Mobiele menu

Wadlopen? Via DeWandeldate zoek je elkaar op wandelvoorkeuren!

Wandelmaatje of Partner vinden in Nederland of Belgie?

Houd je ook van wandelen, maar ga je liever niet alleen? Ben je single, alleenstaand? Ben je nog niet direct op zoek naar een nieuwe relatie, en zoek je gewoon een leuke man of vrouw om samen te gaan wandelen? Heb je nog geen goed idee hoe je zo’n wandelvriend of wandelvriendin kunt vinden?

DeWandeldate helpt singles die graag wandelen elkaar te ontmoeten. Of je nu een partner zoekt of een wandelmaatje.

10 TIPS voor Singles op zoek naar een Wandelmaatje

#1. Maak eerst voor jezelf helder wie je zoekt.

Bedenk wat voor iemand je zoekt en wat je voor ogen hebt: Zoek je een man of vrouw? Iemand bij jou in de buurt? Van welke leeftijd? Hoe vaak en hoe ver wil je gaan wandelen samen, in welk gebied? Zoek je iemand voor een blokje om in je buurt of juist een liefhebber van lange afstandswandelpaden? Wees specifiek, zo maak je het meeste kans de juiste persoon te vinden.

#2. Waar zoek jij het liefste? offline of online?

Welke manier van zoeken past het beste bij jou? Wil je iemand treffen bij een wandelevenement? Of wil je lid worden van de lokale wandelvereniging? Als je via het internet zoekt heb je meer mogelijkheden om vooraf jouw wensen (leeftijd, provincie, soort wandelaar, etc.) op te geven en gericht te zoeken.

#3. Zoek via een wandelsite of via een online datingsite.

Als je een beetje handig bent op het internet heb je een ruime keuze aan websites voor wandelaars. Er zijn heel wat wandelgroepen en wandelwebsites met een pagina waar je een oproepje kunt doen voor wandelmaatjes. Ben je single? Dan kan je ook kiezen voor een datingsite. Op veel datingsites kan je aangeven dat je van wandelen houdt. En dan via dat trefwoord op zoek naar een geschikte partner.

Er is ook een datingsite speciaal voor wandelaars. Je raadt het al: DeWandeldate! Dit is tegelijkertijd een datingsite voor wandelaars en ook een wandelsite voor singles. Net als op andere datingsites kan je op zoek naar andere singles. DeWandeldate onderscheidt zich op drie punten van andere datingsites:

  1. Alléén wandelliefhebbers zijn lid. Je kunt zelfs zoeken op Wandeltype.
  2. Nieuwe manier van daten: bij je eerste ontmoeting ga je direct al samen wandelen: wandeldaten!
  3. Je kunt ook meedoen met één van de georganiseerde groepswandelingen.
DeWandeldate leden naar Wandeltype

#4. Zorg voor een compleet profiel. 

Kies je voor een datingsite, maak dan eerst een goed profiel aan, voordat je op zoek gaat. Andere leden kijken vaak maar één maal naar je profiel, het zou jammer zijn als ze afhaken. Je hebt maar één kans op een eerste goede indruk. Vul dus je profiel goed en duidelijk in, incl. een goede nickname, en een heldere beschrijving van wie jij bent en wie jij zoekt.

Bij DeWandeldate kan je ook aangeven of je een Partner zoekt, of een Wandelmaatje (man) of een Wandelmaatje (vrouw). Zo maak je nóg duidelijker wat je voor ogen hebt. Plaats ook tenminste één profielfoto, waar jouw gezicht goed te zien is. Een buitenfoto doet het extra goed. Nóg beter is het om alle fotoplekken die de site biedt te benutten, voor een vollediger en aantrekkelijker beeld. Heb je geen goede foto’s, maak dan niet even snel een selfie als je daar niet handig in bent. Zoek nog eens goed tussen je eigen (vakantie) foto’s of ga met een vriend of vriendin naar buiten en laat een paar gezellige foto’s maken. Tot slot: wie denk je dat meer reacties krijgt: Cathy met of Cathy zonder profielfoto ..? 

Plaats een leuke (wandel) profielfoto voor méér reacties!

#5. Zoek de juiste Matches.

Pas als je profiel helemaal klaar is ga je (na de goedkeuring door de webmanager) op zoek naar andere leden. Op de meeste datingsites kan je meerdere zoekkenmerken gebruiken.

