Mobiele menu

Vierdaagse Magazine nr 4, Juli 2018

Vierdaagse Magazine zet 4 DeWandeldate leden in de spotlight

Wie wil Judith, Marian, André of Anton beter leren kennen? Vierdaagse Magazine interviewde deze 4 leden van datingsite DeWandeldate en nu staan ze dus in het Vierdaagse Magazine, met een oproepje.

Interviews met oprichter, koppel en singles van DeWandeldate

In april 2018 werd ik (Irene) benaderd door een journaliste. Zij wilde schrijven over de Vierdaagse in combinatie met daten en klopte bij mij aan. Ik vertelde over wandeldatingsite DeWandeldate: waarom ben ik er mee gestart en wat onderscheidt deze site van andere datingsites en wandelsites? Hoe werkt de site? En zijn er al veel nieuwe koppels ontstaan? 

Ik verwees de journaliste als eerste naar Linda en Paul, hét Vierdaagse stel dat elkaar - via DeWandeldate - ontmoette bij de startvlag van de Vierdaagse in 2015. Inmiddels heeft Paul tijdens de Vierrdaage in 2017 Linda ten huwelijk gevraagd en het plan is om volgend jaar – ook tijdens de Vierdaagse – te trouwen!

Ook spraken we af dat ik leden zou zoeken die dit jaar de Vierdaagse van Nijmegen lopen, én geïnterviewd wilden worden voor het Magazine. Ik plaatste daarvoor een Oproep: Gezocht: Vierdaagse Lopers op zoek naar de Liefde in 2018. Zo werden 2 mannen en 2 vrouwen benaderd voor een interview waarin ze vertelden over zichzelf en over hun Vierdaagse plannen en verwachtingen en eventuele vierdaagse-wandeldate wensen. 

Vandaag, zondag 15 juli, twee dagen voordat de 102-de Vierdaagse van start gaat, verschijnt het artikel. Het is superleuk geworden! Deelnemers aan de Vierdaagse ontvangen het papieren Magazine bij het ophalen van hun startkaart. En alle anderen kunnen het artikel lezen in het online Vierdaagse Magazine 15 Juli 2018 (pagina 57): Wandelaar (M/V) zoekt Wandelaar (M/V) - Vierdaagse als date magneet

4 leden van DeWandeldate

In het artikel worden deze 4 leden voorgesteld:

  • Judith, 46, Gelderland, eerste Vierdaagse 
  • Marian, 29, Limburg, derde Vierdaagse 
  • Andre, 55, Gelderland, tweede Vierdaagse 
  • Anton, 59 Zuid-Holland, 20-ste Vierdaagse 

Er staat ook een oproep om te reageren als je tijdens de Vierdaagse contact wilt: 'Wie wil Judith, Marian, André of Anton beter leren kennen? Stuur je reactie naar ...  (en zet erbij voor wie je bericht bedoeld is!) Deze oproep in het magazine is vooral bedoeld voor andere Vierdaagse deelnemers die deze week al kennis willen maken. 

Doe je niet mee met de Vierdaagse maar ben je toch nieuwsgierig? Dan kan je deze vier mensen ook benaderen via onze datingsite. Ze hebben nicknames, maar via de provincies en leeftijden kan je hen vast vinden.

En hier de volledige tekst van het artikel in het Vierdaagse Magazine:

Vierdaagse Magazine 2018: 'Wandelaar (M/V) zoekt Wandelaar (M/V) – Vierdaagse als date magneet'
Vierdaagse Magazine 2018: 'Wandelaar (M/V) zoekt Wandelaar (M/V) – Vierdaagse als date magneet'

Wandelaar (M/V) zoekt Wandelaar (M/V) – Vierdaagse als date magneet

Je houdt van wandelen. En dat doe je het liefst samen met iemand die daar ook van houdt. Maar die leuke dame of heer kom je maar niet tegen. En jezelf inschrijven op een datingsite zie je niet zitten. Het idee alleen al, om tegenover je date ongemakkelijk aan een tafeltje te zitten als die klik maar niet komt.

