aan mijn knieën in de modder terechtkwam.

Lees het hele verhaal >> En ze wandelden nog lang en gelukkig

#105. Vrouw (63) en Vrouw (59)

Een jaar geleden maakten we onze eerste wandeling: op de Stippelberg in Brabant. Dat was de date die Zij had voorgesteld. 

Lees het hele verhaal >> Van Stippelberg naar Santiago (dit verhaal is helaas niet meer beschikbaar)

#106. Peerke (62) en Matchhh (63)

Stap-stap…. klik-klik…

Wat is het toch wonderlijk en spannend elkaar voor het eerst te zien! Als een duik in koud water: niet treuzelen, maar hup erin, en er het beste van maken.

Lees het hele verhaal >> Stap-stap…. klik-klik…

#107. Henk (49) en Marlies (44)

We zochten allebei gewoon een wandelmaatje

Zowel bij mij als bij Henk waren de verwachtingen niet hoog gespannen toen we ons inschreven bij de Wandeldate.

Lees het hele verhaal >> We zochten allebei 'gewoon' een wandelmaatje

#108. John (54) en Diane (52)

Ik had John geliked en na wat geapp afgesproken op de Veluwezoom

Hij kwam er aan lopen en ik was meteen van slag. Na 100 meter lopen en kletsen wilde ik hem het liefst al knuffelen. 

Lees het hele verhaal >> Ik had John geliked en na wat geapp afgesproken op de Veluwezoom

#109. Koos (70) en Maria (63)

We hebben samen zo'n 900 km gelopen in een half jaar, waarvan ruim 200 in Oostenrijk.

Lees het hele verhaal >> Ik ga mijn leven delen met mijn 'wandelmaatje'

#110. Robert (56) en Petra (52)

Op zoek naar een maatje voor langeafstandswandelingen

Ik schreef me in op jullie site, op zoek naar een maatje. Aan een partner had ik niet veel behoefte op dat moment.

Lees het hele verhaal >> Op zoek naar een maatje voor langeafstandswandelingen

#111. Rob (62) en Trudi (57)

We zijn verwonderd en dankbaar dat we elkaar vonden

Die zondag was het prachtig weer. Na de gebruikelijke social talk in het begin, startten we heel snel het echte gesprek.

Lees het hele verhaal >> We zijn verwonderd en dankbaar dat we elkaar vonden

#112. René (62) en Elianne (54)

La vita è bella! Wandelen in de Oostenrijkse bergen

Eigenlijk was ik op zoek naar een fietsmaatje voor een fietstocht naar Rome, toen ik bij toeval  "DeWandeldate" tegenkwam.

Lees het hele verhaal >> La vita è bella! Wandelen in de Oostenrijkse bergen

#113. Isa (47) en Hub (56)

We besloten zoveel mogelijk van het leven te gaan genieten

In november 2019 ontmoetten Hub en ik elkaar via De Wandeldate. Binnen een week na onze eerste ontmoeting was het dik aan.

Lees het hele verhaal >> We besloten zoveel mogelijk van het leven te gaan genieten

 

2023: 99 koppels en 12 succesverhalen

#114. Michelle (31) en Menno (39)

We zijn supergelukkig en we gaan samenwonen!

Online daten leek haar niets: "Ik hoopte toen dat ik dat nooit hoefde te gebruiken’. Maar toen ik van DeWandeldate hoorde heb ik dat wel onthouden."

Lees het hele verhaal >> We zijn supergelukkig en we gaan samenwonen

#115. Barb (55) en Gloop (57)

Hoe een eerste wandeldate tot vele nieuwe avonturen leidde

De één stond pas kort met een profiel op de site, de ander volgde op aanraden van een vriend. Beider foto's hadden al de nodige overeenkomsten... Bergen, tent, rugzak..

Lees het hele verhaal >> Hoe een eerste wandeldate tot vele nieuwe avonturen leidde

#116. Wandelwout (65) en JeePee10 (65)

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela

We hebben in elkaar ‘een lot uit de loterij’ getroffen en er is sprake van een liefdevolle relatie.

Lees het hele verhaal >> Na aankomst in Santiago de Compostela op zoek naar een (wandel) partner via DeWandeldate

#117. Anne (59) en Loper naar C4 (57)

Mijn lief gevonden

Ongeveer een jaar na het overlijden van mijn man GJ, kreeg ik weer behoefte aan iemand in mijn leven.

Lees het hele verhaal >> Mijn lief gevonden! Het verhaal van ‘Anne’ en ‘Loper naar C4’

#118. Pjotr (54) en Zilverlokje (54)

Wandelbankje

Bij hun eerste date volgden ze het voorstel in zijn profiel, en bij de tweede date het voorstel in haar profiel. En nu schreef hij: ‘al 10 maanden heel gelukkig.'

Lees het hele verhaal >> Na onze eerste Wandeldate hebben we nog lang gepraat op een bankje, in de kou, met warme thee

#119. Milko (60) 

ervaring van een man bij DeWandeldate

Uiteindelijk heb ik via deze website een lieve vrouw gevonden voor een beginnende relatie. Of eigenlijk: zij heeft mij gevonden.

Lees het hele verhaal >> Laat je maar helemaal zien

#120. Joan (56) en Yvette (56)

Verliefd na de tweede wandeldate

Mijn allereerste keer ingeschreven bij een datingapp; De Wandeldate! En meteen de eerste date raak. Een supermatch. Liefde op het eerste gezicht! Superblij mee.

Lees het hele verhaal >> Na de tweede wandeldate waren we helemaal verkocht! Verliefd!

#121. Monique (57) en Richard (58)

We ontmoetten elkaar bij de wandeldate in Oosterbeek.

