Mobiele menu

Tom en Cairngorms gingen ook samen klettersteigen, in de Alpen in Oostenrijk.

Wandelen, kayakken en daarna klettersteigen in de Alpen

Dit keer een succesverhaal van twee super sportieve leden van DeWandeldate: Cairngorms (31 jaar) en Tom (44 jaar), allebei uit Noord-Brabant. Lees hoe zij elkaar ontmoetten en wat ze gingen doen samen, bij hun eerste date en daarna. Vandaag vertrokken ze samen naar Noorwegen.

Het Succesverhaal, geschreven door Cairngorms:

Tom stuurde de eerste like, en zijn profiel sprak me meteen aan. Ik liet me eerst wel een beetje afschrikken door het wat grote leeftijdsverschil, maar we leken wel zo goed bij elkaar te passen dat ik besloot toch maar te reageren en te kijken hoe het zou voelen. We besloten om meteen maar gewoon af te spreken. Dat was ook niet zo ingewikkeld want we wonen maar 400 meter bij elkaar vandaan. We gingen wandelen langs de Dommel: Tom kende allemaal avontuurlijke paadjes dwars door de struiken. Ik vond het wel interessant en avontuurlijk, maar Tom vertelde later dat hij verbaasd was 'dat ik zijn avonturen pikte'. Er was duidelijk een klik en het werd een gezellige avond met een zeer uitgebreide wandeling. Ik vertelde dat ik van plan was te gaan wandelen in Noorwegen met rugzak met tent, en hij wilde wel mee: toen nam ik hem niet helemaal serieus... De tweede date werd een thee-date (we zijn allebei grote theeleuten), de derde date gingen we kayakken op de Dommel: toen werd het romantisch :-). 

Kort daarna had ik een vakantie gepland in de Alpen: Tom kon wel wat dagen vrij regelen en is ook langsgekomen. We hebben een huttentrektocht gemaakt met een klettersteig. Misschien wat gewaagd als je elkaar zo kort kent, maar eigenlijk maakten we ons helemaal geen zorgen, want het voelde goed. We hebben elkaar een stuk beter leren kennen en ik ben er alleen maar meer van overtuigd geraakt dat we supergoed bij elkaar passen. Tom wil nog steeds mee naar Noorwegen, dat is nu ook geboekt. We hebben er super veel zin in :-). 

De profielteksten van Cairngorms en Tom:

In hun profielen vertelden zowel Cairnsgorms als Tom helder en op een leuke, persoonlijke manier wie ze zijn en naar wat voor persoon ze op zoek waren. Ik (Irene) kreeg toestemming ook deze teksten te tonen, als voorbeeld voor andere leden die zich afvragen hoe een goede profieltekst er uit ziet. Je ziet ook: hoe specifieker je bent, hoe beter het lukt om een partner met dezelfde interesses te vinden.

Cairngorms is ook een goed gekozen nickname: een unieke, opvallende naam, die (de echte bergsportliefhebber) verwijst naar een Nationaal Park in Schotland, een populair bergwandelgebied. )

Cairngorms schreef, bij de twee hoofdvragen:

Ik ben

Ik ben iemand die graag buiten in de natuur actief bezig is. Vrienden omschrijven mij als rustig, eerlijk, sportief en stoer. Ik vind het erg belangrijk om mensen in hun waarde te laten, en heb een hekel aan oordelen. Ik verdiep me graag in wat mensen bezig houdt, ik ben een luisteraar. In het verleden was ik een nogal onzeker en timide meisje, maar heb ondertussen een stevig zelfvertrouwen opgebouwd. 

Zoals een echte vrouw betaamt heb ik een kast vol schoenen: wandelschoenen, klimschoenen, teva`s, hardloopschoenen, alpiene schoenen, en heb ik ook een aardige verzameling tassen ;-). Ik ben vaak in de klimhal of in de rotsen te vinden, en in vakanties het liefst in een tentje ver van de bewoonde wereld. Op doordeweekse dagen bijt ik mij met veel plezier vast in pittige technische problemen. Tussendoor pingel ik af en toe op de gitaar en zorg ik voor mijn indoor moestuintje.

Ik zoek

Een natuurliefhebber, iemand die de charme van eenvoudig kamperen ziet. Iemand die zich niet laat tegenhouden door een buitje en niet bang is om moe of vies te worden. Iemand die waarden als tolerantie, gelijkwaardigheid, compassie, verantwoordelijkheid en eerlijkheid belangrijk vindt, en mensen in hun waarde laat.

Tom schreef, bij de twee hoofdvragen:

Ik ben

... optimistisch, stabiel, zorgzaam, zelfstandig, intelligent, eerlijk, eigenwijs, rustig, avondmens, linkshandig, theeleut. Soms onconventioneel en buiten de lijntjes.

Ik leef in het nu, doe niet aan stress en drama en je krijgt me niet snel boos, maar ben wel kritisch en laat niet over mee heenlopen.

Vrijheid is belangrijk, maar liefst wil ik die beleven samen met iemand. Ik heb geen conventionele huisje-boompje-beestje-droom. Het lijkt me wel heel fijn om iemand tegen te komen die gelijkgestemd is, die blij is met haar leven en de mensen om zich heen, die nuchter is en niet erg hangt op materiële zaken en uiterlijkheden, om mooie avonturen mee te beleven. 

Waar ik blij van word:
- wandelen in de natuur/bergen 
- reizen, waarbij Tsjechië en de Alpen favoriet zijn 
- de zon die schijnt / warmte / sauna 
- lekker eten 
- goed gezelschap (maar geen grote groepen mensen) 
- mooie foto's 
- willekeurige combinaties van al het bovenstaande 
- de kat die tegen me aan komt liggen spinnen.

Ik hou van reizen, dichtbij of ver weg, kort of lang, ongeorganiseerd en avontuurlijk. En het lijkt me leuk om dat samen met jou te doen. In Nederland is wandelen ook fijn (zeker als het straks weer wat warmer wordt...), meestal loop ik dan tussen de 10-30 km.

Ik zoek

... een intelligente en zelfstandige vrouw. Een passie voor iets hebben (maakt niet uit wat) vind ik belangrijk. Je leeft in het nu (of je doet een goede poging) en je bent jezelf, met alle sterktes en zwaktes en onzekerheden die daarbij horen. Je vindt het leuk om samen dingen te ondernemen maar hebt ook je eigen leven en bezigheden.

Ga je mee een huttentocht maken in Oostenrijk? Wildkamperen bij een kampvuurtje in de heuvels in Tsjechie? Een klettersteig doen in Zwitserland? Door de jungle in Thailand? Of gewoon een wandeling op de Strabrechtse heide hier in de buurt? Like mijn profiel dan meteen even of stuur me een berichtje :-)

Lang op en neer mailen of chatten vind ik niet zo interessant (teksten zeggen zo weinig) dus schrik niet als ik je al snel uitnodig voor een kop thee of een wandeling ergens, gewoon als ontmoeting zonder verwachtingen. Een date klinkt meteen zo zwaar.

 

Wil je méér wandeldate verhalen lezen?

Cairngorms en Tom vonden elkaar via DeWandeldate. Ook andere (ex) leden schreven hun verhaal:

Alle Succesverhalen van leden van datingsite DeWandeldate

 

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? Of had je een leuke wandeldate? Stuur jouw verhaal of bericht aan: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl

Wil je Lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: klettersteigen in de Alpen, door Tom, Eerste plaatsing: 16 september 2016 

© DeWandeldate, 16 december 2017