Mobiele menu

In 5 jaar Wandeldaten vonden al (bijna) 600 leden hun wandelman of wandelvrouw!​

Time flies: datingsite DeWandeldate is al 5 jaar online

In 5 jaar Wandeldaten vonden al (bijna) 600 leden hun wandelman of wandelvrouw!​

Van idee naar wandeldatingsite

 

Geluk is ... een partner die net als jij van wandelen houdt! 

Vanuit dit idee bedacht ik, lang geleden alweer (in januari 2010), het idee om een datingsite voor wandelaars op te richten. Ik nam een lange omweg, en startte eerst met een community website voor outdoor liefhebbers. Dit was eerst OutdoorSingles (in 2011), deze site werd na een half jaar omgezet naar OutdoorFriends (in 2012). met OutdoorFriends ben ik gestopt, je kunt nog wel een 'overblijfsel' van deze site bekijken. 

In 2014 was ik vele ervaringen rijker en besloot ik om toch mijn oorspronkelijke idee te volgen: geen outdoor community, maar een (niche) datingsite voor wandelaars.

Vandaag, 1 maart 2019, bestaat DeWandeldate precies 5 jaar.  

Wat gebeurde er allemaal sinds de start van DeWandeldate?

De website hebben we sinds de start niet heel veel meer veranderd.

De grootste veranderingen waren er natuurlijk voor de (single) leden die hun partner vonden.

Via de berichtjes van Opzeggers kom ik op dit moment tot een totaal van 290 koppels (dus 580 mensen). Dit overzichtje gaat vooral over deze groep. 

5 jaar DeWandeldate, in cijfers

292 nieuwe relaties via DeWandeldate

Sinds de start in 2014 ontstonden zeker 291 koppels..Dat is dus gemiddeld meer dan 1 per week. Het eerste jaar waren er al 6 koppels. De jaren daarna steeg het aantal tot rond de 65 tot 85 per jaar. 

 • 6 koppels in 2014
 • 44 koppels in 2015
 • 86 koppels in 2016
 • 66 koppels in 2017
 • 72 koppels in 2018
 • 18 koppels in 2019 (t/m 1 maart 2019)

Het werkelijke aantal matches via DeWandeldate ligt nog wel wat hoger. Lang niet alle stellen 'melden' het bij hun opzegging als ze iemand vonden. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Vooral als je nog maar kort een relatie hebt. Via andere wegen (tijdens groepswandelingen, via Facebook en vriendencontacten) hoor ik regelmatig over mensen die ook een vriend of vriendin vonden via DeWandeldate, uiteenlopend van korte avontuurtjes tot stabiele relaties en samenwonen. Ik vind het wel jammer als mensen die hun partner vonden helemaal geen berichtje sturen, zoals bij een paar waarvan ik toevallig op Facebook zag dat ze inmiddels zelfs al getrouwd zijn) Maar ja, zo gaat dat nu eenmaal.  

Over de koppels kan ik dit nog melden:

 • De meeste leden die iemand vonden zijn tussen 40 en 60 jaar.
 • De jongste vrouw die iemand vond was 22 jaar, de oudste was 73 jaar.
 • De jongste man die iemand vond was 25 jaar, de oudste man was 79 jaar.
 • Het jongste koppel was 26 + 22 jaar toen de twee elkaar ontmoeten.
 • Het oudste stel: hij 79 jaar, zij 73 jaar
 • In 2 op de 3 relaties is de man ouder dan de vrouw, bij 1 op de 6 is de vrouw ouder, en bij 1 op 6 zijn beiden even oud.
 • De meeste stellen wonen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Er zijn ook stellern in alle andere provincies en ook in België.  

Succesverhalen

Aan alle leden die bij hun Opzegging vermelden dat ze 'iemand gevonden hebben via DeWandeldate' vraag ik of ze hun verhaal willen delen op de website. Als dank mogen ze een mooie wandelgids uitzoeken. 

Vertel je Succesverhaal en kies je favoriete Wandelgids!

We delen de succesverhalen graag om te laten zien hoe het wandeldaten kan werken, en ter inspiratie voor allen die nog op zoek zijn. Van de 280 koppels ontvingen we tot nu toe 53 verhalen. Dat betekent dat meer dan 1 op de 5 koppels hun verhaal wil delen. 

De verhalen zijn allemaal even mooi, en ook heel verschillend. Er zijn super fanatieke wandelaars bij, Vierdaagselopers, bergwandelaars, stadswandelaars, vogelaars en zelfs mensen die eigenlijk helemaal geen uitgesproken wandelaars zijn. Ook ontvang ik regelmatig berichtjes van leden met trouwplannen en koppels die een baby verwachten. 

Tot nu toe hoorde ik van 5 inmiddels gesloten huwelijken, en 3 geboren babies. Dit jaar zullen nog zeker nog 2 koppels trouwen. 

Hier een mooi plaatje van Françoise en Marco. Zij waren het eerste DeWandeldate stel dat trouwde en zij kregen ook de eerste DeWandeldate baby. 

Wil je méér verhalen lezen en foto's bekijken? Hier vind je alle succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Françoise en Marco, het eerste DeWandeldate echtpaar met de eerste DeWandeldate baby.

Filmpje Irene

Irene werd al vaak geinterviewd, voor kranten, voor de radio en voor verschillende magazines. Alle interviews en andere arttikelen over DeWandeldate kan je terugvinden op de pagina over DeWandeldate in de media. In 2016 was Irene te horen bij Omroep Max (zie ook het Blog over het interview bij Omroep Max) en ASN Bank maakte dit leuke Filmpje over Irene en DeWandeldate. 

In 2019 volgde dit interview, ook in het Kralingse Bos: 

RTV Rijnmond interviewt Irene over datingsite DeWandeldate

 

Plannen voor DeWandeldate

Het is heel leuk om DeWandeldate te mogen beheren. Het wandeldaten werkt niet voor iedereen, maar wel voor velen. Ik word steeds weer blij van de nieuwe koppels en hun verhalen. En ook van de berichtjes over huwelijken en babies. Dit jaar zullen we de website verder verbeteren. De bedoeling is dat dit jaar ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl worden doorgevoerd. Na 5 jaar zijn we wel aan een wat stoerdere uitstraling toe. 

Verder loop ik al jaren met nog enkele ideeen rond voor nieuwe intiatieven. Maar ik begin daar pas aan als ik het uitvoerend werk voor DeWandeldate netjes kan overdragen. Als je iemand weet die handig is met contentmanagement, klantencontact en zin heeft in het managen van een wandeldatingsite: laat het me weten!

Jaaroverzichten van DeWandeldate

Verjaardagen DeWandeldate

Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

© DeWandeldate, 1 maart 2019. Update 1 januari 2021