Bijna 4 jaar geleden, op 5 oktober 2019, zat ik in mijn auto bij het station in Oosterbeek, te twijfelen of ik wel uit zou stappen. 

Lees het hele verhaal >> We ontmoetten elkaar bij de wandeldate in Oosterbeek

#122. Anne (72) en Robert (71)

Ontmoeting van Anne en Robert. Verhaaltje met toeval.

Anne schreef bij haar opzegging: ‘Ja, een klik! Vanaf het eerste moment. Bijzonder. Hij 71, ik 72. Een ontdekkingstocht.’

Lees het hele verhaal >> Ontmoeting van Anne en Robert. Verhaaltje met toeval.

#123. Joss (68) en Lizzy (62)

Jullie zien er helemaal niet verdwaald uit

Na een twaalfduizend kilometers gewandeld te hebben bij o.a de Wandelsite en Wandelpool, heb ik me aangemeld bij de Wandeldate.

Lees het hele verhaal >> Jullie zien er helemaal niet verdwaald uit

#124. Sandra (48) en Tony (50)

We hebben elkaar de liefde verklaard

Wat een fijne vrouw dacht ik, de tijd ging heel snel en hebben een mooie wandeling gemaakt met koffie onderbreking bij de 'Rustende jager'.

Lees het hele verhaal >> >> We hebben elkaar de liefde verklaard

#125. Marie (67) en Hein (69)

Wandelvakantie in Spanje

Hallo Irene, ik wil graag opzeggen. Ik had via jullie een heel fijne man, die helaas stierf.

Lees het hele verhaal >> We wisten zeker dat we voor elkaar bestemd waren

 

2024: 54 koppels, 6 succesverhalen

#126. Fitbit (57) en Rots (59)

Wandelen op Madeira

Begin 2023 was ik ruim een jaar gescheiden en bezig een nieuw leven op te bouwen. Als fanatieke sporter en wandelaar ben ik veel buiten. Op een gegeven moment had ik behoefte aan gezelschap en kwam ik terecht op DeWandeldate.nl

Lees het hele verhaal >> Net terug van supervakantie op wandeleiland Madeira en nog steeds stapelverliefd!

#127 Mieke (50) en Arjan (53)*

Blij met mijn wandelmaatje

Wat ben ik blij dat ik me aangemeld heb bij Wandeldate. De eerste date ooit en meteen raak!

Lees het hele verhaal >> Ben zo blij met mijn wandelmaatje!

#128 Marjan (54) en Sander (56)

Zeeuws Meisje op weg naar het verre Limburg

De gangbare datingsites gaven mij weinig vertrouwen in mijn slagingskansen. Hoe vond ik in hemelsnaam iemand die bij mij paste?

Lees het hele verhaal >> Een Zeeuws Meisje op weg naar het verre Limburg ...

#129 Geert (67) en Ellen (67)

Liefde op het eerste gezicht bestaat!

We voelen inmiddels samen dat deze relatie niet meer stuk gaat en dat is na lang zoeken én niet opgeven heel fijn.

Lees het hele verhaal >> Liefde op het eerste gezicht bestaat! 

#130. Zonnebloem (35) en Mars (33)

Ons geduld werd beloond

In oktober stuurde ene "Mars" mij een bericht via de Wandeldate. 

Lees het hele verhaal >> Ons geduld werd beloond: onze relatie is nu officieel!

#131. Suzanne (43) en Perry (45)

Daar bij die watermolen …

Het is begin augustus 2023. 'Naturelover' heeft onlangs een profiel aangemaakt bij De Wandeldate en plaatst een like bij het profiel van 'Per'. Een half uurtje later ontvangt ze al een berichtje waarin hij voorstelt om maar gewoon te gaan wandelen. Het blijkt een prima plan.

Lees het hele verhaal >> Daar bij die watermolen...

 

Deel ook je verhaal en kies jouw kado!

Heb jij ook een nieuwe relatie (of een mooie vriendschap) via DeWandeldate? Of had je een bijzondere Wandeldate? Wij lezen graag je verhaal! Het mooiste is als beide partners ieder een stukje schrijven. Maar dat hoeft niet perse. Je kunt helemaal zelf bedenken wat je schrijft. Je mag met je naam en foto's op de site, je kunt ook anoniem blijven. Nadat je verhaal geplaatst is mag je kiezen:

Stuur jouw verhaal aan Irene, info@dewandeldate.nl 

Datingtips: hoe wordt mijn datingavontuur ook een succesverhaal?

We kunnen je niets garanderen, maar onderzoek van de profielen en verhalen van deze geluksvogels wijst uit dat al deze tips je zeker kunnen helpen:

 • plaats tenminste één goede foto van jezelf, en liefst een complete set van 4 foto’s.
 • vul je profiel goed in, met persoonlijke teksten, vertel wie je bent en waarnaar je op zoek bent.
 • maak je Wandeldate voorstel konkreet en uitnodigend (het mag ook een Fietsdate, een Hardloopdate, een Kanodate of een andere outdoor date zijn).
 • wees actief op de site: deel Likes uit, reageer op, en schrijf persoonlijke Berichtjes, waarmee je laat zien dat je echt interesse hebt.
 • durf €18 te besteden voor het vinden van je partner (als Premium lid ontvang je meer berichtjes, en kunt zelf onbeperkt berichtjes sturen).
 • kijk ook over de provinciegrenzen heen.

Succesverhalen en Reviews van datingsite DeWandeldate

Ben je ook op zoek naar een sportieve man of vrouw? Word ook lid en volg DeWandeldate

Hoofdfoto: Eerste wandelafspraak. Place to be: De Brunssummerheide

© DeWandeldate, 2014. Update 1 juli 2024.