Mobiele menu

Strandwandeling met honden: gegarandeerd contact!

Daten met je Hond! 10 Tips voor hondenliefhebbers

Ben je single en op zoek naar partner die net als jij van honden houdt? Zodat je samen kunt wandelen, met de honden? Datingsite DeWandeldate helpt je met een goed profiel zodat je makkelijker gevonden wordt.

1 op 5 leden DeWandeldate wil met de hond wandelen

In Nederland wonen ongeveer 2,2 miljoen honden. Op een bevolking van 16,9 miljoen mensen betekent dat 1 hond per 8 Nederlanders. Op onze datingsite zijn er veel hondenliefhebbers:

 • 1 op de 7 leden (14%) heeft zelf een hond
 • 1 op de 5 leden (22%) wil met de hond wandelen.

Zet je hond in je dating profiel!

Hondenliefhebbers die nog single zijn kunnen elkaar vinden via DeWandeldate, door te zoeken op Wandeltype 'met de hond wandelen'.

Lang niet alle hondenbezitters op onze website maken al optimaal gebruik van de mogelijkheden om zichzelf met hun hond te presenteren. Vaak is de hond nog nergens te zien. Tijd voor een paar tips!

 

Tips voor het perfecte datingprofiel voor baas en hond

In een vorig artikel gaven we je een uitgebreide checklist met 10 Tips voor je perfecte wandeldate profiel. We lopen deze tips nog een keer na, nu helemaal gericht op het vinden van een partner die van honden houdt.

Daten met je Hond! 10 Tips voor hondenliefhebbers​

10 datingtips voor jou en je hond

 1. Nickname: Kies een fantasienaam met verwijzing naar je hond. Bijvoorbeeld ‘Dogman’.
 2. Profielfoto: Plaats een foto waar jij samen met je hond op staat.
 3. De andere foto’s: Laat je hond ook op de andere drie foto’s zien: op je wandelfoto ben je met je hond aan het wandelen, op je actiefoto ben je samen aan het rennen, zwemmen, zeilen of skaten bijvoorbeeld en op je landschapsfoto staat je hond (alleen of met jou) midden in het landschap.  
 4. Ik ben: Vertel in de eerste plaats een paar dingen over jezelf, noem daarna ook je hond.  
 5. Ik zoek: Vermeld hier dat je iemand zoekt die ook van honden houdt.
 6. Wandeltype: Kies als wandeltype in ieder geval ‘met hond wandelen’ (meerdere antwoorden mogelijk).
 7. Ik heb een hond: dé plek om te laten zien dat je een hond hebt!
 8. Dieren: In dit open veld kan je vertellen hoeveel honden je hebt, welk ras, en nog een paar leuke feitjes over je hond. 
 9. Wandeldate voorstel: Je voorstel komt bovenin je profiel te staan. Bedenk een wandeling die geschikt is om de honden mee te nemen. En noem je hond ook. Bijvoorbeeld ‘een strandwandeling bij Hoek van Holland. Ik neem mijn hond mee, neem jij ook jouw hond mee?’
 10. Tot slot: Dit waren tips die je als Gratis lid kunt opvolgen, om je profiel sterker hond-gericht te maken. Betalende leden hebben allerlei extra mogelijkheden om initiatief te nemen en contact te maken:
 • Je kunt iemand persoonlijk uitnodigen om samen te wandelen.
 • We kunnen jouw wandeldate voorstel tonen op de Homepage (onderaan, bij de 6 voorbeelden). Zorg als je dat wilt dat je een concrete wandeldate (wandeling met de honden!) hebt ingevuld en een goede wandelfoto (liefst mét hond natuurlijk). 

 

Miniserie Wandelen met Honden

Word ook lid en volg DeWandeldate​

 

Hoofdfoto: via Flickr, B. Schep. Tweede Foto: via Pexels, Helena Lopes.

© DeWandeldate, 28 augustus 2014. Update in 2023.