Mobiele menu

Sneeuwwandeling rond de Kralingse Plas, vanuit De Schone Lei

Groepswandeldate: Rondje Kralingse Plas Rotterdam - Brisk Walking

Direct na de Kerstdagen gaan we 'snel wandelen': sportief wandelen, in stevig tempo, armen zwaaien, geen stokken. We lopen een Rondje Plas, met lusjes. Ongeveer 6 km. Trek je trainingsbroek aan en wandel mee! Deze wandeling is alleen voor singles, van alle leeftijden.

Update 27-12: de wandeling gaat door! We maken er een sneeuwwandeling van. Geen sportschoenen, maar degelijke wandelschoenen aan. We passen ons tempo ook aan. 

Op 27 december 2014 liepen we deze wandeling met 3 vrouwen en 1 man. 

Wat is Brisk Walking?

We hebben het niet over snelwandelen, zoals je het kent van de Olympische Spelen. We denken meer aan 'Brisk Walking', sportief wandelen, in een hoger tempo dan normaal. Het wordt ook wel ' speed walking', 'power walking' of 'fit walking' genoemd. Brisk walking is wat anders dan Nordic Walking. Je hebt geen stokken, je laat je armen lekker los zwaaien. Verwacht niet dat je van DeWandeldate een serieuze training krijgt. Er is geen trainer. We gaan gewoon zelf lopen, voor ons plezier. Op het filmpje onderaan kan je zien wat de juiste techniek is bij brisk walking. Oefen maar goed, dan mag je het vóór doen op deze dag.  Als we met veel zijn kunnen we ook in twee groepen lopen: een snelle groep en een relaxte groep. 

Leuk om te weten: ook prof. dr. Erik Scherder, de bekende hoogleraar Klinische Neuropsychologie, pleit ervoor te gaan brisk wandelen. In dit filmpje (link is verdwenen, helaas) demonstreert hij hoe dat moet, bij DWDD. Volgens Scherder zou iedereen minimaal een half uur per dag moeten (sportief) wandelen, om zo de risico’s op ouderdomsziekten te verminderen.

HUISWERK: Bekijk de video voor de juiste Brisk Walking techniek! (Oeps, ook dit filmpje werd verwijderd).

Hier een ander filmpje over Brisk Walking:

Fotoverslag van onze sneeuwwandeling

Omdat het flink gesneeuwd had hebben we het brisk walken maar laten zitten en maakten we een heerlijke sneeuwwandeling. Veel afzeggers vanwege het weer, we waren met een klein maar gezellig groepje. Vooraf en achteraf lekker bij De Schone Lei gezeten. Mooie gesprekken gevoerd en onze datingstrategieen besproken. Altijd een dankbaar onderwerp met singles onder elkaar :-) En het bos was zoals altijd weer prachtig! Hier een paar foto's die ik maakte, zonder onze eigen portretten. 

Meer groepswandelingen

Wil je ook een keer mee wandelen? DeWandeldate is in de eerste plaats een datingsite voor één-op-één daten. De groepswandeldates zijn een extraatje. Ik organiseer af en toe een natuur- of stadswandeling. Check daarvoor regelmatig onze Singles Wandel Agenda. Leden en nieuwsbrief abonnees krijgen deze ook in hun mail. Ook op Facebook en Twitter worden de wandelingen aangekondigd. 

 

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

  • Ben je single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Je ontvangt dan ook wekelijks de Tips & Agenda.
  • Ben je geen lid? Ontvang wekelijks onze Tips & Agenda
  • Volg DeWandeldate ook op Twitter en FacebookLinkedIn en Instagram

© DeWandeldate, 6 november 2014.