Mobiele menu

Vind jouw sportieve vrouw (of man) via DeWandeldate!

10 tips voor mannen: vind jouw sportieve vrouw!

Waar vind je zo'n leuke en sportieve vrouw? En hoe zorg je dat zij met jóu wil daten? 10 handige tips voor de beste datingsite, voor het invullen van je profiel en voor je eerste date!

  • Is dit artikel alleen voor mannen? Natuurlijk niet! Ik heb het geschreven om meer sportieve mannen aan te trekken. Vrouwen kunnen dit artikel lezen als: '10 tips voor vrouwen: vind jouw sportieve man!'

Wat is voor jou de ideale sportieve vrouw?

Vóórdat je serieus gaat zoeken, bedenk eerst wat jij voor ogen hebt: wil je een vrouw die graag met jou gaat wandelen? En denk je dan aan het lopen van lange afstanden, wil je samen trainen voor de Vierdaagse, of is één mooie natuurwandeling per maand jouw ideaal? Of zoek je een vrouw die méér wil dan alleen maar wandelen? Samen fietsen, hardlopen, kajakken, zeilen of klimmen? Of maakt het je niet zoveel uit wát ze doet, als ze maar sportief is, actief, fit, gezond? Of wil je vooral een vrouw met een goed getraind lichaam?

Checklist voor meer succes bij het vinden van een sportieve vrouw

Als je weet wat jij met jouw sportieve vrouw wilt doen, volg dan deze tips op:

#1. Keuze datingsite

Op de algemene datingsites staan niet alleen sportievelingen. Je zult daar extra je best moeten doen om jezelf als sportief persoon te presenteren en vervolgens de sportieve vrouwen op te sporen. Door veel sportactiviteiten aan te vinken kan je jezelf typeren. Toch is de zoekfunctie (het zoeken naar andere leden) op de algemene datingsites meestal niet zo geavanceerd dat je op al die sportactiviteiten kunt zoeken. Bovendien is het de vraag wat het precies betekent, als een vrouw bijvoorbeeld het trefwoord ‘zeilen’ heeft aangevinkt? Is ze zelf een fanatieke zeiler? Of wil ze mee op jouw boot en gaat ze het liefste liggen zonnen op het voordek?

Het is handiger te kiezen voor een niche datingsite, een site die zich richt op actieve, sportieve mensen. De eerste selectie is dan al gemaakt. Bovendien bieden die sites nog veel extra mogelijkheden om jezelf beter te presenteren en ook gerichter naar elkaar op zoek te gaan.   

Een voorbeeld van zo’n datingsite voor sportieve mannen en vrouwen is (uiteraard) DeWandeldate, datingsite voor wandelaars, fietsers en buitensporters. Wandelen is de aller populairste outdoor activiteit en ideaal voor een eerste date. Je kunt bij DeWandeldate ook op zoek naar mensen die graag andere outdoor activiteiten doen, zoals fietsen, hardlopen of zeilen.

What you show is what you get!

Presenteer jezelf als sportieve man, zo spreek je ook veel eerder sportieve vrouwen aan. Bijvoorbeeld: als jij met je mountainbike op je actiefoto (en profielfoto) staat, trek je veel eerder vrouwen aan die ook graag mountainbiken.  

Mountainbiker op je Foto trek je eerder andere mountainbikers aan.

(Foto via Pexels)

#2. Je profielteksten

Gebruik je beschrijving van jezelf ('Ik ben') en wie je zoekt (Ík zoek') om toe te lichten dat je sportief bent: welke sporten doe je, hoe fanatiek ben je, waar ga je meestal sporten, met wie, etc. En bij 'Ik zoek': zoek je een vrouw om samen te gaan mountainbiken, hardlopen of klimmen?

