Mobiele menu

Laat je inspireren en check de Top 10 Amerikaanse Hiking en Outdoor Travel Blogs!

Top 10 Amerikaanse Hiking en Outdoor Travel Blogs

Verplicht leesvoer voor de echte wandelaar! 10 Top hiking en outdoor websites. Op nr. 1 het blog over de Appalachian Trail, het ruim 3500 km lange afgebakende lange-afstand-wandelpad door de Appalachen in het oosten van de Verenigde Staten.

In Nederland is onlangs voor het eerst een lijst met wandelblogs samengesteld, de Top 50 Wandelblogs Nederland en Belgie 2015, door Skafit. Ook DeWandeldate staat daar in, op nr.13. (In 2016 is DeWandeldate gestegen naar nr. 7: Skafit Top 50 in 2016). Dat is heel leuk. Maar, als het gaat om het schrijven van kwaliteitsblogs kunnen we nog veel leren van Amerika. De Top 10 Hiking and Outdoor Travel Bloggers toont ons een selectie van de meest invloedrijke Amerikaanse wandelbloggers en hun wandelblogs. Fantastisch materiaal, goed geschreven, fijne verhalen en prachtige foto's. Goed voor wekenlang leesplezier. 

Websites vol wandelroutes, verhalen en tips

Alle 10 websites gaan over wandelen in de Verenigde Staten. Wandelen? Het gaat hier wel echt over hiking, vaak meerdaagse tochten, rugzak, survival, overnachtingen tussen de rotsen. Naast de zeer uitgebreide wandelroute informatie en reisverhalen vind je ook reviews en tips voor de beste wandelkleding, wandelschoenen, gps, kampeerspullen, wandelen in de winter, outdoor fotograie, etc. 

De missie van al deze blogs is mensen te inspireren ook outdoor te gaan, wandelend, rennend, fietsend, peddelend of skiënd. In Amerika, Canada of waar ook ter wereld. 

Top 10: de bloggers, hun hikingsites en per website één (voorbeeld) artikel

Lees het hele artikel met de Top 10 uit 2014 hier: Top 10 Hiking and Outdoor Travel Bloggers (de link is niet meer beschikbaar)

#1. Zach Davis: Appalachian Trials

'All things Appalachian Trail'

AppalachianTrials.com

Website: Appalachian Trials is een communitywebsite over de Appalachian Trail, één van de langste gemarkeerde routes ter wereld. Ongeveer 2,180 miles (3508 km) lang. Deze Trail loopt door de Appalachen aan de oostkust, door 14 staten, van Springer Mountain in Georgia in het zuiden tot Mount Katahdin in Maine in het noorden. 

Oprichter: Zach Davis richtte deze website op in 2011 na zijn eigen trekkingavontuur van een half jaar, om andere hikers te helpen zich voor te bereiden op hun backpacking trip. Zack schreef ook het boek ‘Appalachian Trials’.

Voorbeeld van een Blog in Appalachian Trials:

6 Tips for choosing a thru-hiking partner

Image courtesy: backpacker.com.

Blog: 6 Tips for Choosing a Thru-Hiking Partner

 

#2. Casey Schreiner: Modern Hiker

ModernHiker.com

Website: Modern Hiker geeft gratis gedetailleerde informatie over honderden trails in Los Angeles, Zuid-Californië. Hoe de trails te vinden, met foto’s, videos, GPS en Google Earth bestanden zodat je de routes thuis ook al 3D kunt bestuderen. Je vindt ook reviews van outdoor en wandel en outdoor spullen.

Oprichter: Casey Schreiner, schrijver en tv-producer, startte Modern Hiker in 2006. Zijn verhalen kregen veel regionale en nationale aandacht. 

Voorbeeld van een Blog in Modern Hiker:

Top Trails of 2014 

 

#3. Jeff Hester: SoCal Hiker

'The Hiking Guide for Southern California'

SoCalHiker.com

Website: SoCal geeft informatie over de beste wandelroutes dolor Zuid-Californië. Ook praktische tips over materialen, outdoor skills en locale wandel evenementen.

Oprichter: Jeff Hester startte met SoCal Hiker toen hij zich voorbereidde voor een tocht over de John Muir Trail. Hij test alle trails perdsoonlijk uit om zijn tips te schrijven. HI personally hike each trail to create these guides, sharing practical advice on gear and outdoor skills

Voorbeeld van een Blog in SoCal Hiker:

Backpacking Bishop Pass to LeConte Canyon 

 

#4. Heather Balogh: Just A Colorado Gal

'adventure, travel & the outdoors'

JustaColoradodoGal.com

Website: Het blog staat vol verhalen over de avonturen en ontdekkingen van Heather Balogh, in de Bergen van Colorado en de rets van de wereld.

Oprichter: Heather Balogh noemt zichzelf ‘an early 30s Colorado gal who loves to play’. Ze startte dit blog om haar liefde voor outdoor avonturen te delen. Naast freelance schrijfster is ze ook hardloper, crossfitter, reiziger, gear tester en sneeuwschoenguru.

Voorbeeld van een Blog in Just a Colorado Gal:

Backcountry skiing in Northern Colorado

 

#5. Scott Gauvin: Hiking Forward 

'Get busy living, or get busy dying'

HikingForward.com

Website: Hiking Forward, hiking blog over de avonturen van een wandelaar en zijn jonge gezin. Met wandelverslagen en gear reviews, ook over betrouwbare en duurzame outfits voor kinderen. Met oproepen voor het 6-daagse ‘Hell Hike and Raft’ backpacking en wildwater raften evenement door Hells Canyon in Noord-Idaho.

