Mobiele menu

Bezoek samen de Markthal, Rotterdam's nieuwste Hotspot!

10 actieve eerste date ideeen: wandelen plus activiteit!

Actieve dates voor actieve en sportieve singles

Maak van je wandeldate een bijzondere dag! Er zijn zoveel leuke dingen te doen: van blotevoetenpad tot bierwandeling, van geocaching tot groene hotspots. 

Vind je een eerste date maar ongemakkelijk? Vind je een wandeling niet leuk genoeg? Of ben je helemaal niet zo’n uitgesproken wandelaar? Combineer dan je wandeling met een bijzondere activiteit. Bekijk onze 10 ideeën voor een actieve eerste date en zet zelf een origineel wandeldate voorstel in je profiel. Zo val je eerder op en maak je gemakkelijker contact. 

10 Tips voor een Wandeldate met extra activiteit

#1. Wandelapp.

Voor app-lovers. Verken een nieuwe wandelroute, met je smartphone als digitale gids! Je mobiel wijst je de weg en iedere keer als je bij een ‘point of interest’ komt, geeft je mobiel een geluidje of trilling en kan je de informatie lezen, zien of horen over de bezienswaardigheid. Er zijn inmiddels veel wandelapps, voor stadswandelingen en natuurwandelingen in heel Nederland. Naast veel algemene routes vind je ook Beleefroutes, zoals de schildersroutes: 'Op pad met Rembrandt' in Amsterdam en 'Het Delft van Vermeer'. (Foto: OutdoorFriends). 

Wandelen met je smartphone als gids

#2. Museumbezoek.

Voor cultuurliefhebbers. Kies voor een stukje cultuur tijdens je wandeling en bezoek één van de vele musea. Bijvoorbeeld: stadswandeling Rotterdam met het Museumpark, natuurwandeling Hoge Veluwe en Kröller Müller museum of het Stripmuseum en de striproute in Brussel. Check deze 10 stadswandelingen in Zuid-Holland, waar ook de musea onderweg staan aangegeven (Foto: Jorge Gobbi).

Stripmuseum en Stripwandeling in Brussel

#3. Hotspots.

Voor trendvolgers. Stippel een route uit langs een aantal bijzonderheden in de stad. Bijvoorbeeld in Rotterdam: een stadswandeling langs het nieuwe Centraal Station, de daktuin op het Schieblock (achter CS) en naar de nieuwe Markthal bij Blaak. Met OutdoorFriends bezochten we ook 10 groene hotspots in Rotterdam, met o.a. historisch Delfshaven, 'Uit je eigen Stad' en de Voedseltuin voor de Voedselbank. (Foto: DeWandeldate). 

De Voedseltuin van de Voedselbank in Rotterdam

#4. Wandelsafari.

Voor dieren(tuin)liefhebbers. Houd je van olifanten en apen? Dan is een wandeling door een dierentuin een goed idee. Een dierentuin heet tegenwoordig een dierenpark. Met mooi aangelegde paden en dierenverblijven en volop bankjes kan je er makkelijk een dagje doorbrengen. Check de Top 10 van populairste dierenparken. En bekijk de safari die je in de dierenpark Beekse Bergen al wandelend kunt doen. De wandelsafari is een kilometerslange slingerroute door het safaripark waarbij je oog in oog komt te staan met chimpansees, olifanten, leeuwen, tijgers en pinguïns. (Foto: Gorilla's bij Apenheul door Eric de Redelijkheid)

Wandeldate in de Apenheul

#5. Vierdaagse training.  

Voor fanatieke Vierdaagse lopers. Op DeWandeldate zijn al heel wat leden die ieder jaar de Vierdaagse lopen. Zijn jullie allebei van plan volgende keer mee te doen? Dan kan je je eerste date ook benutten om een keer samen te trainen. Weet je dat er veel meer Vierdaagsen zijn dan alleen de Nijmeegse Vierdaagse? Ik vond tot nu toe 20 Vierdaagsen in Nederland, waarvan velen met routes door de mooiste natuurgebieden in Nederland. (Foto: DeWandeldate). 

Vierdaagse Apeldoorn

#6. Stiltewandeling.