#3. Je profiel kenmerken

Op de meeste datingsites kan je met trefwoorden aangeven welke activiteiten jou typeren. Maak daar vooral gebruik van! Vul zoveel mogelijk sportactiviteiten in. Maar overdrijf niet. Als je nooit klimt, vul dat dan ook niet in. Bij DeWandeldate kan je 18 verschillende outdoor activiteiten aanvinken: wandelen, fietsen, kamperen, bergwandelen, tuinieren, fotograferen,hardlopen, kanoën, zeilen, mountainbiken, schaatsen, skiën, wadlopen, skaten, langlaufen, klimmen, paardrijden en tennissen. Ook kan je aangeven welk type wandelaar je bent, onder andere: sportieve wandelaar, langeafstandsloper, Vierdaagseloper. Op al deze kenmerken kunnen singles op de site elkaar vinden.

#4. Je nickname

Kies een nickname die iets toevoegt aan je profiel, een naam die iets over jou zegt. Dus niet je eigen voornaam, ook niet een andere voornaam. Bedenk een naam die verwijst naar jouw sport. 

#5. Je profielfoto’s

Kies als profielfoto niet die formele foto die ook in je paspoort of in je LinkedIn profiel staat. Plaats wel een foto waar je gezicht op staat, vrouwen vinden het zeker belangrijk je gezicht te zien. Maar laat ook wat méér zien. Een foto waar jij aan het sporten bent, liefst jouw favoriete sport, is ideaal: een wandelfoto, jij op je racefiets, in een kano ... Bij DeWandeldate heb je 4 plekken voor een foto, die ook vergroot bekeken kunnen worden. Zorg voor een mooi setje van 4 foto’s: je profielfoto, je wandelfoto, je actiefoto, en je landschapsfoto. Ook als landschapsfoto kan je een foto plaatsen waar jij zelf in actie bent.

#6. Je date voorstel

Zet in je profiel wat jij zou willen doen bij je eerste date. Tegenover elkaar zitten in een cafeetje – de standaard date - is vaak saai en ongemakkelijk bovendien. Doe een voorstel om gelijk al iets actiefs te doen samen: een wandeling, geocachen, een fietstochtje, een tweepersoons kajak huren. Bekijk deze twee blogs voor goede date ideeen:

Kano (kajak) date: door de binnenstad van Leiden

(Foto is van OutdoorFriends / DeWandeldate)

Bij DeWandeldate staat jouw datevoorstel bovenin je profiel. Ook bij de zoekresultaten (als iemand zoekt naar andere singles) en in de Matchmail (de wekelijkse mail met nieuwe leden) wordt je datevoorstel getoond. Kies voor een sportieve date, zodat je beide een leuke dag kunt hebben! Bij DeWandeldate doen de meeste leden een voorstel om te gaan wandelen samen. Dat is logisch op deze site, en wandelen leent zich ook heel erg goed voor een eerste date. Maar het hoeft dus niet perse een wandeldate te zijn. Je mag ook een andere activiteit voorstellen. 

#7. Jouw matches

Er zijn datingsites waar je niet zelf naar andere leden kunt zoeken. Je wordt automatisch gematcht op basis van jouw profiel. Dan ben je overgeleverd aan de rekenschema’s van die sites. Vaak kan je – gelukkig – wel zelf zoeken. Gebruik de zoekcriteria die gaan over sport. Als jouw favoriete activiteiten niet bij de zoekcriteria staan, vul ze dan in als trefwoord waarop je wilt zoeken.

Bij DeWandeldate kan je niet alleen zoeken op algemene kenmerken als leeftijd, provincie en opleidingsnivo, maar ook op 10 wandeltypen en 18 outdoor activiteiten. 

Doe één maal de uitgebreide zoektocht waarbij je jouw favorieten selecteert. Zodat je later niet steeds opnieuw hoeft te zoeken en kunt volstaan met het bekijken van de nieuwe leden. Op veel sites kan je jouw favorieten aanvinken, de leden die jou aanspreken. Bij DeWandeldate kan dat ook. Ook kan je Likes uitdelen aan vrouwen die je leuk vindt. Als een vrouw jou ook leuk vindt heb je grote kans dat je een Like terug ontvangt. Zo weet je gelijk bij welke vrouwen de interesse wederzijds is. Dan heb je een mooie selectie van vrouwen die je het beste kunt benaderen.

