Mobiele menu

'De Vierdaagse is een heilige week'

Vierdaagselopers Linda en Paul in de Gelderlander

Dagblad De Gelderlander interviewde Linda en Paul, twee fanatieke Vierdaagse lopers die elkaar vonden via DeWandeldate. Het artikel verscheen op maandag 10 juli 2017 in het magazine. Ze vertellen wat de Nijmeegse Vierdaagse voor hen betekent, hoe ze elkaar ontmoetten en hoe hun relatie zich verder ontwikkelde. Inmiddels wonen ze samen!

  • De Gelderlander, 10 juli 2017, rubriek 4D vriendschap, Nijmegen - De vierdaagse week levert vriendschappen op met een extra dimensie.

'De Vierdaagse is een heilige week'

Linda: “De Vierdaagse is een heilige week. Ik ben opgegroeid in Nijmegen, als kind keken we met de familie naar de intocht. Toen een docent tegen me zei dat ik geen doorzettingsvermogen had, heb ik de Vierdaagse gelopen. Ik was direct verkocht door de sfeer: de gemoedelijkheid, de verbroedering. Mijn vier kinderen hebben inmiddels meegelopen, in 2014 met zijn allen. Mijn vorige twee partners hadden niks met wandelen. Daarom koos ik in 2014 voor datingsite DeWandeldate.nl. Dan heb je in ieder geval een gedeelde passie.”

Paul: “Ik was altijd meer een natuurwandelaar. In 2011 stond ik bij de Vierdaagse om vrienden binnen te halen. Ik genoot zo van de sfeer dat ik ook wilde meedoen. We hadden alle twee in ons profiel van de datingsite staan dat we iemand zoeken die van de Vierdaagse houdt. Ik stond aan de start van de Kennedymars in Someren toen Linda mijn profiel likete. Dat was in 2015. We gingen dagelijks mailen en de mails werden steeds langer."

Linda: “We bleken veel overeenkomsten te hebben: de liefde voor carnaval, lekker eten. Een dag voor de Vierdaagse hebben we afgesproken in Nijmegen. Het klikte. Vervolgens hebben we tijdens de Vierdaagse veel samen gelopen. Paul liep de 50, ik de 40; waar de routes samenkwamen wachtten we op elkaar."

Paul: “We spraken af rustig te kijken hoe het zou gaan tussen ons. Al snel was ik bijna elk weekeinde bij Linda. We wonen nu samen. Sinds we elkaar kennen is het wandelen geïntensiveerd. We lopen nu ook tochten in het buitenland.”

De Gelderlander: interview met Vierdaagse koppel Linda en Paul

Succesverhaal en publiciteit Linda en Paul

Vierdaagse Blogs van DeWandeldate

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 10 juli 2017.