CHECK de TIPS voor je PROFIEL

Aan alle datende singles: lees een aantal TIPS voor méér succes bij het vinden van hun partner. Hier een overzicht van al onze 100+ Tips, met 5 samenvattende TIPS. 

We schreven voor DeWandeldate al veel blogs met héél veel tips. Soms zijn de tips heel algemeen, soms zijn ze alleen van toepassing voor leden van onze eigen datingsite DeWandeldate, en soms gaan ze over slechts één enkele profielvraag van DeWandeldate. We gaven ook tips aan twee groepen die we veel zien onder onze leden: de sportieve singles en de singles met honden.

3 populairste blogs DeWandeldate

Allereerst de 3 best gelezen blogs met datingtips van DeWandeldate tot nu toe:

 1. Eerste date? Wandelen! routetips van leden, per provincie
 2. 10 tips voor mannen: vind jouw sportieve vrouw!
 3. Daten met je Hond! 10 Tips voor hondenliefhebbers

TOP 5 - de belangrijkste datingtips

En hier een korte samenvatting, met de 5 belangrijke datingstips voor méér kans op succes:

 1. FOTO >> Plaats een mooie, actuele (buiten) foto, waar je gezicht goed en vrolijk (vriendelijk) op staat. Een actiefoto (met gezicht) werkt nog beter dan een statische profielfoto. 
 2. IK BEN >> Schrijf een positieve tekst over jezelf: vertel wat je graag doet en waar je graag wandelt, fietst of sport en wat jou enthousiast maakt.
 3. IK ZOEK >> Geef een goed beeld van wat voor iemand jij zou willen ontmoeten. En welke activiteiten zou je graag met je nieuwe partner doen? Als je leuke toekomstplannen hebt: zet die er ook in! 
 4. DATE >> Verzin een aantrekkelijk voorstel voor een eerste wandeldate, fietsdate of andere outdoordate. Maak het konkreet en uitnodigend, zodat een ander graag met jou op pad wil. 
 5. INITIATIEF >> Nadat je bent ingeschreven: ga niet zitten wachten! Wees zelf actief: bekijk de profielen, deel likes uit, en stuur persoonlijke berichten waarin je in gaat op het profiel van de ander.

Overzicht: 8 categorieën met TIPS

Je kunt al onze datingtips ook zelf vinden in ons Blog: de Tips & Agenda, door bij Onderwerpen te klikken op 'Jouw-datingprofiel'. De nieuwste blogs staan bovenaan. We sturen de laatste 5 Blogs wekelijks toe via de Nieuwsbrief

In dit artikel hebben we de eerder geschreven TIPS op onze website ingedeeld in 5 categorieën:

 • #1. Algemene TIPS voor online dating
 • #2. TIPS voor specifieke doelgroepen 
 • #3. TIPS voor je profiel bij DeWandeldate
 • #4. TIPS voor je profielfoto bij DeWandeldate
 • #5. TIPS over één bepaalde vraag van DeWandeldate
 • #6. TIPS voor je Wandeldate voorstel
 • #7. TIPS voor je alternatieve Wandeldate = Outdoordate voorstel
 • #8. TIPS in tijden van Corona

 

#1. Algemene TIPS voor online dating

18 Tips voor succesvol daten via traditionele datingsites

Oké, je bent single en je hebt besloten je geluk te beproeven op een datingsite. Waar begin je? Hoe presenteer je jezelf met een mooi profiel? En hoe ga je vervolgens gestructureerd te werk?

(Foto via Pixabay)

 

15 TIPS voor VEILIG online en offline (wandel) daten

Met DeWandeldate trekken we alleen maar serieuze en betrouwbare types: wandelaars, natuurliefhebbers .. Helaas, ook bij ons hebben leden wel eens vervelende ervaringen. 15 TIPS!

 

#2. TIPS voor specifieke doelgroepen

Is deze site alleen voor hetero's of ook voor homo's/lesbiennes?

