Echt het allerbelangrijkste als je leuk contact wilt krijgen met andere leden: laat jezelf zien met een aansprekende foto ipv met een 'spookje' in je profiel! De website is nu zelfs zó ingesteld dat leden standaard alleen profielen met foto's te zien krijgen. 

Zoek je een leuke man of vrouw die met jou wil wandelen? 

Op deze datingsite speciaal voor wandelaars maak je goede kans zo iemand tegen te komen. Zeker als je één of meer foto's van jezelf hebt geplaatst!

Wie vind jij leuker: Cathy of Cathy?

Wie denk je dat de meeste reacties krijgt? De vrouw met foto of de vrouw zonder foto?

Dé datingtip voor je profiel: plaats een leuke profielfoto

Het is de allerbelangrijkste van onze 10 datingtips voor wandelaars:

#2. Plaats een leuke profielfoto!

Plaats een foto waar je leuk op staat! Liever niet je pasfoto, waar je heel serieus kijkt, maar één waar je vrolijk lacht. Een buitenfoto is (zeker voor wandelaars) nog leuker dan een binnenfoto. Op DeWandeldate.nl kan je naast je profielfoto ook andere typen foto’s kwijt (een wandelfoto, een actiefoto en een landschapsfoto). Maak daar gebruik van, om een vollediger beeld van jezelf te laten zien. 

Maar .. het gaat toch om het innerlijk? Niet om het uiterlijk?

Ja ja, uiteindelijk is het karakter vaak doorslaggevend maar .. hoe selecteer je op een datingsite mensen op het innerlijk? Ga je geduldig ALLE profielen zitten lezen? Waarschijnlijk doe je dat zelf ook niet. Net als jij probeert iedereen snel een inschatting te maken. De foto’s helpen daar bij.

Toch is het opmerkelijk dat nog veel nieuwe leden van DeWandeldate wel hun profiel keurig invullen, maar geen foto plaatsen. Daar zijn allerlei redenen voor aan te voeren:  

 • Ik heb geen goede foto van mezelf.
 • Ik heb mijn foto nog niet opgezocht. Ben er nog niet aan toe gekomen.
 • Ik vind een foto niet belangrijk. Het gaat om het innerlijk.
 • Ik wil niet met mijn hoofd op deze website.
 • Ik weet niet hoe dat moet, een foto plaatsen.  

Hoe meer profielen op de site, hoe belangrijker de foto’s

Naarmate er meer singles op een datingsite staan, gaan mensen efficiënte manieren toepassen om snel een eerste selectie te maken van mannen of vrouwen met wie ze eventueel contact willen. Fotoselectie wordt veel gedaan.

Het is zelfs zo dat veel mensen zich ergeren aan profielen zonder foto. Het wordt uitgelegd als: Persoon is onverschillig, doet niet zijn/haar best? Persoon heeft iets te verbergen? Mensen die zelf wel een foto hebben willen die profielen vaak niet eens bekijken. 

Standaard tonen we alleen de leden met een profielfoto

Op DeWandeldate tonen we standaard alléén de profielen met profielfoto. Leden kunnen de profielen zonder foto wel bekijken, maar moeten daar extra moeite voor doen (op de Singles pagina kan je bij Foto instellen: 'Alle'). 

Nieuwe leden met foto staan 2 weken in de Matchmail

Het is begrijpelijk dat nieuwe leden niet direct hun foto plaatsen. Misschien wil je eerst eens kijken wat voor site het is en of anderen ook hun foto’s plaatsen. Misschien heb je je foto niet 1-2-3 bij de hand.  Wat je reden ook is: we raden je aan echt zsm je foto WEL te plaatsen. Nieuwe leden staan de eerste 2 weken na hun inschrijving in de mail die we wekelijks aan alle leden sturen. In die 'Matchmail' staan alléén de profielen met profielfoto. 

Plaats niet alleen je profielfoto maar ook je wandelfoto en actiefoto

Op deze datingsite voor wandelaars kan je ook met je foto's meer van je zelf en je passie voor wandelen laten zien. Je kunt 4 foto's in je profiel zetten. Leden kunnen op elk van die foto's zoeken. Met 4 foto's heb je méér kans gevonden te worden. 

 • je profielfoto: waar je gezicht duidelijk op staat. Ook dit mag natuurlijk buitenfoto, een wandelfoto of een andere actiefoto zijn.
 • je wandelfoto: waar jij aan het wandelen bent (of een andere activiteit of buitenfoto).
 • je actiefoto: nog een foto van jou in actie, bij voorkeur één van je favioriete activiteiten: zeilen, mountainbiken, tuinieren, of toch weer wandelen. 
 • je landschapsfoto: je favoriete landschap, waar je graag wandelt.

Zó plaats je je foto’s in je profiel bij DeWandeldate

 • Log in op DeWandeldate.
 • Ga naar ‘Mijn profiel’
 • Ga naar ‘Mijn foto’s plaatsen en wijzigen’
 • Selecteer een foto via ‘Bestand kiezen’, klik op ‘Uploaden’ en vervolgens op ‘Opslaan’
 • Let op: je foto wordt als vierkant afgesneden. Meestal gaat dat goed. Als je foto niet goed overkomt, en je weet zelf niet hoe de foto te draaien of bij te snijden, vraag ons om hulp!

 

Alle tips voor je profiel bij DeWandeldate

 

Wil je ook lid worden of DeWandeldate volgen?

© Irene den Ouden, DeWandeldate, 10 april 2014. 

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.