Oprichter: Scott Gauvin startte het blog in 2012. Geboren in New England, Appalachian Trail specialist, beschermheer van Amerika’s Nationale Parken.  

Voorbeeld van een blog in Hiking Forward:

Gifts for Man’s best Friends this Holiday season 

 

#6. Michelle Eady: Living on Life

LivingonLife.com

Website: Living on Life, is het persoonlijke blog met de outdoor belevenissen van Michelle Eady. Naast hiken en kamperen, gaat ze sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen, kajakken.

Oprichter: Michelle Eady, ‘a Canadian girl who enjoys whitewater, rock and s’mores’.

Ze deelt haar passie voor the outdoors, voor extreme sporten en ze streeft een eco vriendelijke lifestyle na. Ze reist graag maar is ook blij thuis in Canada te zijn, met epische landschappen en het water biedt alle vier seizoenen zoveel nieuwe avonturen. Ze blogt om haart belevenissen te delen en ook voor haar kinderen later.

Voorbeeld van een Blog in Living on Life:

Dear Greater Madawaska  

 

#8. Michael Lanza The Big Outside 

'Stories and Images of Outdoor Adventures'

TheBigOutside.com

WebsiteOp deze website beschrijft Michael Lanza zijn outdoor avonturen, van ultra-hikingtochten tot familietrips met jonge kinderen. Bij elk verhaal staan foto’s en soms ook video. Op de site staan ook gear reviews (testen van materialen) en antwoorden op vragen van lezers. Thema’s waarop je kunt zoeken: backbacking, climbing family adventures, gear reviews huttentochten, nationale parken, international Reizen, kayakken, skien,trailrunning, skills.

Oprichter: Michael Lanza startte The Big Outside met als missie: het bieden van verhalen, foto’s en expert tips voor outdoor avonturen in Amerika en elders in de wereld. Michael maakt veel trops met zijn gezin, daarom zijn veel verhalen special geschikt voor wandelaars die met hun gezin op pad willen. Michael is schrijver, fotograaf, spreker. En hiker, backpacker, klimmer, backcountry skier, trailrunner, kajakker en fietser.  

Voorbeeld van een Blog in The Big Outside:

10 Tips for raising outdoors- loving kids

 

#9. Kim Dinan: So Many Places

‘a writer in the world’

SoManyPlaces.com

Website: persoonlijk reisblog van Kim Dinan. Blog over het ontdekken van de wereld en vechten om je dromen waar te maken. Je vindt er reisblogs van Kim en haar man olver hun trips door Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De blogs zijn ingedeeld in de thema’s ‘travel and adventure’, ‘pre-trip’ and ‘stories from my life’.

Oprichter: Kim Dinan en haar echtgenoot verkochten in 2012 hun huis en bezittingen, ze zeiden hun banen op, ze namen afscheid van familie, vrienden, collega’s en huisdieren om de wereld te zien en over hun reizen te schrijven. Ze schreef ook een boek 'Life On Fire: A Step-By-Step Guide To Living Your Dreams'

Voorbeeld van een Blog in So Many Places:

Footsteps and thoughts from the Incatrail 

(link werkt niet meer?)

 

#10. Meghan J. Ward: The Campsite 

'Inner Journeys, Outdoor World'

TheCampsite.com

Website: bij The Campsite draait het om delen en leren van elkaar. Lezers doen er kennis en inspiratie op voor hun eigen avonturen en reizen. En ze worden geïnspireerd naar hun eigen drijfveren te kijken. Ook zijn er praktische reviews van outdoor gear and gidsen, en recepten voor het koken onderweg. Het geheel wordt gemixt met diepere gedachten en discussie. De blogs zijn ingedeeld in de thema’s: gear, adventure travel, interviews, book reviews en inner journeys.

Oprichter: Meghan J. Ward schrijft over outdoor, travel en adventure en is tourism marketing specialist, in Banff, Alberta.

Voorbeeld van een Blog van The Campsite:

Top 5 Back Country Campgrounds in Banff National Park

 

Experts selecteerden 20 beste bloggers, publiek koos de nr. 1

De Top 10 lijst en de New Media Award for Best Hiking and Outdoor Travel Blogger is een initiatief van USA TODAY en 10Best Readers. Een panel van experts koos de 20 genomineerde trekking bloggers. Daarna volgde een publieksronde waarin fans van de blogs 4 weken lang konden stemmen. De experts waren Adam Nutting (Hiking the Trail) and Paul Osborn (The Outdoor Adventure). Beide heren hebben veel ervaring met social media en richten zich op wandelen, routes en avontuurlijke outdoor reizen. 

De andere 10 genomineerden die eveneens veel stemmen kregen waren J.R. Absher (The Outdoor Pressroom), Fitz Cahill (The Dirtbag Diaries), Steve Casimiro (Adventure Journal), Brian Green (Brian's Backpacking Blog), Don George (Adventure Collection), Derek Loranger (100 Peaks), James Edward Mills (Joy Trip Project), Justin Rains (Great Wild Outdoors), Sarah Riley (Inspired Camping), and Paul Steele (Bald Hiker).

 

DeWandeldate volgen of lid worden

Hoofdfoto: Kalen Emsley via Unsplash

© DeWandeldate, 30 december 2014