Mobiele menu

Fjoertoer in Egmond

TIP: Fjoertoer Terschelling, Renesse en Egmond

Wat is een Fjoertoer?

De Fjoertoer is een gezellige en romantische wandeltocht. Je start overdag of aan het begin van de avond. Overdag kan je genieten van de natuur. ’s Avonds, wanneer het donker wordt, wandel je langs bakens van vuur en licht, vaak het werk van kunstenaars.  De Fjoertoer is ontstaan in 2008 op Terschelling en wordt nu ook jaarlijks in Egmond en Renesse georganiseerd. 

Zoek je iemand om samen te gaan?

Wil je wel meedoen maar weet je nog niet met wie?

  • Word lid van DeWandeldate als je nog geen lid bent
  • Zet de Fjoertoer die jij wilt lopen in je Wandeldate voorstel, in je profiel. Zo laat je andere leden weten wat jouw idee is.  
  • Of stuur een Bericht en nodig één van de leden persoonlijk uit. Dat werkt nog beter en sneller!

Welke Fjoertoers zijn er in 2024?

Fjoertoer Terschelling

'Bij de Fjoertoer Terschelling geniet je van de prachtige natuur van het eiland: je wandelt door polder, bossen, duinen en over het strand. Wanneer het donker wordt, wijzen bakens van vuur en licht, gemaakt door eilander kunstenaars, de juiste koers. En natuurlijk finish je bij de enige echte ‘Fjoertoer’: de Brandaris.'

Video van Gert Kracht: Fjoertoer Terschelling in 2022:

Fjoertoer Renesse

'De Fjoertoer Renesse is een sfeervolle avondwandeling over het strand en door bossen en duinen langs vuur- en lichtobjecten in diverse vormen. Onderweg is er van alles te zien en te beleven op de drie nieuwe routes (lengtes nog onder voorbehoud). De kortste afstand is ook prima geschikt om met kinderen te lopen.' Je wandelt door de "Kop van Schouwen", vooral door bossen, duinen en over strand en je finisht in het gezellige centrum van badplaats Renesse.

Fjoertoer Egmond

  • Vrijdag 29 en Zaterdag 30 november 2024
  • Afstanden: 12, 16 en 20 km (en family Fjoertoer van 6 km)
  • Thema in 2023: Fairytale: 'van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen'. 
  • Bekijk de beschrijving van Fjoertoer Egmond

'De Fjoertoer Egmond is een sprookjesachtige avondwandeltocht vol beleving en emotie langs bakens van licht. Onderweg word je regelmatig verrast door afwisselende licht- , geluid- en vuuracts en maak je kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van de omgeving.'

Routes door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt over het strand van Egmond aan Zee.

De Fjoertoer en Brouwerij Egmond maken weer een speciaal Fjoertoer blond biertje waarmee deelnemers die langs de brouwerij wandelen worden verrast.

Ook dit jaar is het goede doel: KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Bij inschrijving kan je een vrijwillige donatie doen. 

Video van organisator Le Champion: Aftermovie Fjoertoer Egmond in 2023

Meer tips van DeWandeldate voor Nachtwandelingen 

 

Zie je een fout in dit overzicht?

Heb je een aanvulling of correctie? Stuur ons je bericht aan Irene, info@dewandeldate.nl

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: Fjoertoer Egmond, foto ontvangen van sportorganisator Le Champion. 

© DeWandeldate, 18 mei 2015. Updates in 2024.