Mobiele menu

50 websites voor wandelaars

DeWandeldate op nr 7 in Top 50 beste Wandelblogs 2016

In deze Top 50 van Skafit vind je 50 interessante websites waarin enthousiaste wandelaars hun wandelervaringen en wandeltips delen, met veel wandelroutes en wandelfoto's. 

Wat is de Top 50 Wandelblogs van Skafit?

Het initiatief voor de Top 50 kwam van SKAFIT, leverancier van gezondheidsprodukten (zolen, sokken en handschoenen). 'De wandelblog Top 50 wordt samengesteld 'om de kwaliteit van de Nederlandse en Belgische wandelwebsites te waarborgen en de wandelbloggers te erkennen voor de geleverde bijdrage aan de wandelsport. De lijst bestaat uit blogs en websites die wegens een inspirerende functie het volgen waard. De ranglijst is gebaseerd op beoordelingscriteria zoals de mate van blogupdates, waardevolle content, interactie, waardevolle backlinks en betrouwbaarheid.'

In de eerste 'Top 50 van Wandelblogs 2015' verscheen ons OutdoorFriends blog op nr. 7 en de Tips & Agenda van DeWandeldate (toen net een half jaar actief) op nr 13. In september 2015, in de aanloop naar de tweede Top 50 werden wandelbloggers uitgenodigd hun eigen Top 5 van Wandelartikelen door te geven 'die wij het leukste vonden om te lezen'.  Ik (Irene) stelde daarvoor mijn Top 5 Wandelblogs 2015: van Grand Canyon tot Pieterpad op (niet persé de leukste artikelen maar wel een mooi overzichtje van blogs over wandelroutes). Deze verscheen ook op de website van Skafit: '5 wandelartikelen in de spotlights door Irene den Ouden'. 

Daarna, op 1 december 2015, volgde de oproep van Skafit om onze eigen Wandelblogs aan te melden voor een plaatsje in de nieuwe Top 50. Op 29 december 2015 werd de tweede Top 50 van Wandelblogs in Nederland en België bekend gemaakt. 

Inhoud van de 50 wandelblogs

Bijna al deze 50 websites plaatsen regelmatig nieuwe informatie over wandelen, wandelgebieden, wandelroutes en activiteiten die je onderweg kunt doen. De informatie verschijnt in de vorm van wandelverhalen, wandelverslagen, wandelfoto’s, wandelvideo’s en wandeltips. De onderwerpen zijn:

 • wandelroutes: dagwandelingen, trektochten, Camino’s, Lange Afstands Wandelpaden (LAW’s), Grand Routes (GR’s)
 • activiteiten waarmee je wandelen kunt combineren, zoals fotograferen, geocaching en lekker eten onderweg.
 • de Nijmeegse Vierdaagse en andere wandelevenementen en oefentochten
 • wandelgebieden, meestal in Nederland en België en soms elders in Europa en de wereld. 

DeWandeldate in de Top 10

We zijn trots dat we met ons blog  Tips & Agenda van onze nog nieuwe datingsite (gestart in maart 2014) zo hoog in de Top 10 rangorde staan: op nummer 7.

De eerste 10 uit de Top 50 Wandel Websites

 1. Frankwandelt
 2. Overweg13
 3. De Noord-Oost Veluwe, zó veel natuurschoon
 4. Wandelblogs Tiny Kouters
 5. Best Genog
 6. Foodwalks
 7. DeWandeldate Tips & Agenda
 8. Wandelgroetjes uit Borgloon
 9. Wandelaar 3680 (link bestaat niet meer)
 10. De Wandelaartjes (link bestaat niet meer)

Bekijk hier de complete 'Top 50 Wandelblogs Nederland en Belgie 2016'.

Mijn eigen Tips voor de meest lezenswaardige wandelblogs uit deze Top 50 en nog één extra:

 • Frankwandelt: de mooiste wandelroutes in woord en beeld: Website met verhalen, foto's en video's van wandelingen in Nederland en het buitenland. Frankwandelt wil wandelaars informeren over wandeltochten én hen inspireren om te gaan wandelen.
 • Wanda Wandelt: Wanda Catsman neemt je 2x per week mee op haar wandelavonturen. In woord en beeld brengt ze verslag uit van de verschillende wandelingen die ze maakt, schrijft ze over de materialen die ze gebruikt en krijg je een kijkje in haar persoonlijke leven.
 • We12travel: dit leuke 'Outdoor Adventure blog', over hiking, klimmen en fietsen, staat niet in de Top 50 (was niet aangemeld, maar zeer de moeite waard!).

Interessant: Amerikaanse Top 10 van Wandelblogs

Voor de liefhebber heb ik ook een vergelijkbare Amerikaanse lijst gevonden. Met echt super goede wandelverhalen en wandeltips. Deze is nog van vorig jaar. Binnenkort zullen we deze updaten.

Succesverhalen, Ledenonderzoek en Reviews van DeWandeldate

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

© DeWandeldate, 29 december 2015