Mobiele menu

Interview met Irene den Ouden, oprichter van datingsite DeWandeldate.

Wandelpassie: artikel + video DeWandeldate in magazine ASN Bank

Interview met Irene den Ouden door ASN Bank 

Als klant van ASN Bank werd ik in februari 2016 uitgenodigd voor een interview, voor de rubriek ‘Klant met ideaal’. Een prachtige kans op wat extra aandacht voor DeWandeldate! Het werd natuurlijk niet zomaar een interview. Ik ging met 3 journalisten het Kralingse Bos in, in Rotterdam. Eerst maakte fotograaf Josje een aantal foto's. Daarna gingen we wandelen, een stukje rond de Kralingse Plas, mijn eigen favoriete wandeling! Interviewer Stefan en ik hadden een Wandeldate, filmer Rody liep achteruit voor ons uit met zijn camera. Bekijk het filmpje en lees het artikel. En als je wilt helpen dit blog of het filmpje of de losse artikelen te verspreiden: heel graag! Iedere like en share is welkom! De publicatie door ASN heeft inmiddels (27-5-2016) 250 nieuwe leden voor DeWandeldate opgeleverd. 

Video: ASN Bank: DeWandeldate

Artikel in het ASN Ideaal Online Magazine: 'Wandelpassie'

(deze link bestaat niet meer)

Wandelpassie, Klant met Ideaal Irene den Ouden, mei 2016

Aan datingsites geen gebrek. Maar een datingsite voor wandelaars, die was er nog niet. ASN Bank-klant Irene den Ouden begon er eentje en helpt nu honderden wandelaars aan een leuke date.

Artikel in het papieren Magazine: 'Wandelpassie'

Wandelpassie - het artikel in magazine Ideaal, van ASN Bank

Aan datingsites geen gebrek. Maar een datingsite voor wandelaars, die was er nog niet. ASN Bank-klant Irene den Ouden begon er eentje en helpt nu honderden wandelaars aan een leuke date.

 ‘Een paar jaar geleden ben ik gescheiden. Wat ik toen het meeste miste, was een leuke man, een natuurliefhebber, om mee te wandelen. Ik ging op zoek  en ontdekte dat er veel datingsites zijn, maar niet speciaal voor wandelaars. Er zijn ook veel wandelsites, maar die zijn weer niet gericht op singles. Zo kreeg ik het idee voor DeWandeldate: een datingsite voor wandelaars. Een gat in markt, leek mij. Het kon niet anders dan dat er veel meer mensen waren zoals ik: singles op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt. Inmiddels telt mijn website, nu twee jaar in de lucht, meer dan 2.000 leden. Uit al die dates zijn al zeker 75 stellen voortgekomen.

Vergeleken met een traditioneel afspraakje bij een café vind ik een wandeldate veel prettiger. Wandelen is een actieve en tegelijkertijd ontspannen manier van mensen ontmoeten. De gespreksstof wordt je als het ware aangereikt, want je komt van alles tegen en maakt dingen mee onderweg. Je hoeft dus niet meteen een ongemakkelijk gesprek te voeren over allerlei persoonlijke zaken. En voor wie niet één-op-één wil afspreken, organiseer ik ook wandeldates voor groepen.

Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te leven. Ik heb geen auto, dus ik doe alles met de trein en fiets. En ik heb van wandelen mijn beroep gemaakt. Een veel duurzamere sport bestaat er niet. Je hebt niets meer nodig dan een paar wandelschoenen. Wandelen is gezond en mensen worden er gelukkig van. Kan het nog beter?’ 

 

Wil je meer Tips en Artikelen lezen van DeWandeldate?

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 14 mei 2016.