#8. Je berichten

Na het uitwisselen van Likes, of, als je niet wilt afwachten eerder al, kan je een persoonlijk berichtje sturen. Heel belangrijk hierbij is de onderwerpregel, de Titel van je bericht. Veel mensen vullen dat niet in. Dat is natuurlijk een gemiste kans. Schrijf ook niet: ‘Contact?’ of ‘Hallo!’ Ook niet een twijfelende vraag als: ‘Wat vind je van mijn profiel?’ of ‘Ik zie wel gelijkenis tussen ons ..’.

Veel vrouwen vinden het leuk als mannen ook het initiatief durven te nemen. Gebruik de regel om gelijk met de deur in huis te vallen, bijvoorbeeld: ‘Ik nodig je uit voor een strandwandeling van Hoek van Holland naar Den Haag’ of “Zin om te gaan kanoën door de binnenstad van Leiden?” Een vrouw die veel berichtjes krijgt met nietszeggende titels zal jouw bericht met uitnodigende titel er snel uitpikken. Ook later kan ze jouw bericht makkelijk terug vinden.

Over de inhoud van je bericht: houd je eerste berichtje kort (5 regels), schrijf niet gelijk je hele levensgeschiedenis op, schrijf bijvoorbeeld dat je blij verrast was door haar profiel, licht ook toe waarom, dan een paar zinnen over jezelf. Je voorstel voor een eerste date hoeft natuurlijk niet gelijk al in je eerste berichtje. Je kunt je eerste berichtje ook wat algemener houden. En dan een onderwerpregel als: ‘Hey, nog een langeafstandswandelaar’ of ‘Leuk, ik zie dat jij ook van hardlopen houdt’.

#9. Je reacties

Wees een heer en reageer altijd als je een persoonlijk berichtje krijgt. Ook als je geen interesse hebt. Als je de vrouw die op jou reageert wel leuk vindt, doe dan je best een passende reactie te geven. Toon je interesse. Laat merken dat je haar profiel hebt gelezen. Stel niet 100 vragen, maar gewoon één vraag. Over haar sportieve activiteiten natuurlijk. Waar ga je meestal mountainbiken? Zou je het leuk vinden die en die route binnenkort eens met mij uit te proberen?

#10. Je eerste date

Heb je je afspraak voor je sportieve date gemaakt? Maak er een leuke dag van, het is geen wedstrijd, geen prestatietocht. Ook al ga je sporten samen, zorg dat je er verzorgd uit ziet. Trek wat gezelligs aan, niet je oude wandelkloffie of je vergeelde wielerhemdje. Vrouwen letten daar nu eenmaal op. Veel vrouwen gaan toch graag eerst wat drinken, om het ijs te breken, kennis te maken. Bij een sportieve date is dat zeker een goed idee, voordat je je samen in het zweet werkt. Wat doe je na je date? Zeg haar eerlijk of je een leuke dag hebt gehad, of je haar nog eens wilt zien. Niet gelijk morgen. Over een week? Geef haar de ruimte te vertellen wat zij wil verder.

#11. Evalueer!

Heb je alle tips opgevolgd, je eerste berichtjes gewisseld, en misschien ook al je eerste date(s) gehad? 

Heb je je vrouw nog niet gevonden? Waar ging het mis? Denk goed na, praat er over met je vrienden, en vriendinnen. En loop het lijstje nog eens na! En ga vooral dóór met zoeken en vinden. Geloof er in. Ook voor jou loopt een leuke, sportieve vrouw rond..

Lid worden en volgen

Hoofdfoto: Mark Bosky, via Unsplash

© DeWandeldate. 18 maart 2015. Updates in 2023.