Deze route bestaat al sinds 2015. Nu de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de uitgeroepen tot de 'beste burgemeester van de wereld' brengen we de route die Aboutaleb zelf bedacht graag weer onder de aandacht. .

Een leuke afwisseling op de ‘gewone’ stadswandelingen door Rotterdam: een route langs de favoriete plekken van burgemeester Aboutaleb. Hij heeft deze route zelf bedacht en ingesproken. Wandel met hem mee via de wandelapp Rotterdam Routes. 

Wandelapp Rotterdam Routes

Je downloadt de route via de app Rotterdam Routes. Op deze app van de gemeente Rotterdam staan meerdere stadswandelingen, elk met eigen thema en een eigen Rotterdamse gids. De routes duren ongeveer één tot anderhalf uur en je kunt op elk punt op de route instappen. Naast de 'Burgemeester route' kan je op de app nog 7 andere routes kiezen: 'Natuurlijk Rotterdam', 'Echt Rotterdam', 'Rotterdamse iconen', 'Oud & Nieuw Rotterdam', 'Rotterdam Havenstad', 'Brandgrens Rotterdam' en 'Wederopbouw'. 

Je kunt de routes volgen door gewoon de kaart te bekijken en de teksten bij de highlights te lezen en/of luisteren. Nog makkelijker wordt het als je de gps op je smartphone aanzet. Dan volg je de 'rode marker' op de kaart. 

De 'Burgemeester Route' van Aboutaleb

Deze route is een initiatief van Burgemeester Aboutaleb zelf. Hij heeft de route zelf bedacht en alle teksten bij de highlights ingesproken. De route is 12 km lang en voert langs bekende gebouwen en verborgen plekken, onder andere door het Centrum van Rotterdam, door het Museumpark, over de Erasmusbrug, over de Wilhelminapier, door Katendrecht en langs de Markthal bij Blaak. 

De 35 Route Highlights: Centraal Station, Weena, Kruisplein, West-Kruiskade, Westersingel, Oude en Nieuwe Binnenweg, Arminiuskerk, Westzeedijk, Veerhaven, Pieter Caland monument, Wilhelminapier, Katendrecht, Afrikaandermarkt, W.G. Witteveenplein, Monument Loods 24, Kindermonument, Erasmusbrug, Willemsplein, Maritiem Museum, Plein 1940, Red Apple, Scheepmakers Haven, Mariniersmuseum, Het Witte Huis, Station Blaak, Markthal, Laurenskerk, Erasmus, Nieuwemarkt en Pannekoekstraat, De Meent, Timmershuis, Stadhuis, Beurs WTC, Koopgoot, Schouwburgplein. 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: "Graag laat ik Rotterdammers en bezoekers mijn favoriete plekken van de stad zien. Als ik gasten krijg laat ik ze op deze manier kennis maken met Rotterdam. Ik dacht: waarom vertel ik niet ook hier in Nederland hoe ik door mijn ogen naar deze stad kijk? Er zijn prachtige verhalen te vertellen als je door die stad loopt. Over de oorlog, de wederopbouw, maar ook over architectuur en monumenten".

  • Startplek van de wandeling: Centraal Station Rotterdam.
  • Lengte: 12 km.
  • Download de App: Rotterdam Routes en kies de Burgemeester Route. 

Video: De Burgemeester route van Rotterdam Routes

Video: Walk in Rotterdam (MetroRotterdam)

Op 21 juni 2015 presenteerde Burgemeester Aboutaleb zijn eigen 12 kilometer lange route dwars door Rotterdam. Via de app Rotterdam Routes kun je luisteren waar de burgemeester zijn thee haalt en welke genie er behandeld is in het Erasmus MC.

Wil je deze route lopen met DeWandeldate?

Met een groep? Za 17 december 2015: Aboutaleb stadswandeling in Rotterdam met routeapp

Of stel zelf voor om deze route met jouw eigen wandeldate te lopen. 

 

Meer lezen over wandelapps?

Meer stadsroutetips van DeWandeldate?

Wil je lid worden of DeWandeldate Agenda volgen?

  • Ben je single? Meld je gratis aan als Lid van DeWandeldate. Je ontvangt dan ook wekelijks de Tips & Agenda.
  • Ben je geen lid? Ontvang wekelijks onze Tips & Agenda
  • Volg DeWandeldate ook op Twitter en FacebookLinkedIn en Instagram

Foto en Filmpje: MetroRotterdam, via YouTube. 

© DeWandeldate, 7 juli 2015.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.