Mobiele menu

Onderzoek klanttevredenheid en klantwensen voor DeWandeldate

Driekwart waardeert wandeldatingsite met 7 of hoger

DeWandeldate vroeg haar leden naar hun waardering en wensen. We zijn blij met de (gemiddelde) 7. En met alle bruikbare feedback. Een overzichtje van de uitkomsten en voorgenomen verbeteringen. 

DeWandeldate ondervroeg leden 1 jaar na oprichting

Sinds de start op 1 maart 2014 is DeWandeldate gegroeid van 0 naar meer dan 1000 leden. Tijd voor een onderzoekje. Een korte vragenlijst met 10 vragen, binnen 5 minuten te beantwoorden.

Op zaterdag 28 maart 2015 verzonden we de Enquête aan 818 leden die ook wekelijks de Nieuwsbrief ontvangen. We gaven de Leden 4 dagen de tijd. Van de groep van 818 opende de helft (411) in die dagen de Nieuwsbrief, 115 leden openden de link naar de Enquête en 96 leden hebben de Enquête direct in 4 dagen beantwoord.

We danken alle leden die de moeite namen voor hun waardevolle feedback. 

Driekwart geeft DeWandeldate een 7 of hoger

Eén van de eerste vragen luidde: 'Welk rapportcijfer geef je DeWandeldate website als geheel?'

Driekwart (76)% van de leden waardeert DeWandeldate met een 7, een 8, een 9 of een 10.  Zeventien procent (17%) geeft een 6 en slechts 7% geeft een onvoldoende.

Voor een startende datingsite, met nog maar weinig leden vinden we dit een goede score. Zeker als je bedenkt dat géén van de ondervraagden nog zijn/haar doel (een partner) heeft bereikt. We ondervroegen alléén de huidige leden. Mensen die succes hadden en hun partner vonden hebben al afgezegd en deden niet mee. De meest tevreden (ex-)leden hebben de enquête dus niet beantwoord.

Dat een aantal mensen zeer ontevreden is (enkelen geven een 3) houdt waarschijnlijk verband met het aantal leden. Met 1000 leden kunnen we nog lang niet alle leden in alle provincies in Nederland en in België een ruime keuze bieden uit singles die graag wandelen van de juiste leeftijd.

Wensen: méér leden, minder profielen zonder foto's

We vroegen de leden ook welke aanpassingen aan de website zij graag zouden zien. Momenteel zijn dit de mogelijkheden voor Gratis leden en Betalende leden:

Litmaatschapsvoordelen voor Betalende leden van DeWandeldate

Gelukkig bleken de meeste leden tevreden over veel aspecten. We noemen de percentages leden die geen aanpassingen vroegen: 95% (of meer) wil geen aanpassingen aan de Tips & Agenda, de wekelijkse Nieuwsbrief, de snelheid van de website, het gebruiksgemak van de website, het logo, de uitstraling. 90% wil geen aanpassingen aan de wekelijkse Matchmail, met de nieuwe leden in de juiste leeftijd. 80% vindt de opbouw van de ledenprofielen goed genoeg en 78% de zoekmogelijkheden (het zoeken naar andere leden).

Een paar zaken die veel leden graag wel anders zouden zien:

  • het aantal leden (liever meer leden)
  • de profielen zonder foto (veel leden ergeren zich aan de leden zonder foto en willen geen contact met hen)
  • de leeftijdsvoorkeuren bekijken
  • de mogelijkheden voor Gratis leden (reageren op ontvangen berichten)
  • de groepswandelingen op de Agenda (méér wandelingen).

Vervolg: adverteren, voorrang voor profielen met foto

Eén van mijn uitgangspunten bij DeWandeldate is om een eenvoudige maar goede en prettige site te hebben. De komende weken ga ik met mijn webbouwer bekijken welke wijzigingen we willen doorvoeren. Een paar opmerkingen:

  • Het aantal leden: Ik verwacht dat de groei nu sneller zal gaan dan in het eerste jaar. De site heeft de eerste 1000 leden binnen, waardoor de site al meer aantrekkingskracht heeft dan in het begin. Ook gaan we meer adverteren en het mooie weer helpt ook vast mee.
  • Profielen zonder foto: Op 2 april 2015 aangepast: We tonen standaard alleen nog de profielen mét profielfoto. Leden kunnen via het zoekschema nog wel op zoek naar 'alle profielen' (ook zonder foto). Dit is een extra stimulans voor leden om hun foto te plaatsen. Wat we al wel doen, vanaf de start, is de leden zonder foto te verzoeken hun foto te plaatsen, in het Welkombericht en daarna één keer per maand. We benadrukken het belang van de profielfoto ook in veel van onze datingtips. Wat nu ook is aangepast is dat je makkelijker op andere foto's kunt zoeken, op Profiel, Wandel, Actie en landschap. 
  • Leeftijdsvoorkeuren: Op 2 april 2015 aangepast: deze zijn toegevoegd aan de profielen. 
  • Mogelijkheid te reageren op ontvangen berichten: We gaan deze optie nog nader onderzoeken. Het nadeel is dat veel leden helemaal geen initiatief meer nemen en in de 'wachtstand' gaan als ze weten dat ze gratis kunnen reageren op berichten van anderen. 
  • Meer groepswandelingen: Momenteel organiseer ik (Irene) één groepswandeling per maand.  De organisatie van zo’n wandeling, met gelijke aantallen mannen en vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep, is veel meer werk dan veel mensen denken. Voorlopig wil ik me vooral richten op de verdere ontwikkeling van het één-op-één daten via DeWandeldate. De Wandelingen kan je zien als een extraatje. Voor de toekomst bekijk ik wel hoe ik méér wandelingen, verspreid over Nederland en wellicht Belgie, kan aanbieden. 

Succesverhalen, Ledenonderzoek en Reviews van DeWandeldate

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 29 december 2015