Mobiele menu

Team DeWandeldate, 40 km van Rotterdam naar Den Haag

Nacht van de Vluchteling met Team DeWandeldate

Wandelen en Fietsen voor het Goede Doel

Op ons overzicht van sportieve goede doelen evenementen vind je veel mooie en gezellige activiteiten.

Met DeWandeldate deden we in 2016 mee aan de Nacht van de Vluchteling, met Team DeWandeldate Rotterdam (zie de foto). 

De Nacht van de Vluchteling in 2024: 

(check nog even of deze gegevens kloppen)

 • In het weekend van Zaterdag 15 en Zondag 16 juni 2024 kan je meedoen in 10 steden.
 • De 40 km routes zijn: 
  • Van Rotterdam naar Den Haag
  • Van Amersfoortnaar Utrecht
  • Van Haarlem naar Amsterdam
  • Van Nijmegen naar Arnhem 
  • Van Tilburg naar Eindhoven  
 • Het startschot klinkt stipt middernacht. Voor wie geen 40 km wil of kan lopen, zijn er die zaterdag ook avondlopen van 10 en 20 km.

Wat is De Nacht van de Vluchteling?

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Dit jaar wordt gelopen voor noodhulp aan de meer dan 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In Den Haag is er ook een kortere sponsorloop van 10 km. 

Door mee te doen met deze sponsorloop willen wij geld ophalen voor noodhulp aan meer dan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Stichting Vluchteling zorgt in crisisgebieden voor onder andere medische zorg, schoon drinkwater en onderwijs. Iedere donatie is welkom en hier een paar voorbeelden van de besteding:

 • Met € 500: Onderwijs voor 60 vluchtelingenkinderen, inclusief schoolmaterialen en meubilair.
 • Met € 2000: Schoon en veilig drinkwater voor dertig vluchtelingen voor twee jaar.
 • Met € 4.500: Tenten voor 250 vluchtelingenfamilies in opvangkampen.

Team DeWandeldate in 2016

In de Nacht van de Vluchteling van 18 op 19 juni 2016, lopen wij mee met DeWandeldate:

 • Team DeWandeldate Rotterdam loopt de 40 km wandeltocht, van Rotterdam naar Den Haag. Update 15-6-2016: we zijn nu met 4 teamleden (3 vrouwen en 1 man) en we hebben al €470 aan sponsorgeld. Voor de deelnemers en supporters: De avond begint om 22.00 uur. Wij verzamelen met het team rond 23.00 uur in de Cruiseterminal in Rotterdam (metrolijn E, Willemsplein). Daarna kunnen we nog een uur lang mee genieten van de sfeer aan de start. Zie hier het PROGRAMMA, met muziek, warming up, Motivational Speech door Burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het startschot is om 00.04 uur. 
 • Op 5 mei 2016 hebben we een Trainings wandeling, van Utrecht naar Hilversum (32 km)

Alle wandelaars zijn welkom om zich aan te sluiten bij ons Team. Voor de 40 km is te verwachten dat we niet allemaal hetzelfde tempo lopen. Ik stel voor dat we in ieder geval samen starten en dat we, bijvoorbeeld na de eerste stop na 13 km, afspreken hoe we verder gaan (samen of in kleinere groepjes). Er lopen ca. 1.500 wandelaars van Rotterdam naar Den Haag. Dus we lopen sowieso niet alleen!

Onze deelname is niet bedoeld als extra groepswandeling. Het is een sponsortocht, om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Bekijk op welke manier jij geld zou kunnen ophalen, de website geeft deze sponsortips. Wat heel makkelijk is: begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw familie, vrienden en netwerk om jou ook te steunen. Ik ben van plan met Team DeWandeldate Rotterdam mee te lopen (moet nog wel een beetje trainen). Ik heb mezelf  profiel Irene den Ouden (en ons Team) al gesponsord met €50. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Team DeWandeldate Rotterdam loopt 40 km op de Nacht voor de Vluchteling

Wat kan JIJ doen? 

 • Steun Team DeWandeldate Rotterdam als sponsor, met een geldbedrag. Je kunt het Team als geheel steunen, of je kunt één van de deelnemers steunen (het geld wordt dan automatisch bij Team DeWandeldate bijgeschreven.
 • Meld je aan als deelnemer op de website van De Nacht van de Vluchteling en klik bij je inschrijving op 'Aansluiten bij bestaand team' en kies dan voor Team DeWandeldate Rotterdam. Of je nu wel of geen lid bent van DeWandeldate, je bent welkom in ons Team! 
 • Wil je liever een DeWandeldate Team starten voor de route van 40 km van Nijmegen naar Arnhem? Laat het weten aan Irene, via info@dewandeldate.nl. Dan organiseren we ook nog een Team DeWandeldate Nijmegen.
Inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling 2016

Foto: Team DeWandeldate Rotterdam 2016: gefinisht na 40 km!

Team DeWandeldate in de Nacht van de Vluchteling: 40 km wandelen van Rotterdam naar Den Haag.

Meer tips van DeWandeldate voor Nachtwandelingen 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

Foto: website Nacht van de Vluchteling in 2016. 

© DeWandeldate, 6 februari 2016. Update in 2023.