Mobiele menu

Stadswandeling door Rotterdam met Routeapp Rotterdam Routes, op de Wilhelminapier, uitzicht op de Erasmusbrug.

Aboutaleb stadswandeling in Rotterdam met routeapp

De 'Burgemeester Route' van Rotterdam Routes

Dit is de favoriete route van burgemeester Aboutaleb. Hij sprak zijn route in op de app Rotterdam Routes. De route is 12 km lang en voert langs bekende gebouwen en verborgen plekken, onder andere door het Centrum van Rotterdam, door het Museumpark, over de Erasmusbrug, over de Wilhelminapier, door Katendrecht en langs de Markthal bij Blaak. We beschreven deze wandeling al eerder: TIP: Aboutaleb stadswandeling met app, in Rotterdam ​

  • 35 Route Highlights: Centraal Station, Weena, Kruisplein, West-Kruiskade, Westersingel, Oude en Nieuwe Binnenweg, Arminiuskerk, Westzeedijk, Veerhaven, Pieter Caland monument, Wilhelminapier, Katendrecht, Afrikaandermarkt, W.G. Witteveenplein, Monument Loods 24, Kindermonument, Erasmusbrug, Willemsplein, Maritiem Museum, Plein 1940, Red Apple, Scheepmakers Haven, Mariniersmuseum, Het Witte Huis, Station Blaak, Markthal, Laurenskerk, Erasmus, Nieuwemarkt en Pannekoekstraat, De Meent, Timmershuis, Stadhuis, Beurs WTC, Koopgoot, Schouwburgplein.
  • Je kunt de routes volgen door gewoon de kaart te bekijken en de teksten bij de highlights te lezen en/of luisteren. Nog makkelijker wordt het als je de gps op je smartphone aanzet. Dan volg je de 'rode marker' op de kaart.

Verslag en Foto's

Op zaterdag 17 december 2016 liepen we met DeWandeldate voor het eerst een app wandeling: de Burgemeester route van de app Rotterdam Routes. We waren met een kleine groep, 3 vrouwen en 3 mannen, singles van 48 t/m 55 jaar. Van de 6 deelnemers zijn 3 mensen lid van DeWandeldate, en (behalve Irene) liep één persoon al eerder mee met een groepswandeling. 

Eén van de deelnemers had een grote MP3 speler meegenomen. Zo konden we de ingesproken teksten van burgemeester Aboutaleb makkelijk beluisteren. Ook de route aanwijzingen kregen we via de MP3 door. De route was maar 12 km. Maar omdat we alle (35!) highlights hebben bekeken en met nog twee pauzes onderweg zijn we toch ruim 5 uur onderweg geweest.

Onze stops: we startten onze wandeling bij de Stations Huiskamer op het Centraal Station. Onderweg hebben we geluncht bij de Fenix Food Factory op Katendrecht en bij Mart Cafe in de Markthal.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Het was weer erg gezellig, zoals altijd bij de wandelingen. Ik sta er steeds weer van te kijken dat er altijd zoveel leuke mensen mee gaan. Voor het eerst een stadswandeling en een redelijk kleine groep. Door beide een hele andere dynamiek maar daarom niet minder leuk. Interessant al die verhalen van Aboutaleb en door de MP3 speler was het net of hij erbij was ;-)  Tot een volgende wandeling!​
  • Ik vond het ook gezellig (en een beetje spannend) om erbij te zijn,  om nieuwe dingen te horen over Rotterdam en zeker om leuke mensen te ontmoeten. Ik ga me inschrijven bij de Wandeldate, heb ik besloten.

Succesverhaal

Leuk om te melden: deze wandeling heeft bijgedragen aan het ontstaan van een nieuw stel. Lees hier hun succesverhaal: Onze ervaring met de Wandeldating site

DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Centraal Station (Highlight 1)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Veerhaven (Highlight 9)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Hotel New York op de Wilhelminapier (Highlight 11)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - de 'Hoerenloper' naar Katendrecht (Highlight 12)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Katendrecht (Highlight  12)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Afrikaandermarkt (Highlight 13)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Kindermonument (Highlight 16)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Leuvehaven met Maritiem Museum (Highlight 19)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Maritiem Museum (Highlight 19)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Beeld van de Verwoeste Stad op Plein 1940 (Highlight 20)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Het Witte Huis, het eerste flatgebouw van Europa (Highlight 24)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Markthal (Highlight 26)
DeWandeldate in Rotterdam - Aboutaleb Route - Stadhuis (Highlight 32)

DeWandeldate Singles Wandel Agenda

DeWandeldate organiseert iedere maand één of twee natuur- of stadswandelingen, voor een groep van ca. 10 mannen en 10 vrouwen. Toelichting op het wandelen in leeftijdsgroepen: DeWandeldate is een datingsite, daarom vinden de deelnemers het fijn met leeftijdgenoten te lopen. Met de iets ruimere leeftijdsgrens voor mannen lukt het beter voldoende mannen mee te krijgen en we sluiten beter aan bij de leeftijdsvoorkeuren van zowel mannen als vrouwen. 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, plaatsing 20 november 2016.