Mobiele menu

Een droom die uitkomt - artikel in magazine Wandel.nl van wandelsport bond kWbn.

Een droom die uitkomt: succesverhaal in Wandel.nl

Linda en Paul, twee fanatieke Vierdaagse lopers, vonden elkaar in 2015 via DeWandeldate. Dit verhaal verscheen eerder op onze eigen website: Paul en Linda: ontmoeting bij de Nijmeegse 4daagse. En nu werden zij geïnterviewd door magazine Wandel.nl van wandelbond kWbn. Het resultaat is dit leuke artikel. Met veel dank aan Linda en Paul voor het delen! En dank aan kWbn voor het contact, de interviews en het leuke artikel!

Een droom die uitkomt

Linda (46) en Paul (45) leerden elkaar kennen via een datingsite. Niet zomaar een datingsite, nee, een site speciaal bedoeld voor wandelaars: dewandeldate.nl. ‘Hij gaf mij een ‘like’ en ik gaf hem een ‘like’ terug. Zo begon het vorig jaar voor de 2 wandelaars. DeWandeldate organiseert ook wandelingen voor singles.

Linda

‘Ik zag een advertentie van dewandeldate.nl. Ik wandel graag, de Vierdaagse Nijmegen is mij met de paplepel ingegoten, ik ben inmiddels ook Gouden Kruisdraagster. En wat is er nou leuker dan je passie delen? Dus schreef ik me december 2014 in. Gezocht: leuke man om met mij te wandelen, liefst met passie voor de Vierdaagse Nijmegen. Dat laatste was belangrijk. Het klinkt misschien absurd, maar dat is toch een andere type wandelaar dan iemand die het liefst stil door het bos loopt. Het feestje hoort er voor mij ook bij.

En voor Paul ook gelukkig, haha. ‘Hij gaf mij een ‘like’ en ik gaf hem gelijk een ‘like’ terug. Dat was ergens begin juli. Vervolgens hebben we elkaar bijna elke dag wel via de site geschreven. We bleken heel veel overeenkomsten te hebben. Ik ben actief binnen een carnavalsvereniging, hij viert ook carnaval; we kijken naar dezelfde tv-series, luisteren naar dezelfde muziek, lezen dezelfde boeken, hebben hetzelfde lievelingseten. Al snel wist ik dat ik hem wilde ontmoeten. Hij liep ook de Vierdaagse, dus spraken we af maandagochtend tien uur op de Wedren. Thuis zei ik tegen mijn 4 kinderen: ‘Als het klikt, ben ik de hele dag weg, er staat eten in de ijskast. Als het niet klikt, ben ik zo weer terug.’ Het was meteen vertrouwd. We hebben de hele dag verder samen in Nijmegen doorgebracht. We zochten elkaar alle marsdagen op, daar waar de 40 en 50 kilometer samenkomen. Vanaf dat punt liepen we dan het laatste deel samen. Voor mij was en is het nog steeds een droom die uitkomt…’

Paul

‘We hadden afgesproken onder de startvlag op de Wedren, als symbool van de start van onze relatie. We hadden elkaar weliswaar nog nooit ontmoet, maar door het schrijven waren we al zo vertrouwd met elkaar. Ik had haar spontaan ‘geliked’. Ik zat niet vaak op wandeldate.nl, maar was wel echt op zoek naar iemand die ook van wandelen houdt. Toen we die maandag ’s avonds na een hele leuke dag afscheid namen, hoopten we elkaar de volgende dagen tegen te komen en anders in ieder geval vrijdagmiddag. We liepen allebei verschillende afstanden en ook met anderen, dus afspreken was lastig. Maar goed: zij sms-te mij in Elst, ik was daar 5 minuten later. Kon ik meteen kennismaken met haar familie. Met haar dochter, haar broer die daar woont en ook met haar vader. En later die dag ook met haar andere kinderen, kortom: met de hele familie zowat, haha, meteen de eerste dag!

Op dewandeldate.nl had ik gezet dat ik een lieve, sociale, betrouwbare en zorgzame vrouw wilde ontmoeten. Een vrouw die met mij leuke wandeltochten wil maken en vele nieuwe schitterende wandelplekjes wil ontdekken. Zij zocht een sportief iemand. Ik loop Kennedymarsen. Linda heeft ook die ambitie, dus daar kan ik haar mooi bij begeleiden. Daar verheug ik me wel op. Ik woon in Poppel, net over de grens bij Tilburg. De hele week kijk ik uit naar de vrijdag als we weer bij elkaar zijn. En dan gaan we natuurlijk op pad, samen wandelen.’

Met dank aan dewandeldate.nl.

Succesverhaal en publiciteit Linda en Paul

En nóg meer Vierdaagse Blogs van DeWandeldate

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 3 mei 2016