Mobiele menu

Wandeldate - wandelen in het Kralingse Bos en rond de Kralingse Plas in Rotterdam

Wandeldate in Rotterdam? Rondje Kralingse Plas!

Voor DeWandeldate gaan we op zoek naar leuke cafés en restaurantjes als startpunt voor je eerste wandeldate. Het Rondje Kralingse Plas is een relaxte en gezellige wandeling van 5 km door het mooie Kralingse Bos, langs de molens, de wandelboulevard, de heemtuin, het klimbos, het strand en het haventje. Onderweg zijn er veel leuke restaurantjes met terrasjes. 

Rondje Kralingse Plas (5 km)

Mijn favoriete wandelroute in mijn eigen provincie is het Rondje Kralingse Plas, door het Kralingse Bos. Deze route is ook heel geschikt voor een eerste Wandeldate, in de eerste plaats omdat je er gewoon heerlijk kunt wandelen, in ieder seizoen. Je kunt starten en eindigen bij een gezellig café-restaurant, er is veel te zien onderweg. Je bent er midden in de natuur met veel bomen en vogels om je heen, en je bent toch ook onder de mensen, zodat het een veilige datingplek is. 

De kortste route is 4,5 km. Als je rustig loopt, wandel je in een uur rond de Kralingse Plas. De hele route heb je uitzicht op de plas met de vele watervogels en watersporters. Er wordt bijna altijd wel gezeild en bij mooi weer zie je ook kano's, suppers en zwemmers. Als je start bij restaurant De Tuin wandel je eerste langs de molens, dan over de prachtige brede wandelboulevard met veel bankjes en uitzicht op de skyline van Rotterdam, langs het Minangkabouhuis, met een Indonesisch en een westers café-restaurant, vervolgens passeer je het klimbos, de kinderboerderij, verschillende speelplekken, het strandje met de ligweiden, het haventje, dan loop je een stukje langs Kralingen en snel wandel je het bos weer in. Extra leuk is het wandelen over de loopbruggen: je loopt dan echt over het water en langs de wilde oevers, waar ook weer veel watervogels, eenden, hoentjes en ganzen zitten. Bijzondere plekken om te bezoeken in het Kralingse Bos: de snuifmolens, de Heemtuin, de kinderboerderij en de jachthaven. ’s Zomers wordt op de grasvelden volop gebarbecued. Langs de hele route staan bankjes, en er zijn veel gezellige restaurantjes met terrasjes.

Het Kralingse Bos is met OV goed te bereiken: met de metro naar Voorschoterlaan, dan nog 10 min lopen. Met de auto kan je gratis parkeren bij De Schone Lei en het Zwarte Pad, en vanaf 18.00 uur ook bij De Tuin (overdag is het daar betaald parkeren). 

Rondje Kralingse Plas in Rotterdam, relaxen en suppen in de zomer.
Rondje Kralingse Plas in Rotterdam, in de winter.

Uitbreiding van de wandelroute:

Kralingenpad (13 km)

Vind je de 5 km te kort? Dan is dit een leuke tip: de Kralingenpad Route van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is een rondwandeling vanaf Rotterdam Blaak station: van de nieuwe Markthal en de Kubuswoningen door Kralingen, door het Kralingse Bos en weer door Kralingen en langs de Maasboulevard terug naar Blaak. Wij liepen deze wandeling met DeWandeldate op Valentijnsdag, op zondag 14 februari 2016. 

Rondje Kralingse Plas in Rotterdam, de molens.

Restaurantjes langs de Kralingse Plas

Het mooiste plekje van Rotterdam? Dat is misschien wel Café-restaurant De Tuin in Rotterdam. Geliefd bij vele Rotterdammers, gezellig, midden in het Kralingse Bos, mooi uitzicht en een prima startpunt voor een wandeling. De Tuin is gevestigd in een statig herenhuis uit 1867, tussen twee historische molens in: De Lelie en De Ster.  Deze twee molens (voor de snuiftabakindustrie) hebben aan de basis gestaan van wat nu De Tuin is. Voor de liefhebber hier een stukje historie over De Tuin. In de winter is De Tuin een fijne plek om lekker bij te komen na een winterse wandeling. In de zomer is het terras van De Tuin en de verleidelijke waterkant, een ideale plek om te ontspannen. Adres: De Tuin, Plaszoom 354, Rotterdam.

De Tuin langs de Kralingse Plas in Rotterdam

Ander mooie plekken om te pauzeren, rond de plas: De Schone Lei, Indonesisch restaurant Minang Kabau en Woodz. In het bos is er ook nog pannekoekhuis De Nachtegaal.

Rondje Kralingse Plas met DeWandeldate

We hebben al een paar keer met een groepswandeling met DeWandeldate rond de Plas gelopen. En binnenkort gaan we weer:

Zaterdag 16 maart 2024: Kralingenpad en Kralingse Plas Rotterdam

Groepswandeling Kralingse Plas Rotterdam

Omdat het mijn favoriete wandeling is werd ook het Interview met ASN Bank in het Kralingse Bos opgenomen. 

Heb je ook een Tip voor een wandelcafé + wandeling?

Weet je een goede plek om af te spreken voor je Wandeldate?

Reacties, Lid worden, Nieuwsbrief en Agenda

Hoofdfoto: 14 februari 2016: Kralingenpad Wandeling op Valentijnsdag

© DeWandeldate, 1 maart 2014. Update 2024.