Mobiele menu

Van Wandelmaatje naar Wandeldate naar nieuwe Liefde

Van Wandelmaatje naar Wandeldate naar nieuwe Liefde

Lian en Fransois zochten allebei een wandelmaatje via DeWandeldate. Zij vonden elkaar al snel, en bij iedere wandeling werden hun gevoelens voor elkaar sterker. Lees hier het 19-de succesverhaal van DeWandeldate!

Wat schreven zij in hun profielen?

De profielen sluiten heel mooi bij elkaar aan, beiden vinden een leven met aandacht en rust, en natuur en kunst belangrijk. Ter illustratie een paar stukjes tekst bij de profielvraag "IK BEN ..."

  • Fransois: 'Ik vind wandelen prettig omdat het langzaam gaat en omdat het me in contact brengt met mijn lichaam en geest, en met ruimte en tijd. Het is een makkelijke en vrije manier om iemand te ontmoeten. Ik kan vrij goed luisteren en ben gevoelig voor non-verbale signalen. Ik voel me aangetrokken tot taal, muziek en klank, moderne dans en het verhaal achter een kunstwerk. Belangrijk vind ik het om aandachtig van moment tot moment te leven. Wandelen biedt tevens de mogelijkheid om stil te kunnen zijn in de nabijheid van een ander.'
  • Lian: 'Hoi, ik ben een rustige, open, spontane, gevoelige, kunstzinnige vrouw die erg graag in de natuur is, de schoonheid, rust en beweging geven me veel voeding, een gesprek met elkaar is fijn daarnaast genieten van het hier en nu en ook stil kunnen zijn met aandacht voor wat er op dat moment te zien en horen is. Ik leef bewust een aandachtig en rustig levenstempo om zo goed mogelijk in balans te blijven.'

Op basis van deze twee profielen zochten Fransois en Lian contact met elkaar. lees hier hoe dat verliep: 

Het succesverhaal, van Lian en Fransois

Lian is 51 jaar, Fransois is 60 jaar, beiden wonen in Noord-Brabant. Het verhaal is geschreven door Lian: 

 

Na een lange relatie van 10 jaar, daarna  2 jaar alleenstaand en na een korte beginnende relatie van een aantal maanden, was ik opnieuw vrijgezel.

Ik was van plan om dit weer een langere periode zo te houden.

Naar een partner was ik dus niet op zoek, het leek me wel gezellig om mijn vriendenkring uit te breiden met een wandelmaatje.

Zoals er tegenwoordig voor bijna alles een site te vinden is, kwam ik ook de site voor “wandeldates” tegen, een date wilde ik helemaal niet, maar toen ik zag dat je als voorkeur ook wandelmaatje in kon vullen was mijn belangstelling gewekt.

Ik bekeek de profielen van mensen uit mijn omgeving en mijn aandacht bleef hangen toen ik een profiel las wat me erg aansprak en veel overeenkomsten vertoonde met de mijne, na een paar keer goed gekeken te hebben naar de foto, kwam deze mij ergens bekend voor. Had ik deze man niet al eerder gezien?  Na hier even over nagedacht te hebben herinnerde ik mij dat ik hem ooit tijdens een workshop had ontmoet en veel later nog eens, toen ik voor mijn werk folders wilde ophangen op een basisschool waar hij werkte. Toen leek hij me wel sympathiek.

Ik vinkte met een glimlach een like aan en wachtte rustig of er iets zou gebeuren……. en ja hoor, nog dezelfde dag kwam er een positieve reactie van Fransois terug.

Al snel volgde de eerste wandeling samen waarbij het leek te klikken. Ik was er blij mee dat ik zo snel een fijn wandelmaatje via de site had gevonden. Ook de volgende wandeling voelde goed en het werd duidelijk dat we naast het wandelen veel meer raakvlakken hadden.  Er volgde samen een aantal fijne uitjes, waar ik erg van genoot.

Heel langzaam voelde ik dat mijn gevoelens iets dieper werden en verder gingen dan (wandel)maatje, ik besloot dit maar even zo te laten. Nog wat later bleken er wederzijds, voorzichtige gevoelens van liefde voor elkaar te groeien.

Nu, een aantal maanden verder, ervaren we elkaar als een ( onverwachts) ”geschenk uit de hemel” waarbij we telkens een stukje van dit geschenk ontdekken bij elkaar en hier heel blij en dankbaar  voor zijn.

Ik en mijn nieuwe liefde willen “Wandeldate” bedanken voor de bemiddeling, waardoor wij elkaar hebben  ontmoet en er liefde tussen ons is gaan groeien.

Hartelijke groet van Lian en Fransois.

 

Wil je méér wandeldate verhalen lezen?

Lian en Fransois vonden elkaar via DeWandeldate. Ook andere (ex) leden schreven hun verhaal:

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? Stuur jouw verhaal of bericht aan: Irene den Ouden, info@dewandeldate.nl.  

Ben jij ook op zoek naar een Wandelmaatje?

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: van Irene van DeWandeldate. 

© DeWandeldate, 31 december 2015