Mobiele menu

Nog geen uitnodiging voor een Wandeldate? Ga niet zitten afwachten!

10 dingen die je kunt doen als je geen reacties krijgt

'Ik krijg geen reacties'

Eén van de meest gegeven redenen van opzeggers van DeWandeldate: ‘Ik krijg te weinig reacties’.

Wat vaak gebeurt is dat mensen zich hoopvol aanmelden bij DeWandeldate, en zodra hun profiel is goedgekeurd blijven ze afwachten, hopende op leuke reacties.

Leden met een passieve houding maken sowieso veel minder kans op leuke contacten. Dit geldt nog meer voor vrouwen in de 40+ leeftijd, omdat in hun leeftijdsgroep er veel meer vrouwen dan mannen lid zijn. 

Er zijn ook regelmatig Betalende leden, die, ook al sturen ze zelf berichten, niet de enthousiaste reacties terug ontvangen waarop ze hoopten.

Voor alle leden, zowel de afwachtende als de meer actieve leden, hier een aantal praktische tips.

GELUK

Op een datingsite speelt ook GELUK een grote rol. Geluk in de zin van: je moet maar net het pad kruisen van die andere zoekende single die héél goed bij jou past.

Je kunt het geluk wel een handje helpen. Doe de profiel check, wees actief en vraag om hulp.

 

10 acties om je kansen te vergroten

 

WELKE DATINGSITE

#1. Bedenk: is dit wel de juiste site voor mij?

Wil je een zo groot mogelijke keuze hebben, meld je dan aan bij een grote, algemene site met 10-duizenden leden. Of voel je je meer thuis bij een kleinere site, waar je een bepaalde doelgroep treft? En wil je dan het liefste zoeken tussen hoger opgeleide singles, of bijvoorbeeld tussen 50+ singles? Of vind je vooral de gedeelde passie belangrijk? Bij datingsite DeWandeldate vind je mensen met passie voor wandelen, fietsen, buitensporten en de natuur. 

 

PROFIEL CHECK

#2. Check je profiel: hoe kom je over?

Kruip in de huid van de mensen die jij wilt aanspreken: ziet je profiel er aantrekkelijk uit? Vallen de foto’s op? Spring jij er uit te midden van tientallen andere foto’s? Vertel je interessante dingen over jezelf? Kom je sympathiek over? Zitten er geen hinderlijke taalfouten in je profieltekst? Heb je een aantrekkelijk (en haalbaar) voorstel gedaan voor de eerste date?  

#3. Check je Foto’s

Je profielfoto is het allerbelangrijkste onderdeel van je profiel. Hoe meer profielen er zijn, hoe bepalender je foto voor de eerste selectie. Kies een unieke foto (dus niet je pasfoto, en ook niet de foto die je al op andere sociale media gebruikt). Een foto waar je leuk op staat, liefst een buitenfoto, waar je iets aan het doen bent (wandelen ..). Maak je profiel compleet met nóg 3 foto’s: een Wandelfoto, een Actiefoto en een Landschapsfoto. Kies ook voor die andere 3 Fotoplekken foto’s waarop jijzelf te zien bent. Check ook onze Tips voor je Profielfoto en hoe je een goede Selfie maakt. 

#4. Bepaal je Leeftijdsvoorkeur

Kies de leeftijdsgroep waarin je zoekt niet te klein. Een range van bijvoorbeeld +5 en - 5 jaar is het meest gangbaar. 

Mannen, wees redelijk. De meeste vrouwen zitten niet te wachten op een man die 10 tot 20 jaar ouder is. Het komt ook niet zo sympathiek over als je vrouwen van je eigen leeftijd en ietsje ouder uitsluit. Voorbeeld: ben je een man van 50 jaar, dan maak je méér kans op reacties als je voorkeur aangeeft voor een vrouw van 45 tot 54 jaar (en minder kans met een voorkeur van 30 – 45 jaar).

#5. Doe een uitnodigend date voorstel

Bij DeWandeldate is je voorstel voor de eerste date, een belangrijk onderdeel van je profiel. Bedenk iets leuks. Beschrijf jouw favoriete wandelroute (en wat er mooi aan is) en noem alvast de gezellige plek waar je samen wat wilt drinken. Met een zinnetje als ‘Daar komen we samen wel uit’ of ‘Wandelen in een bos’ trek je nog niet de aandacht. Bekijk voorbeelden van Wandeldate voorstellen van andere leden. 

