Mobiele menu

Wie zijn de 200 wandelaars die hun partner vonden via DeWandeldate?

100 koppels in 2 jaar bij datingsite DeWandeldate

In 2 jaar vonden 200 wandelaars hun (wandel) partner

Sinds de start van datingsite DeWandeldate op 1 maart 2014 ontvangen we steeds vaker ‘meldingen’ van enthousiaste leden die hun partner ontmoet hebben via onze site. In 2014 waren er 6 nieuwe koppels, in 2015 waren het er 44 en in 2016 telden we eind juni al 50 koppels! Er gaat bijna geen week voorbij of iemand zegt het lidmaatschap op of gaat op ‘inactief’ omdat hij of zij ‘iemand gevonden heeft via DeWandeldate’.

We vragen al deze gelukkigen of ze hun verhaal willen delen op onze website. Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Zijn we echt gaan wandeldaten bij hun eerste ontmoeting? En hoe ging het daarna verder? Ongeveer 1 op de 5 koppels schreef de belevenissen op. In dit blog kan je de Verhalen lezen:

Alle succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

Wie zijn de 100 koppels? Facts & Figures

Naast deze 21 koppels zijn er nog zeker 79 andere koppels ontstaan in de eerste 2 jaar (en 3 maanden) van DeWandeldate. In dit artikel geven we een overzicht met vooral veel cijfers: aantallen koppels per jaar, de leeftijden van de mannen en vrouwen, de provincies waar zij wonen en de factoren die leken bij te dragen aan het succes.

Aantal nieuwe DeWandeldate koppels per jaar

 • 2014: 6 koppels
 • 2015: 44 koppels
 • 2016: 50 koppels. Dit was t/m juni. Totaal dus 100 koppels t/m juni 2016. 

Inmiddels is het aantal alweer gegroeid, dit artikel gaat over de eerste 100 koppels waarvan we gegevens hebben.

Leeftijden van de mannen en vrouwen die hun partner vonden

Hier zie je de leeftijdsopbouw van ons complete ledenbestand met bijna 3.000 leden (van wie 60% vrouwen):

DeWandeldate leden naar leeftijd, 2016
 • Van de huidige leden van DeWandeldate is het grootste deel (59%)  41 t/m 60 jaar.
 • Deze leeftijdsgroep is ook het meest succesvol in het vinden van een partner via DeWandeldate: van de ‘succes-leden’ is 77% van de vrouwen en 78% van de mannen 41 t/m 60 jaar.  

Leeftijden van de vrouwen

 • De vrouwen die iemand vonden varieerden in leeftijd van 27 tot 67 jaar.
 • De gemiddelde leeftijd van deze vrouwen was 49 jaar.  
 • Driekwart van de vrouwen (77%) was 41 t/m 60 jaar. Hier zie je de verdeling over de leeftijdscategorieën:
Datingsite DeWandeldate: leeftijd van vrouwen die een partner vonden

Leeftijden van de mannen

 • De jongste man die een partner vond was 27 jaar, de oudste man was 67 jaar. Net als bij de vrouwen dus.  
 • De gemiddelde leeftijd van deze mannen was 51 jaar.  
 • Driekwart van de mannen (78%) was 41 t/m 60 jaar. Hier zie je de verdeling over de leeftijdscategorieën:
Datingsite DeWandeldate: leeftijd van mannen die een partner vonden

Leeftijden van de koppels en leeftijdsverschillen tussen mannen en vrouwen

Datingsite DeWandeldate: bij 2 van de 3 koppels is de man ouder dan de vrouw
 • De mannen die ouder zijn, schelen 1 tot maximaal 16 jaar met hun vrouwelijke partner. Gemiddeld zijn ze 5,8 jaar ouder dan hun vriendin.
 • De vrouw die ouder zijn, zijn 1 tot maximaal 9 jaar ouder dan hun mannelijke partner. Gemiddeld zijn ze 3,3 jaar ouder dan hun vriend.

Uit welke Provincies komen de stellen?

 • Driekwart (74%) van alle leden van DeWandeldate woont in één van de 5 provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. Van de leden die hun partner vonden wonen ook de meesten (78%) in deze 5 provincies.  
Datingsite DeWandeldate: 74% van de leden woont in 5 provincies

De volgende grafiek geeft het beeld voor alle 12 provincies en België. Je ziet de percentages succes-leden per provincie. Voorbeeld: 21% (de eerste groene staaf links) van de leden die een partner vonden via DeWandeldate woont in Zuid-Holland. In Zuid-Holland woont 22% (de eerste blauwe staaf links) van alle huidige leden van DeWandeldate.

