Mobiele menu

Wat is DeWandeldate?

Datingsite voor wandelaars en natuurliefhebbers

DeWandeldate is dé datingsite voor single wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers in Nederland en België. We combineren WANDELEN en DATEN. Voor veel mensen is dat een fijne combinatie. Al wandelend vonden al meer dan 1000 leden hun partner via DeWandeldate! 

Wat is DeWandeldate?

 • een datingsite voor wandelaars? Ja!
 • een wandelsite voor singles? Dat ook!
DeWandeldate is de datingsite voor wandelaars!

Op zoek naar sportieve singles?

Kom je uit Nederland of België, ben je single, actief in de natuur én op zoek naar een partner? Dan ben je van harte welkom bij DeWandeldate! Van 18 tot 88, alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.

DeWandeldate is er voor alle typen wandelaars: van stadswandelaars tot natuurliefhebbers. Geen wandelaar? Ook fietsers, hardlopers, zeilers en fans van andere buitenactiviteiten kunnen bij ons terecht. 

Samen of in een groep

We helpen singles die graag wandelen elkaar te ontmoeten. Dat doen we op een aantal manieren:

 • Eén-op-één op wandeldaten: zoek op de singlespagina met wie jij op wandeldate wilt gaan.
 • Groepswandelingen: ga een dagje wandelen met een groep singles van jouw leeftijd.
 • Wandeldate Tips: bekijk routes voor stads- en natuurwandelingen, gezellige wandelcafés en bijzondere activiteiten voor onderweg.
Regelmatig is er een Groepswandeldate.

Twee soorten accounts

Je hebt twee opties: gratis of premium (betalend) lid. Het bekijken van profielen, likes uitwisselen en berichten ontvangen is gratis. Kies je ervoor om te betalen? Dan krijg je de volgende voordelen:

 • Stuur zelf persoonlijke berichten
 • Kies jouw favorieten
 • Bekijk de bezoekers van jouw profiel
 • Jouw profiel staat hoger dan de profielen van gratis leden
 • We helpen je (gratis) met feedback op je profiel.

Van inschrijving tot eerste date

Inschrijven is heel eenvoudig. In drie stappen ben je klaar om te beginnen met daten: 

 1. Schrijf je in: maak je profiel aan en plaats jouw idee voor een eerste wandeldate.
 2. Ga op zoek naar matches: op de singlespagina vind je leuke mannen of vrouwen met dezelfde voorkeuren. Like mensen om het eerste contact te leggen!
 3. Plan een eerste date: leg contact en maak je eerste afspraak. Het leukste is om meteen te gaan wandelen samen.

Maak je profiel zo compleet mogelijk

Jouw profiel is de plek om jouw passie voor wandelen of andere activiteiten te laten zien. Bovenin zet je jouw voorstel voor een eerste wandeldate. En je geeft aan wat voor soort wandelaar je eigenlijk bent. Ben je een natuurliefhebber, een sportieve wandelaar of wil je wandelen met de hond? Er is van alles mogelijk!

Geef ook vooral aan welke andere outdoor-activiteiten je graag doet. En vergeet de foto’s niet: daarmee laat je zien wie je bent. Jouw voorkeuren en foto’s zorgen ervoor dat andere leden je kunnen vinden.

Leden nodigen elkaar uit voor een Wandeldate.

Maak contact met andere leden

Jouw voorstel voor een wandeldate in je profiel kan zomaar leiden tot een eerste date. Onze leden nodigen elkaar graag uit voor hun favoriete wandelingen. Kijk maar eens naar deze voorbeelden:

 • 'Naar de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum'
 • 'Van kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg naar het Gerendal'
 • 'De eerste etappe van het Pelgrimspad, van Amsterdam CS naar het Amsterdamse Bos'

Wandelen is natuurlijk niet verplicht! Veel van onze leden zijn ook fan van andere soorten outdoor dates, zoals mountainbiken, zeilen of hardlopen. Met zo’n uitnodiging maak je veel makkelijker contact dan op een gewone datingsite.

Al meer dan duizend successen

Sinds onze start in 2014 kregen we honderden berichtjes van enthousiaste leden die al wandelend hun partner hebben ontmoet via DeWandeldate. Ook ontvingen we tientallen succesverhalen. Die verhalen zijn niet alleen leuk om te lezen, maar ook inspirerend als je zelf nog op zoek bent.

Lees hier alle succesverhalen van onze leden

 

 

Idee: DeWandeldate!

Met meer dan 5000 leden is DeWandeldate een mooie plek om een nieuwe partner te vinden. Maar waar komt het idee vandaan? Oprichter Irene den Ouden vertelt over DeWandeldate in een interview in het Kralingse Bos in Rotterdam:

'Ik heb het idee een paar jaar geleden bedacht. Toen was ik zelf net single geworden. Wat ik het meeste miste was een man om gezellig mee te wandelen. Er zijn wel heel veel datingsites maar nooit speciaal voor wandelaars. En heel veel wandelsites maar nooit speciaal voor singles. Toen dacht ik één en één is twee, een mooie niche datingsite.'

'Het idee van wandeldaten is dat mensen in plaats van ongemakkelijk aan een tafel tegenover elkaar zitten en een moeilijk gesprek voeren gelijk samen gaan wandelen. Dat is een meer ontspannen en ook actieve manier van ontmoeten. Je ziet nog eens wat onderweg. Je hoeft het niet gelijk over moeilijke dingen te hebben. Je praat meer over wat je onderweg tegenkomt  .. '

Word ook lid!

Ben je single en nog geen lid? Meld je dan gratis aan bij De Wandeldate! Ontvang wekelijks al onze tips voor leuke wandelingen, en onze agenda voor de groepswandelingen. Altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.

Alle foto's zijn van DeWandeldate. 

© DeWandeldate, 2014 - 2024.