Geen goede foto, geen date

Iedereen met een beetje ervaring op een datingsite weet het: de foto is superbelangrijk.

Ook mensen die gaan voor ‘de inhoud’ weten dat de eerste selectie toch vaak op basis van de foto’s gedaan wordt. En hoe méér leden er zijn, hoe sterker dat geldt.

Dus: wil je een kans maken op een leuke date en relatie, presenteer jezelf dan goed. Met tenminste één goede foto! Voor een goede eerste indruk.

Zie ook ons eerdere artikel: Datingtip nr 1: plaats je profielfoto en wandelfoto voor meer reacties!

En let op: een Profielfoto is nu verplicht! Zonder profielfoto ben je niet vindbaar en niet interessant. Binnenkort zetten we alle profielen zonder foto op inactief. Totdat de foto geplaatst is. 

Is een selfie als profielfoto een goed idee?

Op een goede profielfoto sta je met een gezellig gezicht, de foto is scherp en je laat wat extra's van jezelf zien, waardoor je iets over jezelf vertelt en ook wat beter opvalt.

Wat als je geen goede foto hebt? Dan maar een selfie?

Ehh .. dit hangt er vooral van af hoe goed jouw selfies zijn.

Hoe zijn de selfies op datingsite DeWandeldate?

Als beheerder van DeWandeldate zie ik wekelijks honderden profielfoto’s.

Bij DeWandeldate kunnen leden 4 foto’s plaatsen: een Profielfoto, een Wandelfoto, een Actiefoto en een Landschapsfoto. Ik raad leden altijd aan 4 Foto’s te plaatsen. Zo benut je alle kansen iets van jezelf te laten zien. Gelukkig zijn er veel leden die zichzelf goed presenteren met tenminste 2 goede foto’s. Maarrrr ..

Het valt ook op dat veel leden selfies gebruiken. En dat zijn lang niet altijd de beste foto’s ..

Veel selfies op DeWandeldate zijn wat saai, somber, of onscherp. Vaak zijn ze genomen in een ongezellig stukje gang of keuken, ergens binnen, in de eigen woning. Als ik het mag zeggen: ik vind deze foto's meestal niet zo aantrekkelijk. En ik vind ook dat mensen zichzelf tekort doen met foto's van slechte kwaliteit. Van ieder mens is zowel een lelijke als een mooie foto te maken. Waarom niet kiezen voor de mooie foto?

Hoe maak je een goede selfie? 10 Tips

Zonder nog één tip op internet opgezocht te hebben, en wetende dat ik er zelf ook nog niet in slaagde een goede selfie te maken, en wetende dat het toch echt wel kan (de selfies van mijn dochter zijn altijd prachtig), kom ik op dit rijtje.

10 TIPS voor je profiel selfie voor DeWandeldate

 1. Maak je selfie BUITEN (past veel beter bij deze wandel-datingsite)
 2. Kijk een beetje Vrolijk.
 3. Kijk Ontspannen. Natuurlijk. Niet starend.
 4. Zoom niet teveel in (uitgezoomd zien de meeste mensen er beter uit)
 5. Maak jezelf op je Foto interessant. Laat iets zien van jezelf. Heb iets in je hand, of op je hoofd. Of dóe iets.
 6. Kies ook een aantrekkelijke omgeving. Een mooie rustige natuur. Of een gezellig drukke stad. Alles is beter dan een saai plafond in je eigen huis.
 7. Humor kan ook werken. Maak gewoon een heel gekke foto. Hang op je kop.
 8. Let op het licht. Laat wat licht schijnen op je gezicht. Maar niet zo erg dat je je ogen dichtknijpt in de zon.  
 9. Check je Foto’s of ze geslaagd zijn. Maak meerdere foto’s, kies de beste. Als er geen goede bij zit: maak nieuwe foto’s!
 10. Lees vooraf wat TIPS voor het maken van selfies
 11. Bonus Tip: Laat iemand anders de foto maken! 

Internet tips voor de beste selfies

En nu nog wat Tips van de selfie-experts. 

Het internet staat vol met tips. Mijn rijtje was zo gek nog niet. Nog een paar extra tips die ik uit de andere blogs haal:

 • Op wikiHow vind je veel uitgebreide Tips voor je Pose, de Omgeving en de Bewerking van je Selfie-foto. Een voorbeeld van een tip die ik nog niet kende: Gebruik de camera aan de achterkant van je telefoon, dit geeft veel scherpere foto’s.
 • Seniorweb adviseert je om de foto van bovenaf te nemen, dan zie je er jonger en knapper uit.
 • Shoots and More raadt in het blog 'Hoe maak je de perfecte selfie?' aan: géén zwevende armen en géén duckface
 • AD ging te rade bij beroemdheden, selfie-expert Kim Kardashian heeft als grootste tip: LICHT! Het juiste licht kan je foto maken of breken. 

 

Voorbeeld van een goede selfie bij DeWandeldate

Tussen de vele profielfoto’s van de meer dan 3.500 leden, vond ik ook deze selfie. Met toestemming van deze man (nickname Grashopper) getoond.

Wat maakt deze selfie zo geslaagd? Het is een scherpe foto, de foto is niet te ver ingezoomd, het is een foto waar je enthousiast van wordt (de man staat er vriendelijk lachend op en hij steekt zijn duim op), aan de attributen zie je dat hij aan 't wandelen is, en hij laat je ook nog wat zien van de mooi groene omgeving.

 

Nog een Tip: Profielfoto met Zonnebril: ja of nee?

 

Plaats jouw eigen TIPS!

Komen jullie hier verder mee? Heb je zelf ook tips voor goede selfies of profielfoto's? Plaats je reactie onder dit artikel. 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Hoofdfoto: Djamal Akhmad Fahmi via Unsplash

© DeWandeldate, 15 mei 2018.

Reacties

 • Lollipot

  een selfie zonder zonnebril vind ik beter, omdat je dan de ogen ook ziet en dus meer van jezelf vrijgeeft om kennis te maken.

 • Irene

  Ja, daar ben ik het mee eens, vooral als het om de Profielfoto gaat. Als extra foto kan je best een foto met zonnebril plaatsen. Groet, Irene

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.