Bij DeWandeldate kan je zoeken op: geslacht, leeftijd, provincie, opleiding, wandeltype, andere outdoor activiteiten. Wees niet al te specifiek met je wensen, zodat je een ruimere keuze hebt. Bekijk en lees de profielen die aan jouw selectie eisen voldoen. Selecteer niet alléén op foto’s.

Ik zoek een vrouw die wandelt ..

#6. Toon initiatief, al bij het eerste Contact.

Als je iemand ziet die jou aardig en geschikt lijkt, kan je het eerste contact leggen. Bij DeWandeldate kan je als Gratis lid een 'Like' geven (als teken dat je een persoon leuk vindt), en dan afwachten of je een Like of Persoonlijke berichtje terug ontvangt. Wil je sneller contact leggen, en zelf initiatief tonen, word dan Betalend lid. Dan kan je onbeperkt persoonlijke berichten sturen.

#7. Schrijf Persoonlijke berichtjes.

Een goed geschreven Persoonlijk berichtje doet het altijd beter dan een Like. Je kunt precies schrijven wat je leuk en interessant vindt aan het profiel of de foto van die ander. En je kunt de ander uitnodigen om eerst wat berichtjes uit te wisselen, of gelijk al een voorstel doen voor een eerste wandeling.

#8. Bedenk een leuke eerste Wandeldate.

Bij DeWandeldate zet je je eigen voorstel voor een eerste wandeldate in je profiel. Jouw voorstel is direct te lezen als een ander lid via het zoekschema op zoek is naar profielen die matchen. Zorg dus dat je een aansprekende uitnodiging hebt, In deze artikelen vind je meer ideeën voor voorstellen.

#9. Do's en Don'ts bij je Wandeldate voorstel

Met je Wandeldate voorstel kan je in één zin laten zien wat jouw idee is voor een leuke eerste date. Maak er wat leuks van en zet niet al je voorbehoud erbij. Natuurlijk hoef je je niet precies aan je voorstel te houden. Je bent vrij om samen te bepalen waar jullie gaan wandelen de eerste keer. Het ligt voor de hand om ergens halverwege de beide woonplaatsen af te spreken, of kies een route die één van beiden al goed kent. Het meest ‘veilig’ is om niet gelijk het bos in te duiken. Kies bijvoorbeeld voor een rondje stadspark, een stadswandeling, of een strandwandeling. Het is ook prima om voorafgaand aan de wandeling eerst even wat gaan drinken om te zien of er een (mogelijke) 'klik' is. Al deze bedenkingen hoef je niet in die ene zin met jouw uitnodiging te zetten.

En dan nu de Do en Don'ts

  • Do: het beste werkt een konkrete route met een gezellige pauzeplek er bij. Andere leden weten dan direct of ze daar ook zin in hebben. 
  • Don't: wat echt niet aanspreekt zijn passieve, fantasieloze voorstellen als: 'Wandelen', 'Eerst maar eens een bakkie koffie', 'Dat zien we dan wel weer' of  ‘Ik laat me graag verrassen’ (nog erger: een verkeerde spelling, verassen met één r). 

#10. Geniet van je Wandeling!

Tenslotte: als je op wandeldate gaat: maak er vooral een leuke middag van. Tijdens de wandeling kan je op een actieve, ontspannen manier kennis maken. Het is veel gemakkelijker dan een geforceerd eerste date gesprek in een café. Al wandelend en pratend merk je vanzelf wel of het samen wandelen voor herhaling vatbaar is. En ook al is die persoon toch niet degene op wie je gehoopt had: als je een leuke wandeling hebt uitgekozen, geniet dan in ieder geval van je wandeling!

Nog veel meer datingtips en wandelroutetips van DeWandeldate

Uitgelichte artikelen

Zoek je een Fietsmaatje, Schaatsmaatje, Hardloopmaatje of Klimmaatje?

Als lid van DeWandeldate kan je met hulp van de ingevulde outdoor activiteiten ook op zoek naar andere singles die liever gaan fietsen, mountainbiken, schaatsen, zeilen, hardlopen, etc.  

Liever niet één-op-één daten? Ga mee met een Groepswandeldate! 

DeWandeldate organiseert af en toe ook groepswandelingen. Je kunt afspreken samen aan zo’n activiteit deel te nemen. Op onze Wandelagenda kan je de groepswandelingen bekijken. De eerstvolgende wandelingen:

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto via in_case-of

© DeWandeldate, 18 januari 2016.