Ga je liever hardlopen dan wandelen en wil je het liefst een hardlopende partner vinden? Ook als hardloper ben je welkom bij datingsite DeWandeldate. Check onze 10 TIPS om andere singles te ontmoeten die graag gaan hardlopen en aan trailrunning doen. 

DeWandeldate, datingsite voor sportieve singles - en hardlopers!

DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers. We zijn gestart in maart 2014. Inmiddels zijn er ruim 3500 leden. En er zijn al zeker 440 koppels ontstaan. Je kunt hier de succesverhalen lezen. 

23% van onze leden houdt van hardlopen

De meerderheid van onze leden (97%) geeft in het profiel aan graag te willen wandelen. En een kwart (23%) vindt ook hardlopen leuk. Bekijk onze Top 10 van outdoor activiteiten (hardlopen op nummer 10). 

Eerste date: een hardloopdate?

Voor je eerste afspraak vinden we een wandeling het meest voor geschikt. je loopt makkelijk naast elkaar, in hetzelfde tempo, zonder gehijg of gezweet. Zo kan je op een ontspannen en toch actieve manier kennis maken. Ben je helemaal niet zo'n wandelfanaat en ga je ook de eerste keer al het liefste gelijk hardlopen? Dat kan ook. Stel dan bij je 'wandeldate voorstel' een hardloopdate voor. 

Als voorbeeld: het Rondje Kralingese Plas in Rotterdam: daar ren je in een half uurtje rustig omheen. Dan kan je over gaan op wandelen, of  kies een leuk bankje of terras. 

Ben je een fanatieke trailrunner? Je kunt ook voorstellen samen een mooie trail te lopen!

Wil jij ook op zoek naar je hardloopmaatje?

Op de Singles pagina van onze website zoeken en vinden leden elkaar met hulp van een aantal selectiecriteria. Dat zijn niet alleen gebruikelijke kenmerken als leeftijd, provincie en opleiding, maar ook wandelvoorkeuren en 24 verschillende outdoor activiteiten. Zo kunnen hardlopers elkaar snel en gemakkelijk vinden. 

 

10 tips voor hardlopers op zoek naar een hardloopdate

Door al deze tips op te volgen verhoog je je kans een partner te vinden met dezelfde passie: hardlopen. 

 1. Kies een DATINGSITE voor hardlopers en andere sportieve singles. DeWandeldate dus!
 2. Bedenk een NICKNAME die goed past bij jou en bij een hardloper: Als voorbeeld: 'Trailrunner' (deze naam is nu nog vrij).
 3. Plaats een PROFIELFOTO waarop jij aan ’t hardlopen bent. Dat zegt veel meer over jou dan zo'n serieuze pasfoto-achtige foto. 
 4. Vertel (bij IK BEN) dat je een enthousiaste hardloper bent! Loop je korte of lange routes? Meestal een rondje door de woonwijk of ren je de natuur in? 
 5. Vertel (bij IK ZOEK) dat je graag een vrouw (man) zou ontmoeten die met jou samen wil hardlopen.
 6. Vul op de ACTIVITEITEN lijst ook hardlopen aan. En bij het open veld met 'overige buitensporten' kan je ook nog trailrunning noemen.
 7. Zet in je profiel als 'WANDELDATE VOORSTEL' jouw idee om samen te gaan rennen in plaats van wandelen.
 8. ZOEK tussen de hardlopers (vink zoekwens 'hardlopen' aan) en deel Likes uit aan de leden die jou leuk lijken.
 9. Schrijf leuke BERICHTEN, deel jouw enthousiasme over het hardlopen. 
 10. Kies een extra mooie ROUTE om te gaan hardlopen. Veel wandelroutes zijn ook geschikt voor hardlopers.

 

Miniserie Blogs over hardlopen

Hardloop Events:

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 31 januari 2017. Update 9 september 2020.

Reacties

 • Marcel Buijs

  Mijn naam is Marcel. Ik ben 30 jaar oud en ben pas begonnen met hardlopen. Ik zoek een relatie en wandel / hardloop maatje in Volendam. Groet, beginnende sportieve man.

 • Irene

  Hallo Marcel, goed idee, een relatie en hardloopmaatje in één! Via DeWandeldate kan je op zoek naar iemand die leuk is en ook van hardlopen houdt. Je bent van harte welkom als lid! Groet, Irene

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.