Hetero, homo, lesbisch, bi: via je Wandeldate profiel kan je precies aangeven naar wie je op zoek bent. 

 

10 tips voor mannen: vind jouw sportieve vrouw!

Waar vind je zo'n leuke en sportieve vrouw (man)? En hoe zorg je dat zij (hij) met jóu wil daten? 10 handige datingtips!

 

Mannen opgelet: deze dingen kun je beter NIET doen tijdens je wandeldate!

'Wandeldaten is veel makkelijker dan een 'standaard date'. Ik stelde ik mijn (tinder)dates voor te gaan wandelen. Niet elke date verliep vlekkeloos, ik deel graag mijn 'wandelblunders' met jullie.'

 

VOOR MANNEN DIE DATEN: DE GOUDEN TIP

Of het nu zomer, winter, lente of herfst is, het dateseizoen loopt het hele jaar door. Love is always in the air. Heb jij binnenkort een date? Dan hebben wij de gouden tip voor je. 

 

Daten met je Hond! 10 Tips voor hondenliefhebbers

Ben je single en op zoek naar partner die net als jij van honden houdt? Zodat je samen kunt wandelen, met de honden? Datingsite DeWandeldate helpt je elkaar te vinden.

 

#3. TIPS voor je DeWandeldate profiel

10 datingtips voor wandelaars (singles)

Bij welke datingsite kan je terecht als wandelende single? En hoe pak je het aan, zo’n Wandeldate? Over hoe je kunt wandelen en daten tegelijk.

 

5 datingtips voor singles die graag wandelen

Heb je je eindelijk ingeschreven op een datingsite, maar krijg je helemaal geen reacties, of niet de reacties waar jij op zit te wachten? We helpen je graag op weg!

 

10 TIPS voor het perfecte datingprofiel bij DeWandeldate

Wil je je kansen op leuk contact via datingsite DeWandeldate vergroten? Zorg dan in ieder geval dat je je profiel volledig en op een aansprekende manier invult. Volg de Checklist!

 

7 super tips voor je DeWandeldate (of Tinder) datingprofiel

Hoe maak je jouw profiel op de datingsite woest aantrekkelijk? Check de Tips van Outside Magazine, plaats je aller coolste profielfoto’s en schrijf een super wervende profieltekst met ‘call to action'

 

10 dingen die je kunt doen als je geen reacties krijgt

Eén van de meest gegeven redenen van opzeggers van DeWandeldate: ‘Ik krijg te weinig reacties’. Doe de profiel check, wees actief en vraag om hulp. 10 Tips!

(Foto: Michael Mc Cullough)

 

#4. TIPS voor je profielfoto

Datingtip nr 1: plaats je profielfoto en wandelfoto voor meer reacties!

Dit is echt het allerbelangrijkste als je leuk contact wilt krijgen met andere leden: laat jezelf zien met een aansprekende foto in plaats van met een 'spookje' in je profiel!

 

Hoe maak je een goede (wandel) selfie? 10 TIPS

Is een SELFIE als profielfoto een goed idee? Eigenlijk niet dus. Doe je het toch, check dan eerst de Tips voor betere Selfies. 

 

Datingtip: Profielfoto met Zonnebril: ja of nee?

Een profielfoto met zonnebril, is dat nu wel of niet een goed idee? Lees de mening van een meedenkend lid, wetenschappers en Irene. 

 

#5. TIPS over één bepaalde vraag van DeWandeldate

What’s in a name? Wandelaar, kies een goede nickname!

Hoe noem jij jezelf op deze datingsite? Wandeljan, Berggetit, Compostela of Dogwalker? Ons advies: kies een aantrekkelijke (wandel) naam die iets over jou zegt!

(Foto via Michael Mc Cullough)

 

Wandelmaatje of Partner vinden in Nederland of België?