Datingsite DeWandeldate: leden wonen vooral in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant
 • Opmerkelijk: leden uit Noord-Brabant en Gelderland zijn gemiddeld meer succesvol in het vinden van hun match via DeWandeldate.
 • 40% van de succesleden vond een partner in de eigen provincie.
 • 60% vond iemand in een andere provincie. Dat waren meestal aangrenzende provincies. Ook waren er koppels die veel verder uit elkaar woonden. Zo kwamen Hilde en Ralph uit Gelderland en Groningen. Lees hun verhaal: Van picknick naar rugzak trektocht door Noorwegen

Welke Typen wandelaars vonden hun partner bij ons? 

Leden van DeWandeldate houden van wandelen. Daar is nog niet alles mee gezegd. We vragen ook wat voor type wandelaar je bent. je kunt natuurlijk meerdere wandeltypen aangeven. Zie hier de verdeling over de typen voor alle leden:

Datingsite DeWandeldate: bijna allemaal natuurliefhebbers

DeWandeldate leden kunnen elkaar via die wandeltypen ook opsporen. Naast de lijstjes met Wandeltypen en Outdoor activiteiten geven ook de profielteksten bij de vragen IK BEN en IK ZOEK en het WANDELDATE voorstel ruimte om aan te geven wat jij leuk en belangrijk vindt bij het wandelen. Zo kunnen ook leden met heel specifieke voorkeuren elkaar makkelijker vinden. Een paar voorbeelden van verhalen van koppels met dezelfde wandelpassies:

Betalende leden en succesfactoren

De meerderheid (86%) van de leden die hun partner vonden bij DeWandeldate was Betalend lid. Bij de mannen was dat zelfs 91% Betalend lid, bij de vrouwen 80%.

Bij het bekijken van de profielen van de leden die hun partner vonden bij DeWandeldate vielen een aantal steeds terugkerende elementen op. We noemen dit de succesfactoren (die de kans op succes bij het vinden van een partner vergroten):

 • een goede profielfoto
 • een complete set van 4 foto’s (profielfoto, wandelfoto, actiefoto en landschapsfoto)
 • een goed ingevuld profiel, met aansprekende en persoonlijke teksten. Dus NIET zomaar een algemeen stukje met de mededeling dat je van wandelen houdt en ook een wandelende partner of wandelmaatje zoekt (dat geldt immers voor iedereen op deze site en is niet onderscheidend). Schrijf waar je enthousiast over bent en wat je wilt doen samen. De minder leuke verhalen (over dat je partner of je baan verloor, dat je je kinderen niet meer ziet, dat je eenzaam bent, etc. kan je later een keer vertellen). 
 • een uitnodigend Wandeldate (of Fuietsdate of andere Outdoor date) voorstel. Dit betekent meestal: beschrijving van een mooie wandelroute, en een gezellig idee voor een activiteit of pauzeplek onderweg of aan het einde van de wandeling. 
 • een actieve houding op de site: actief met het rondkijken, uitdelen van Likes  en schrijven van Persoonlijke Berichtjes. De meeste succesleden waren Betalend lid. 
 • ook interesse voor leden buiten de eigen provinciegrenzen.
 • niet te vasthoudend aan klassieke leeftijdsvoorkeuren (de vrouw hoeft niet per se jonger te zijn): bij 1 op de 3 nieuwe relaties via onze site was de man even oud of juist jonger dan de vrouw.
Succesfactoren datingsite DeWandeldate: goede profielfoto, persoonlijke teksten, uitnodigend wandeldate voorstel

Zijn alle koppels nog bij elkaar? 

Van een paar stellen weet ik dat ze serieuze plannen hebben om te gaan samenwonen en in ieder geval één stel woont al samen. Ik kan hen natuurlijk niet allemaal blijven volgen. Helaas is het ook zo dat niet alle DeWandeldate koppels nog bij elkaar zijn. Zowel van de koppels met een verhaal als van de koppels zonder verhaal zie ik soms dat één van de twee of beiden zich toch weer aanmelden als nieuw lid bij DeWandeldate. Jammer dat zij uit elkaar zijn! En wel mooi dat ze opnieuw voor DeWandeldate kiezen. 

Deze foto is van de Apeldoorn Vierdaagse

Vierdaagse Apeldoorn in 2015

 

Jaaroverzichten van DeWandeldate

Verjaardagen DeWandeldate

Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

De Hoofdfoto is van één van de koppels, lees hun Verhaal: Van picknick naar rugzak trektocht door Noorwegen

© DeWandeldate, 6 juli 2016. Update 1 januari 2021