Mobiele menu

Wil je met me trouwen?

Huwelijksaanzoek op de Vierdaagse Wedren

Ja, ja, het gaat gebeuren: Linda en Paul, twee mensen die elkaar vonden via DeWandeldate, gaan volgende week trouwen, tIjdens de Vierdaagse! Op vrijdag 19 juli 2019, ergens langs de route.

Dit lijkt me een leuk moment om dit blog uit 2017 met het huwelijksaanzoek nog eens te lezen. 

Huwelijksaanzoek

Vandaag, maandagochtend, 17 juli 2017, de dag vóór de start van de Nijmeegse Vierdaagse, vroeg Paul zijn vriendin Linda ten huwelijk. Dat is precies 2 jaar na hun eerste afspraak, op precies dezelfde plek: op de Wedren, onder de startvlag van de Vierdaagse. De twee geliefden leerden elkaar in 2015 kennen, via datingsite DeWandeldate. 

Wat een geweldig nieuws Linda en Paul! Namens DeWandeldate héél veel geluk en nog héél veel Vierdaagsen toegewenst!

4 daagse Journaal Omroep Gelderland

Het 4daagse Journaal was er bij maandag, toen Paul zijn aanzoek aan Linda deed. De link is niet meer beschikbaar. 

De Gelderlander: 'En onder de startboog zegt Linda 'ja' tegen Paul'

Journalist Anita van Rootselaar schreef in De Gelderlander, 17 juli 2017

NIJMEGEN - Hij glundert als hij vertelt hoe hij het aanzoek deed. Linda van Hest (47) en Paul Petersen (46) ontmoetten elkaar 2 jaar geleden op de Vierdaagse. Vanochtend, om 10 uur, onder de startboog waar het stel uit Grave elkaar voor het eerst zag, vroeg Peter Linda ten huwelijk.

,,In september vorig jaar kwamen we tijdens het wandelen van de Airborne een bruid tegen. We hebben toen even gekletst over trouwen, heel algemeen, maar bij mij begon het te borrelen. Toen bedacht ik: ik ga haar tijdens de Vierdaagse komend jaar vragen."

Verliefde blik

Nog tien maanden moest Paul zijn voornemen dus verborgen houden. Dat is goed gelukt: ,,Ik had echt niets in de gaten", lacht Linda. Zèlfs niet toen de cameraploeg van Omroep Gelderland hen filmde tijdens het aanzoek. Hij had de omroep gisteren gevraagd om het aanzoek te filmen: ,,Zo is dat moment ook voor ons vastgelegd", zegt Paul terwijl hij een verliefde blik op Linda werpt.

Het filmpje met het aanzoek ging snel Twitter op - zo snel dat de kinderen hem al hadden gezien toen de kersverse verloofden hen belden om het grote nieuws te vertellen. Niet helemaal de bedoeling, maar het mag de blijdschap van het stel niet drukken.

Lachen

Een kennismaking én een aanzoek tijdens de Vierdaagse: gaat het huwelijk dan ook een wandelthema hebben? De twee barsten in lachen uit: dat kan niet anders! Paul: ,,Het zou eigenlijk wel mooi zijn als we het huwelijk volgend jaar in de Vierdaagseweek kunnen plannen, hè?"

De vriendschap tussen Linda en Paul werd al eerder door de Gelderlander belicht, op 10 juli 2017: 'De Vierdaagse is een heilige week'

 

Succesverhaal en publiciteit Linda en Paul

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

© DeWandeldate, 17 juli 2017