Mobiele menu

Ideaal voor in de Lente: een duin- en strandwandeling!

Zin in Lente? 10 Tips, van blotevoetenpad tot mtb adventure

Lente! Wil je voor het eerst op wandeldate maar weet je nog niet wat te doen samen? We doen je een aantal leuke suggesties: veel mooie wandelroutes, zoals het Trekvogelpad, blotevoetenpaden en de wandelsafari, en alternatieve outdoor dates zoals suppen in de Biesbosch en een mountainbiketocht .. bekijk al onze Tips en bedenk je eigen date!

Singles nodigen elkaar uit voor een eerste wandeldate

Bij datingsite DeWandeldate nodigen singles die graag wandelen elkaar uit voor een Wandeldate. Als lid zet jij ook jouw voorstel voor een eerste date in je profiel. Zo krijgen anderen direct een indruk van wat je leuk vindt om te doen. Het is wel belangrijk dat je echt iets verzint. Maak je er niet van af met 'Dat bespreken we samen wel' of 'Ik laat me graag verrassen' of alleen maar 'Wandelen'.

Laat de lente maar komen!

Wat zet jij in je Wandeldate voorstel? 

Ben je op zoek naar een leuke invulling van je eerste wandeldate? Wil je iets bijzonders doen, iets waarmee je verzekerd bent van een leuke dag? Een wandeling door een natuurgebied met grote kans om wild te zien? Een sportieve langeafstandswandeling? Als je allebei sportief bent kan je ook een Vierdaagse training voorstellen. Of je gaat iets heel anders doen dan wandelen. Een kanotocht door het centrum van Leiden. Een middagje klimmen. Of paardrijden?

10 Blogs en 10 uitgelichte TIPS

Op onze website geven we wekelijks nieuwe suggesties om je Wandeldate tot een succes te maken. Via de TIPS & AGENDA. We bieden je hier een mooie selectie van de best gelezen blogs op onze website. In ieder artikel vind je weer een hele verzameling tips. Keuze genoeg. Als voorbeeld lichten we per verzameltip nog één bijzondere tip uit. 

#1. De eigen Wandeldate ideeën van de leden van DeWandeldate

TIP: 'Een flinke wandeling op de Hoge Veluwe, van Schaarsbergen naar het Museonder en terug. Misschien zien we onderweg nog moeflons, edelherten of reeën.' (Foto: DeWandeldate).

Wandeldate idee: check de eigen ideeën van DeWandeldate leden

#2. 12 mooiste natuurwandelingen in 12 provincies

TIP: de Groene Wissel Castricum (19 km), door het Noord-Hollands Duinreservaat.  schitterend, afwisselend duingebied met stille eikenbossen, uitgestrekte duinvlaktes, romantische duinmeertjes, brede boslanen en spannende slingerpaadjes, strand en zee; Onderweg kom je langs pannekoeken restaurant Johanna's Hof. (Foto: DeWandeldate)

Wandeldate idee: de Groene Wissel wandeling vanuit Castricum

#3. 12 mooiste stadswandelingen in 12 provincies

TIP: Groene Wissel Vlissingen (11 km) , langs de Westerschelde naar de oude haven met gezellige horeca. over een prachtige wandelboulevard bijna twee kilometer, over het strand en door het Nollebos. (Foto: Bart van der Schagt)

Wandeldate idee: de Groene Wissel wandeling vanuit Vlissingen

#4. 20 lange Afstands Wandelpaden (LAW-routes)

TIP: Het Trekvogelpad is de mooiste LAW voor natuurliefhebbers en vogellaars, het langste natuurpad van de Nederland, langs vogelnatuurgebieden de Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek. Kies samen een mooi traject uit, ergens tussen Bergen aan Zee en Usselo vlakbij Duitsland. (Foto: OutdoorFriends)

Wandeldate idee: een traject van het Trekvogelpad, één van de populairste LAW routes

#5. 10 actieve eerste date ideeën: wandelen + activiteit

TIP: de striproute in Brussel: stadswandeling langs 10-tallen stripmuren met striphelden als Kuifje, Asterix en Obelisk, Lucky Luke. Gegarandeerd leuke gespreksstof voor je eerste date!. Aansluitend kan je ook het stripmuseum bezoeken. (Foto: Jorge Gobbi).

Wandeldate idee: de Striproute in Brussel

#6. 10 Wandelapps voor natuurwandelingen 

TIP: Op pad met de boswachter, met de wandelapp 'Natuurroutes' van Natuurmonumenten. (Foto: via Pexels).

Wandeldate idee: een natuurroute met een wandelapp

#7. 10 populairste dierentuinen in Nederland

TIP: de Wandelsafari in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek: een kilometerslange slingerroute door het safaripark waarbij je, volgens de beschrijving, oog in oog komt te staan met chimpansees, olifanten, leeuwen, tijgers en pinguïns. (Foto: Eric de Redelijkheid)

Wandeldate idee: op wandelsafari door een dierenpark, langs de gorilla's

#8. 20 Blotevoetenpaden in Nederland en Belgie

TIP: 't Blôde Fuottenpaad, in natuurgebied Doezumermieden, bij Opende, tussen Groningen en Drachten. Je kunt er genieten in de theetuin, midden in de natuur. Er zijn ook andere wandelroutes in het natuurpark Doezumermieden, van 1 tot 17 km. (Foto: Clint McKoy via Unsplash)

Wandeldate idee: samen een blotevoeten pad lopen

#9. Een outdoor date (fietsen, klimmen, schaatsen, suppen, kanoen, zeilen)

TIP: Suppen in de Biesbosch. Vanuit het Bezoekerscentrum. Suppen, ook wel ' stand up paddling' genoemd, doe je op een soort surfplank zonder zeil, waarop je je staand met een paddle over het water voortbeweegt (Foto: SURFit)

Outdoor date idee: suppen in de Biesbosch

#10. Micro adventures: op avontuur tussen 5 en 9!

TIP: Een kanotocht met overnachting in de buitenlucht (Foto: OutdoorFriends)

Kanodate idee: kanotocht op de Nieuwkoopse Plassen

 

Nóg een lenteblog van DeWandeldate lezen?

 

Lentewandelingen met DeWandeldate

Loop je liever met een groep dan met twee? Check onze Agenda en Oproepen.

Komende groepswandelingen in de lent:

 

Wil je lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: Groepswandeldate op 7 mei 2016, de Groene Wissel Castricum

© DeWandeldate, 29 maart 2015. Update 20 maart 2018.