Mobiele menu

'Onze trektocht door Dovrefjell, Nationaal Park in Noorwegen'

Van picknick naar rugzak trektocht door Noorwegen

Weer zo’n mooi succesverhaal van DeWandeldate. Lees hoe Hilde en Ralph elkaar vonden.

We delen zoveel mogelijk verschillende wandeldate verhalen, ter inspiratie en ondersteuning van alle singles die nog op zoek zijn.

Wat schreven zij in hun profielen? 

Hilde (40, Gelderland) en Ralph (41, Groningen)

Een paar stukjes tekst in hun profielen voor DeWandeldate, bij de vraag "IK BEN ..." Het is leuk om te zien hoe de teksten bij elkaar aansluiten. 

  • Hilde: "Ik wandel, loop hard en zwem. Ik ga graag naar het filmhuis en musea. Reizen doe ik graag. Soms naar verre oorden, maar ook in Europa of dichterbij huis. Het liefst reis ik met een rugzak of maak ik lange afstandswandelingen. Af en toe een stedentripje vind ik ook leuk."
  • Ralph: "Ik ben een meestal rustige maar prettig gestoorde wandelaar met of zonder rugzak. Ik kan geweldig genieten van mooie landschappen tijdens het lopen in de zon, regen of sneeuw."

Het succesverhaal van Hilde en Ralph

“Hoi Irene, Het gaat hier heel goed! :-) <3 Bijgaand stuur ik je ons verhaal. Het zijn twee verhalen, ieder vanuit ons eigen perspectief. En een foto van onze trektocht door Dovrefjell in Noorwegen. Met groet, Hilde”

Hilde:

“Ik had me ingeschreven op de wandeldate. Ik was inmiddels drie jaar zonder relatie en voelde weer ruimte voor en behoefte aan liefde in mijn leven. Het liefst zou ik iemand ontmoeten met wie ik mijn passie voor wandelreizen zou kunnen delen. Dat bracht mij op de wandeldate. Toen ik het profiel van Ralph zag gaf ik hem een 'like'. Hij leek me een leuke man en ik zag direct veel overeenkomsten. Dat hij uit Groningen kwam schrok me wel een beetje af, maar ik besefte me ook dat die mooie liefde wellicht niet om de hoek te vinden is. Ik kreeg een 'like' terug van Ralph en later ook een bericht. Er gingen wat berichten over en weer waarin we wat meer over ons leven uitwisselde. Toen Ralph na een paar weken een zuidelijk stuk van zijn Pieterpad liep en op tweede pinksterdag weer huiswaarts keerde, stapte hij in Arnhem uit de trein voor een ontmoeting. Ik haalde hem van het treinstation waarna we onze eerste ontmoeting hadden op een picknickkleedje in het park. Omdat ik al redelijk wat dates via allerlei sites achter de rug had, had ik weinig verwachtingen van mijn eerste 'wandeldate'. Maar ik was positief verrast door Ralph en onze ontmoeting. Wat een ontzettend mooie en leuke man, die wilde ik wel beter leren kennen. Toen we het over onze plannen voor de zomer hadden, vertelde ik over mijn plan om een maand door Noorwegen te reizen. Terloops zei ik: “Dan ga je toch mee?” Na een wandelweekend en nog een ontmoeting besloten we inderdaad samen te gaan reizen door Noorwegen. De liefde nog pril en onzeker, maar met een gedeelde wandel- en reispassie en de zin in het avontuur besloten we het 'gewoon' te doen. Zes weken later arriveerde Ralph in Noorwegen waar we ruim drie weken samen met rugzak en tent rondtrokken en mooie wandeltochten maakten. We genoten samen van een prachtige reis en leerde elkaar beter kennen. Ik vond het heerlijk om die drie weken in elkaars nabijheid te zijn en de mooie reis te delen.  We leerde elkaar op een hele pure wijze kennen. We zijn nu twee maanden terug uit Noorwegen en kennen elkaar nu vier maanden. Hier in Nederland groeit de liefde verder. In de zomer genoten we nog van een weekend zon, zee en strand op Terschelling en onlangs wandelden en kampeerden we nog op Hoge Veluwe. Ik hoop nog op veel mooie plekken met Ralph te wandelen en te zijn.”

Ralph:

“Tijdens drie fantastische weken samen wandelen in zon, regen en sneeuw besefte ik me dat ik een heel bijzonder iemand had gevonden. Op de site van de wandeldate had ik Hilde al voorbij zien komen, haar stoere profiel sprak me direct aan maar de afstand Arnhem - Groningen weerhield me van het maken van contact. Uiteindelijk was het Hilde die dit wel aandurfde en van het één kwam het ander. Ergens op een prachtige voorjaarsdag ontmoetten we elkaar in het echt. Ik had er net een wandelweekend opzitten en zag er bepakt en bezakt nou niet bepaald op mijn paasbest uit vond ik. We hadden die dag spontaan besloten elkaar op te zoeken en ik was direct onder de indruk. Tijdens die eerste date - een picknick in het park - spraken wij over van alles en hadden het ook over onze vakantieplannen. Hilde vroeg mij waarom ik niet meeging naar Noorwegen. Het weekend erna planden we een lange wandeltocht om elkaar wat beter te leren kennen en ook om eens te kijken of we samen een beetje wandelproof waren. Om een lang verhaal kort te maken: een week later hebben we tickets gekocht en besloten om samen een paar natuurparken en steden in Noorwegen te verkennen. Uiteindelijk was het een groot avontuur. Behalve wandelen delen we ook onze passie voor kunst, film, lekker eten en hardlopen. Juist doordat we wat verder weg wonen en elkaar niet altijd door de week kunnen opzoeken zijn de weekenden extra fijn als we elkaar weer zien.”

Bergwandelen en kamperen in Noorwegen, foto2 Ralph en Hilde
Bergwandelen en kamperen in Noorwegen, foto3 Ralph en Hilde

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Hilde en Ralph deelden hun succesverhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel ook jouw Succesverhaal en kies je favoriete Wandelgids of ontvang 3 maanden gratis Komoot premium! 

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 3 oktober 2015