Deelnemen aan de Triathlon is populair in Nederland. Als lid van DeWandeldate kan je binnenkort (als méér leden deze activiteit hebben aangevinkt) op zoek naar andere triatleten. 

 • Ben je lid van DeWandeldate en triathleet ?(of heb je interesse om samen te trainen?) Vink bij de outdoor activiteiten ook TRIATHLON aan!

Wat is een Triathlon?

Bij een Triathlon doe je 3 sporten achter elkaar, meestal: zwemmen, fietsen en hardlopen. Er zijn Triathlons van verschillende afstanden:

 • de hele triathlon (‘Iron Man’): 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen
 • de halve triathlon: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen
 • de kwart triathlon (olympisch): 1 of 1,5  km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen
 • de achtste triathlon (sprint): 500 of 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen

Naast de Triathlon is er de Duathlon, met 2 sporten en de wintertriathlon waarbij je gaat schaatsen in plaats van zwemmen.

 

Welke Triathlons zijn er?

Jaarlijks worden alleen al in Nederland meer dan 50 Triathlons georganiseerd in Nederland. Teveel om ze allemaal hier op te noemen. Er zijn verschillende websites met Triathlon kalenders. We noemen er hier 3. Kijk zelf wat je het handigste overzicht vindt:

Hoe vind je andere Triathleten?

Via verenigingen, sportclubs en triathlon groepen kan je heel veel andere sporters treffen. Train je liever niet in groepsverband en zoek je een sportmaatje? Of zoek je zelfs een partner die ook triatleet is of daarmee wil starten? Via datingsite DeWandeldate kan je nu zoeken naar andere triatleten.  

Veel van onze leden zijn actief met zwemmen (31%), fietsen (72%) en hardlopen (21%). Sinds kort kan je ook de triathlon als favoriete activiteit aanvinken (deze is pas in september 2019 toegevoegd, heb even geduld totdat leden deze activiteit in hun profiel hebben gezet).

Op de Singles pagina van onze website zoeken en vinden leden elkaar met hulp van selectiecriteria. Dat zijn niet alleen gebruikelijke kenmerken als leeftijd, provincie en opleiding, maar ook wandelvoorkeuren en outdoor activiteiten. Zo kunnen ook zwemmers, fietsers, hardlopers en triathleten elkaar snel en gemakkelijk vinden. 

De leden van DeWandeldate zijn sportief en doen meer dan alleen wandelen. Voor de triathlon sporten geldt:

 • 33% van de leden vindt zwemmen leuk
 • 72% vindt fietsen leuk
 • 23% vindt hardlopen leuk

Triathlon is pas sinds kort toegevoegd als activiteit. Op dit moment zijn er nog maar weinig leden die hebben aangevinkt dat ze ook triathlons doen. Dat cijfers zal waarschijnlijk wel snel stijgen. 

Bekijk onze Top 10 van outdoor activiteiten (hardlopen op nummer 10). 

 

10 tips voor triatleten op zoek naar elkaar

Door al deze tips op te volgen verhoog je je kans een partner te vinden met dezelfde passie: TRIATHLON. 

 1. Kies een DATINGSITE voor sportieve singles. DeWandeldate dus!
 2. Bedenk een NICKNAME die goed past bij een triathleet: Als voorbeeld: 'Triathleet' (deze naam is nu nog vrij).
 3. Plaats FOTO's waarop jij aan ’t zwemmen, fietsen en hardlopen bent. Dat zegt veel meer over jou dan zo'n serieuze pasfoto-achtige foto. 
 4. Vertel (bij IK BEN) dat je een enthousiaste triathleet bent! Vertel of je beginner bent of al getraind, en wat zijn je favorieten afstanden? 
 5. Vertel (bij IK ZOEK) dat je graag een vrouw (man) zou ontmoeten die met jou samen wil trainen voor de triathlon, of samen deelnemen.
 6. Vul op de ACTIVITEITEN lijst ook triathlon als favoriete activiteit in. 
 7. Zet in je profiel als 'WANDELDATE VOORSTEL' jouw idee om samen te gaan zwemmen, fietsen of hardlopen.
 8. ZOEK tussen de triatleten (vink zoekwens 'triathlon' aan) en deel Likes uit aan de leden die jou leuk lijken.
 9. Schrijf leuke BERICHTEN, deel jouw enthousiasme over de triathlon. 
 10. Tijdens je eerste (wandel) DATE kan je samen vast bespreken wat jullie sportieve ambities zijn en wat je samen zou kunnen doen (samen zwemmen, fietsen of hardlopen, samen aanmelden voor een komende triathlon). . 

 

Méér Blogs met kalenders

Méér Blogs voor fietsers, mountainbikers, zeilers en schaatsers

Ben je helemaal geen triatleet? Je kunt de TIPS in dit artikel ook toepassen op de andere buitenactiviteiten in onze Top 10. In een eerder BLOG gaven we ook al 10 TIPS, nog een stuk uitgebreider dan hier. Het is de moeite waard deze nog eens na te lezen:

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: DeWandeldate, Keistad Triathlon in Amersfoort.

© DeWandeldate, 2 september 2019

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.