Mobiele menu

Hier zie je 8 van de 150 nieuwe Wandeldate koppels

In 3 jaar vonden 300 leden hun wandelman of wandelvrouw

Vandaag, op 1 maart 2017, bestaat DeWandeldate precies 3 jaar. Tijd voor een overzichtje. 

Wat is DeWandeldate ook alweer? 

De korte versie: DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars. De lange versie: DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers. Deze datingsite onderscheidt zich op 3 manieren van de anderen:

 • doelgroep: wandelaars (en andere sportieve singles: fietsers, hardlopers, klimmers, zeilers, schaatsers, etc. en natuurliefhebbers)
 • manier van daten: wandeldaten
 • groepswandelingen: 1 á 2 maal per maand is er een groepswandeling voor een bepaalde leeftijdsgroep. We streven altijd naar een gelijk aantal mannen en vrouwen, maximaal 10 mannen en 10 vrouwen. 

3 jaar DeWandeldate in 3 cijfers

DeWandeldate is gestart op 1 maart 2014. Hoe is het gegaan? Wat gebeurde er in 3 jaar? Ik heb al heel wat blogs over DeWandeldate geschreven.

Ik houd het hier nu kort, een samenvatting van 3 jaar DeWandeldate in 3 ronde getallen: 

 • 3000 leden
 • 300 gelukkigen
 • 30 groepswandelingen

3000 actieve leden

Op dit moment, op 1 maart 2017, zijn er precies 3.190 leden met een volledig goedgekeurd profiel. Het aantal afzeggers hielden we in het begin niet zo goed bij. Ik schat dat dat er nu ook zo'n 3.000 zijn. Ik vergelijk DeWandeldate vaak met een duiventil: leden vliegen af en aan. Het totale aantal leden groeit al vanaf het begin iedere maand, en iedere eerste van de maand worden op deze pagina de ledencijfers aangepast.

 • 3.190 actieve leden 
 • ca. 3.000 afzeggers 

300 singles vonden partner

Via de opzeggingen weten we dat er nu al zeker 286 leden zijn die 'iemand gevonden hebben via DeWandeldate'. In werkelijkheid zijn het er nog wel meer. In het eerste jaar hebben we de koppels niet heel goed gemeten. En uit verhalen tijdens groepswandelingen en via mails en gesprekken met mensen rondom DeWandeldate weet ik dat er meerdere relaties zijn ontstaan. Korte relaties worden vaak niet 'gemeld', en ook lang niet alle langduriger relaties worden doorgegeven. Bovendien zijn er inmiddels ook al heel wat wandel - vriendschappen ontstaan. Leden die hun Wandelmaatje vonden via DeWandeldate tellen we niet mee bij de succesverhalen. 

Overigens is het natuurlijk ook zo dat lang niet alle 150 koppels nog bij elkaar zijn. Dat is weer af te leiden uit het feit dat ik ook regelmatig zie dat mensen die eerder hadden opgezegd 'omdat ze iemand gevonden hadden via DeWandeldate', zich weer opnieuw aanmelden. 

Een heel grove berekening leert dat van de ca. 6000 mensen die ooit een profiel hadden bij DeWandeldate, ongeveer 5% ( 1 op de 20) een partner vond via onze site. 

 • 143 koppels, dus 286 mannen en vrouwen 'vonden iemand via DeWandeldate'
 • ca. 300 van de ca. 6000 = 1 op de 20 = 5% van de leden vond een partner

30 groepswandelingen

DeWandeldate is in de eerste plaats een datingsite voor wandelaars en natuurliefhebbers. De leden kunnen elkaar één-op-één benaderen en uitnodigen voor wandelingen. Naast het één-op-één wandeldaten organiseert DeWandeldate 1 á 2 maal per maand een groepswandeling. Meestal trekken we de natuur in, soms maken we een stadswandeling. Bij de wandelingen streven we steeds naar een groep van 10 mannen en 10 vrouwen met (ongeveer) dezelfde leeftijd. Zo bieden we de leden en ook niet-leden extra kansen bieden om interessante (single) wandelaars te ontmoeten. 

Ook de wandelingen zijn soms het begin van een mooie nieuwe relatie. In totaal hebben 5 stellen doorgegeven dat ze elkaar bij een groepswandeling ontmoet hebben.  

 • 34 groepswandelingen: 3 in 2014, 10 in 2015, 19 in 2016, en 2 in 2017 
 • 5 van de 34 wandelingen bracht een nieuwe relatie voort.

Jaaroverzichten van DeWandeldate

Verjaardagen DeWandeldate

Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Wandeldate met Irene, over DeWandeldate

ASN Bank maakt in april 2016 dit leuke filmpje, met interview met Irene:

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 1 maart 2017. Update 1 januari 2021.