Voor rustzoekers. Wil je liever niet te veel praten zo’n eerste date? Wat dacht je van een echte stiltewandeling? Geniet samen van de schoonheid van de natuur, de vogels, de stilte en de bosgeluiden. Een tip van 'Wandelen rond Roden' is de Stiltewandeling Westervelde, een mooie route in Drenthe, 6 km door het rustige natuurgebied van beekdal De Slokkert bij Westervelde. (Foto: Fokko van der Leest). 

Stiltewandeling Westervelde, Drenthe

#7. Blotevoetenpad.

Voor barefoot fans. Wat dacht je van een wandeldate op blote voeten? Een strandwandeling, wadend door de zee. Of bezoek één van de speciale blotevoetenpaden in Nederland en België. De mooiste paden liggen midden in natuurgebieden. Op een blotevoetenpad loop je een korte wandelroute over verschillende soorten ondergrond: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Er zijn ook paden speciaal voor een heilzame ontspanningswandeling. Bekijk de 30 blotevoetenpaden in Nederland en Belgie. (Foto: Unsplash)

verfrissende eerste date: samen een blotevoetenpad lopen

#8. Wadlopen.

Voor wadlopers. Ben je allebei sportief en in voor een avontuurlijke wandeling in de natuur van Werelderfgoed Waddenzee? Er zijn veel wadtochten mogelijk, ook in de winter, waarbij je bij laagwater oversteekt naar Ameland, Schiermonnikoog of Rottumeroog. Eén van de meest gelopen wadlooptochten start bij Pieterburen in Groningen. Als je geluk hebt kom je tijdens het wadlopen nog zeehondjes tegen ook! Een wadlooptocht is 8 tot 10 kilometer lang, Ook voor niet ervaren (wad)lopers zijn deze wadlooptochten goed te doen. Leden van DeWandeldate hebben in hun profiel aangegeven of ze wel eens willen wadlopen. Zo kan je heel gericht op zoek naar iemand die dat met jou wil doen. In een hele strenge winter, als er ijs ligt op zee, kan je misschien zelfs ijswadlopen. (Foto: Thijs Knaap)

Sportieve eerste date? Wadlopen!

#9. Geocaching.

Voor schatzoekers. Maak je wandeling spannend! Ga samen de natuur in, op zoek naar een verborgen schat (cache). Bezoek plekken waar je normaal nooit zou komen. Je hebt hiervoor nodig: een gps of smartphone met gps, en een account op geocaching.com. Op die site kan je ook een geschikte geocache uitzoeken, in de buurt waar jij wilt gaan wandelen. Ook op de website Wandelen rond Roden vind je uitleg over geocaching en een aantal geschikte routes in Drenthe. (Foto: DeWandeldate). 

Geocaching in de Amsterdamse Waterleidingduinen

#10. Bierwandeling.

Voor bierliefhebbers. Combineer het wandelen met een bezoek aan een bierbrouwerij of een biercafé. Je vindt 12 Kroeglopers op Wandelzoekpagina. Dit zijn dagtochten van 15 tot 23 km die eindigen in een goede kroeg. ‘Geniet van samen op pad zijn en een goed glas bier om de dag mee af te sluiten’. O.a. Haarlem met de Jopen brouwerij in de voormalige Jopen kerk, Scheveningen met Het Brouwcafé, Leersum met Café De Burgemeester, Oisterwijk met Boshuis Venkraai. Ook verschillende steden bieden bierwandelingen aan, zoals Amersfoort met stadsbrouwerij De Drie Ringen en Brugge. (Foto: DeWandeldate)

Bierproeverij bij Stadsbrouwerij De Pelgrim, in Delfshaven, Rotterdam

Ga je liever mountainbiken of schaatsen?

In plaats van wandelen, met of zonder extra activiteit, kan je als lid van DeWandeldate ook gaan mountainbiken, schaatsen, zeilen en andere outdoor activiteiten doen. Bekijk het overizicht met Outdoor date ideeen, zoals suppen in de Biesbosch.

Liever niet één-op-één daten? Ga mee met een Groepswandeldate 

DeWandeldate organiseert af en toe ook groepswandelingen. Je kunt afspreken samen aan zo’n activiteit deel te nemen. Op onze Wandelagenda kan je de groepswandelingen bekijken. 

 

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Hoofdfoto: Markthal bij Rotterdam Blaak, nieuwjaarswandeling met DeWandeldate op 4 januari 2015

© DeWandeldate, 2015.