DeWandeldate helpt singles die graag wandelen elkaar te ontmoeten. Zoek je een partner? Of gewoon een leuke man of vrouw om samen te gaan wandelen? Zó doe je dat!

(Foto via in_case-of)

 

Top 10 Wandeltypen: van Natuurliefhebber tot Vierdaagseloper

Welk Wandeltype ben jij? een sportieve wandelaar, langeafstandsloper, cultuurzoeker of pelgrim? Leden van datingsite DeWandeldate kunnen elkaar vinden door te zoeken op (13 verschillende) Wandeltypen.

 

#6. TIPS voor je Wandeldate voorstel

Eerste date? Wandelen! routetips van leden, per provincie.

Zoek je inspiratie voor jouw WANDELDATE? Lees de voorstellen van onze leden, in Nederland en België. Van een zwerftocht langs de Drentse Aa tot een wandeling in door het Limburgse heuvelland. En zet zelf ook een mooi voorstel in je profiel!

 

Wat is een goed Wandeldate voorstel? do’s en don’ts

Zo'n voorstel (passief en met taalfout) is niet de allerbeste manier om de aandacht van de leuke mannen / vrouwen op onze datingsite te trekken .. Check de do's en don'ts voor een aantrekkelijk Wandeldate voorstel. 

(Foto: Michael Mc Cullough)

 

7 ideeen voor je eerste wandeldate. Have a nice date!

Staat er in jouw profiel al een opvallend en uitnodigend wandeldate voorstel? Bekijk onze 7 TIPS en bedenk zelf ook iets leuks!

 

Zin in Lente? 10 Waanzinnige Tips voor Wandeldaters!

Wil je op Wandeldate maar weet je nog niet wat te doen samen? Trekvogelpad, blotevoetenpad, wandelsafari, Vierdaagse training, bierwandeling: bekijk onze Tips en bedenk zelf ook een leuke date! 

 

#7. TIPS voor je alternatieve Wandeldate = Outdoordate voorstel

Outdoor date idee: suppen in de Biesbosch

Wat zou jij graag doen bij je eerste date? Mountainbiken? Trailrunnen? Schaatsen? Geocachen? Zeilen? Kanoën? Wadlopen? Paardrijden? Het kan allemaal .. via DeWandeldate!

(Foto: SURFit)

 

10 Tips voor Singles die een hardlopende man of vrouw zoeken

Ga je liever hardlopen dan wandelen en wil je het liefst een hardlopende partner vinden? Ook als hardloper ben je welkom bij datingsite DeWandeldate. Check onze 10 TIPS om andere hardlopende singles te ontmoeten.

 

10 inspirerende voorbeelden voor je fietsdate of mtb date

 

#8. TIPS in tijden van Corona

Niet of wel wandeldaten in het Corona tijdperk? 

Durf jij nog te gaan wandelen samen? Of kies je liever voor voorlopig alleen maar te mailen, bellen en videochatten? Check de RIVM richtlijnen en onze Tips en bedenk wat te doen. 

 

Creatieve Wandeldate voorstellen in tijden van Corona

Singles die graag wandelen zijn nog steeds op zoek naar elkaar. Lees hoe leden van DeWandeldate elkaar uitnodigen, rekening houdend met Corona.

 

Daten in Coronatijd: wandelen, rennen, fietsen, schaatsen..

In een boom klimmen, slootje springen, een rondje hardlopen over de Posbank, schaatsen op natuurijs in de Ryptsjerkerpolder, wat wil jij doen op je eerste date? 

 

Reacties, Lid worden, Nieuwsbrief en Agenda

Hoofdfoto: Mijn 3 Vierdaagsen in 2015: Apeldoorn, Heuvelland en Ri4daagse

De meeste Foto's zijn van DeWandeldate, enkele foto's via Pexels. Bij de andere Foto's staan de Credits vermeld. 

© DeWandeldate, 29 aug 2016. Updates in 2021

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.