Met dat vraagstuk speelde Irene den Ouden een paar jaar geleden. Ze was toen net zelf single geworden. Als fervent wandelaar miste ze een man om gezellig mee te wandelen. Er bestonden wel wandelsites die je in contact konden brengen met een ‘gewoon’ wandelmaatje. En datingsites waren er volop. Maar sites die specifiek gericht waren op wandelaars die een levenspartner zochten, die waren er niet. Dus besloot ze dat hiaat zelf te vullen en richtte ze in 2014 de website DeWandeldate.nl op. “Wandelen is de meest beoefende vrijetijdsbesteding in Nederland”, zegt Irene. “Tegelijkertijd zijn er zo’n drie miljoen singles. Met de site probeer ik letterlijk de koppeling te maken tussen deze twee groepen. Op een heel ontspannen manier.”

Een paar jaar later heeft de site al zo’n 232 koppels opgeleverd en is er zelfs een heuse wandeldatebaby geboren (en één op komst). Irene: “Bij het aanmaken van hun profiel kunnen leden onder andere aangeven wat voor type wandelaar ze zijn: stadswandelaar, natuurliefhebber of spiritueel wandelaar bijvoorbeeld. Vierdaagsewandelaar behoort ook tot de typeringen.” Al is daarin de Nijmeegse Vierdaagseloper een klasse apart. Irene: “Die van Nijmegen onderscheidt zich van alle andere Vierdaagsen in Nederland. Neem alleen al de drukte, op en naast de route. Daarnaast zijn de deelnemers prestatiegericht. Ze gaan echt voor de kilometers en de medaille. Tegelijkertijd genieten ze van het uitbundige feest rondom de mars.”

Eén van de koppels die elkaar hebben gevonden via de site zijn de Nijmeegse Vierdaagselopers Paul (5 kruisjes) en Linda (15 kruisjes). Vierdaagser kan hun love story haast niet. Na een hoop heen en weer gemail vond hun eerste persoonlijke kennismaking plaats op maandag 20 juli 2015 onder de startvlag op de Wedren. En dat voelde meteen goed. Zo goed, dat precies twee jaar later op exact dezelfde plek Paul voor Linda door de knieën ging. Driemaal raden wat haar antwoord was. De bruiloft staat gepland in 2019. Natuurlijk tijdens de Vierdaagse. Als de gemeente Grave het goedkeurt, voltrekt de ceremonie zich op de route net na de Graafsebrug. “Wandelen is een belangrijkonderdeel van ons leven”, zegt Linda. “De Nijmeegse Vierdaagse helemaal. Die gezamenlijke passie met je partner kunnen delen, is zo mooi. Het maakt alles makkelijker. "

Dát lijkt Judith, Marian, André en Anton nou ook wel wat. Maak kennis met deze wandelende singles. Wie weet loop je straks met één van hen de toekomst tegemoet.

ZELFSTANDIG GEZELLIGHEIDSMENS

De bourgondische Judith (46) is woonachtig in Wijchen en komt oorspronkelijk uit Weert. Ze doet dit jaar voor het eerst mee met de Vierdaagse. “Tot voor kort vond ik mezelf meer een fietser dan een wandelaar”, zegt ze. “Maar nu ik serieus aan het trainen ben voor de Vierdaagse, besef ik hoe fijn wandelen is.” Judith is communicatieadviseur bij de gemeente en leidt een actief leven. Spinning, pilates, hardlopen, fotografie en met vrienden naar de bios en theater- en muziekfestivals

gaan: dat typeert Judith. Een ander kenmerk: haar zelfstandigheid. “Ik ben niet vreselijk ongelukkig in mijn eentje. Maar iemand vinden met wie ik een gezamenlijke interesse in buitenactiviteiten en gezellige dingen doen kan delen, zou erg leuk zijn.” Of ze nog wensen heeft qua uiterlijk? “Nee. Vrolijkheid uitstralen, actief en zelfstandig zijn; dat maakt een man aantrekkelijk.”

MUZIEKMINNENDE NATUURLIEFHEBBER

André (55) uit Malden loopt dit jaar zijn tweede Vierdaagse. De veteraan - in 1983 diende hij in Libanon - doet ook aan mountainbiken en hardlopen. Natuur en milieu gaan hem aan het hart. Toen hij onlangs een lege plastic fles in het bos vond, sleepte hij het ding zes kilometer met zich mee, om ‘m zelf in de prullenbak te gooien. “Dat mensen zo laks zijn, daar kan ik met de pet niet bij”, zegt hij nog altijd ietwat verbaasd. Hij eet ook geen vlees. Maar vergis je niet: André is een echte levensgenieter. Festivalletje hier, concertje daar. Met of zonder een van zijn drie volwassen dochters. Als voormalig accordeonspeler heeft hij een zwak voor blues, rock, soul, funk en jazz. Wat hij zoekt in een vrouw? “Dat je bij de eerste kennismaking een gevoel hebt van thuiskomen. Een vriend, met wie je alles kunt delen.” En donkere, sprankelende ogen. Vindt hij ook mooi.

