Zoek je een bijzondere en romantische invulling van je eerste (of vervolg) date? Bekijk de activiteiten die je in de Nacht van de Nacht kunt doen.

Ga je mee daten in het donker? 

Wat is de Nacht van de Nacht?

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Door heel Nederland worden honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. In 2020 wordt de Nacht van de Nacht voor de 16e keer georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2020. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

Wanneer is de Nacht van de Nacht?

 • Zaterdag 30 oktober 2021

Activiteiten in de Nacht van de Nacht: Muziek, Nachtdieren, Wandelen en meer!

Op de pagina Activiteiten kan je georganiseerde activiteiten bij jou in de buurt vinden. Je kunt zoeken door trefwoorden in te typen in het zoekscherm, of door via het filter te selecteren op Provincie en soort Activiteit: Festival, Film, Fotografie, Lezing, Muziek, Nachtdieren, Theater, Vaartocht, Wandeling, Workshop, Workshop/Cursus.

Waar kan je Wandelen in de Nacht van de Nacht?

Klik op de pagina Activiteiten bij Filter op Wandelen en op de gewenste Provincie en je ziet de kaart van Nederland met alle wandel mogelijkheden. Let op: veel activiteiten zijn snel volgeboekt.

We noemen hier per provincie een aantal (niet alle!) lokaties waar wandelingen worden georganiseerd, door o.a. Naturmonumenten. Staatsbosbeheer en IVN. 

 • Groningen: o.a. NP Lauwersmeer, Groninger Landschap
 • Friesland: langs de Waddenzee, Drents-Friese Wold, Woudsend, het Nannewiid.
 • Drenthe: Natuurgebied Het Bargerveen, Orvelte, Buitencentrum Boomkroonpad, Gasterse Duinen, Dwingelderveld, Westerbork, De Wieden, Midden-Herenduin, Mensingerbos, Asserbos.
 • Flevoland: Wisentbos, Schokland, Bultpark, Zeewolde, Hollandse Hout, De Kemphaan.
 • Overijssel: Sallandse Heuvelrug, Ulenbelt, De Friezenberg, Hardenberg, landgoed Hof Espelo, Moerasbossen bij de Weerribben, Natuurmuseum Holterberg, het Reestdal.
 • Gelderland: Slot Loevestein, Ginkelse Heide, Landgoed Soelen in de Betuwe, zandvertstuiving van De Haere, Veluwezoom, Leuvenumse Bos, Bergher Bos, Loenen.
 • Utrecht: Fort bij Rijnauwen, Amerongse Bos, Boerderij De Zalm, boswachterij Austerlitz.
 • Noord-Holland: Midden-Herenduin, Kennemerduinen, Amsterdamse Bos, Purmerbos, Den Burg op Texel, Hilversum, Heemskerk, Wijk aan Zee, Zwanenwater, Egboetswater.
 • Zuid-Holland: Duinen van Voorne, Kwadehoek, het Panbos, Delft, Papendrecht, Hellevoetsluis, Hazerswoude, Goudse Hout.
 • Noord-Brabant: De Maashorst, Vughtse heide, Dommelbosch, Geertruidenberg, Raamsdonkveer, Chaamse Bossen, Vressels bos.
 • Zeeland: Neeltje Jans, Goes, Hulst, Renesse, 
 • Limburg: De Peel, Meijel, Brunssummerheide, Meerssen, Maastricht. 

 

Meer tips van DeWandeldate voor Nachtwandelingen 

 

Correcties, aanvullingen? 

Zie je een fout in bovenstaande gegevens? Geef ze alstjeblieft dóór aan Irene, info@dewandeldate.nl.

 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

Afbeelding is van Nacht van de Nacht van de Natuur- en Milieufederaties.

© DeWandeldate, 19 oktober 2016. Update 30 december 2020 

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.