SPECIAL LADY

Marian (29) doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Vierdaagse. De uit America (Limburg) afkomstige langeafstandsloopster draait haar hand niet om voor een rondje Someren (40 kilometer), noch voor de Kennedymars (80 kilometer). Ze wandelt tevens graag in de natuur en de bergen. Behalve vloeiend Limburgs spreekt Marian onberispelijk Engels: “Ik heb Engels gestudeerd en heb een half jaar in Engeland gewoond. Met dat land, en met Ierland heb ik een bijzondere band.” Muziek speelt eveneens een belangrijke rol in haar leven. Bij de fanfare speelt ze het blaasinstrument bugel. “Naast zelf muziek maken, geniet ik ook ontzettend van filmmuziek, bijvoorbeeld die van componist Hans Zimmer.” Vooralsnog legt ze haar wandelingen vaak af in het gezelschap van hond Quincy, de Sheltie van haar ouders. Maar: “Een man die niet rookt, positief in het leven staat en met wie ik goede gesprekken kan voeren, mag gerust met me meelopen!”

GEVOELIGE KUNSTENAAR

De Rotterdamse Anton (59 jaar) is voor vaste Vierdaagselopers misschien een bekend gezicht. Hij loopt namelijk met zelfgemaakte tekeningen op zijn tas. “Ook tekeningen met mijn gezicht erop. Tja, je kijkt tegen heel wat ruggen aan. Zo kunnen degenen achter mij zien welk gezicht bij die rug hoort.” Tekenen doet hij dus geregeld. Ook voor de tv, terwijl ondertussen de Tour de France, het WK voetbal of YouTube-filmpjes over de Vierdaagse opstaan. “Dan denk ik geregeld: wat zou het leuk zijn als er nu een fijne vrouw naast me zat te breien, borduren of haken. Iemand met wie ik kan ouwehoeren, maar ook serieus kan zijn.” Want dames, deze creatieve vrolijkerd heeft diepe zielenroerselen. Eigenlijk is Anton met zijn negentien Vierdaagse-kruisjes helemaal geen wandelaar. “Liever zou ik de Elfstedentocht schaatsen.” De Vierdaagse is de enige wandeltocht waar hij aan meedoet. Waarom dan toch? “Omdat het zo’n liefderijk evenement is.” Misschien dit jaar letterlijk, voor Anton.

Wil je reageren op één van deze 4 Vierdaagse wandelaars? 

In het artikel staat deze oproep om te reageren als je tijdens de Vierdaagse contact wilt: 'Wie wil Judith, Marian, André of Anton beter leren kennen? Stuur je reactie naar ...  (en zet erbij voor wie je bericht bedoeld is!) Deze oproep in het magazine is vooral bedoeld voor andere Vierdaagse deelnemers die deze week al kennis willen maken. 

Doe je niet mee met de Vierdaagse maar ben je toch nieuwsgierig? Dan kan je deze vier mensen ook benaderen als lid van onze datingsite. Ze hebben nicknames, maar via de provincies en leeftijden kan je hen vast vinden.

 

Zoek jij een (andere) Vierdaagse partner?

1 op de 9 leden van DeWandeldate is Vierdaagse loper!

Doe je mee met een Vierdaagse (of wil je een keer mee doen) en zou je graag een man of vrouw ontmoeten om samen te trainen voor de Vierdaagse en samen mee te doen? DeWandeldate kan je daar wellicht bij helpen. Veel leden van datingsite DeWandeldate (ca. 10%) zijn ook Vierdaagse lopers. Leden geven in hun profiel aan of ze Vierdaagse (willen) lopen. Op dat kenmerk kunnen de leden elkaar zoeken en vinden. In je profiel kan je ook een (wandeldate) voorstel doen om samen te trainen, of om bijvoorbeeld tenminste één dag samen te lopen.  

 

Miniserie Vierdaagse Blogs van DeWandeldate

Succesverhaal en publiciteit Linda en Paul

 

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: Vierdaagse Magazine Juli 2018. 

© DeWandeldate, 15 juli 2018.