 

WEES ACTIEF

Met een goed profiel ben je er natuurlijk nog niet. In het begin krijg je vanzelf veel extra aandacht (je staat bovenaan in de zoekresultaten en je verschijnt 2 maal in de Matchmail met nieuwe leden op donderdagmiddag). Na de eerste 2 weken moet je zelf meer moeite doen om gezien te worden. Alleen al door regelmatig in te loggen verschijn je meer bovenaan in de zoekresultaten. Door profielen te bekijken zien andere leden jou op hun Bezoekerspagina. Door 'Likes' te geven word je bekeken door leden die jij leuk vindt.

En, wat het beste werkt: met persoonlijke berichten richt je echt jouw aandacht op de leden met wie jij graag contact wilt. 

#6. Deel zelf Likes uit

Kijk regelmatig rond op de site. Bekijk niet alleen de nieuwe leden. Het kan zijn dat mensen die al eerder lid waren net weer op actief gingen, of hun foto vervingen, zodat ze je nu ineens opvallen. Of je nu Gratis of Betalend lid bent: deel zoveel mogelijk Likes uit, aan leden van wie je het idee hebt dat ze wel eens leuk zouden kunnen zijn voor jou. Volsta dus niet met één Like en ga niet wekenlang wachten op een Like terug. Bedenk dat er meerdere ‘kapers’ op de kust zijn. Vergroot je kansen door met méér leden contact te zoeken.

#7. Stuur zelf persoonlijke Berichten

Een Like sturen is een goede actie. Een persoonlijk geschreven bericht is natuurlijk nog veel effectiever. Als Betalend lid kan je onbeperkt berichten sturen en zo nog veel gerichter proberen contact leggen. Stuur niet hetzelfde standaard bericht aan heel veel mensen. Kies zorgvuldig uit met wie je contact wilt, en ga in je bericht in op het profiel van die ander. Stel niet gelijk 10 vragen, liever één goede, niet al te moeilijke vraag. Dan is het voor de ander aantrekkelijker om te antwoorden. Ook als je doel is een uitnodiging voor een wandeldate, meestal is het handiger eerst gewoon contact te leggen. Wordt je interesse steeds meer gewekt, dan is het moment gekomen om elkaar uit te nodigen voor een eerste wandeling.

Laat het er niet bij zitten als je op een Bericht niet de gewenste reactie ontvangt. Blijf niet die ene vrouw of man steeds opnieuw benaderen, maar kijk verder. Er zijn immers nog honderden andere leden. 

Bij Betalende leden heb je meer kans op reacties. Die groep is sowieso serieuzer en actiever en stuurt veel meer Berichten.

Als je een Gratis lid een Bericht stuurt kan je er bij zetten: wil je in ieder geval reageren met een Like (als je mijn bericht leuk vindt en eventueel meer contact wilt) of een geen-interesse-bericht? 

 

NEEM DEEL AAN EEN GROEPSWANDELING OF ACTIVITEIT

#8. Meld je aan voor een Groepswandeling of een andere groepsactiviteit

Het online daten is niet voor iedereen weg gelegd. Veel mensen ontmoeten liever ‘in real life’. In groepsverband is het nog makkelijker, want je kunt zelf ter plekke bepalen met wie je contact maakt. En tijdens een activiteit leer je elkaar op een meer natuurlijke manier kennen, in ontspannen sfeer.

DeWandeldate organiseert momenteel 1x per maand een groepswandeling, voor wisselende leeftijdsgroepen, in verschillende provincies. Staat er geen geschikte groep op DeWandeldate Agenda? Je kunt ook zelf een wandeling organiseren en daarvoor een Oproep plaatsen. 

 

VRAAG OM HULP

#9. Feedback vragen

Twijfel je of je profiel oké is, of denk je een perfect profiel te hebben en heb je al meerdere leuke berichten gestuurd, maar ontving je nog steeds niet de reacties waar jij op hoopt, vraag dan anderen eens met je mee te kijken. Als je het aandurft: vraag andere leden om feedback op jouw profiel. Vraag wat er beter kan. Of vraag een goede vriend of vriendin. Betalende leden kunnen ook Irene om hulp vragen (via info@dewandeldate.nl).  

Succes! Opzeggen kan altijd nog!

 

Wil je méér TIPS voor je Profiel en voor succesvol daten?

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Hoofdfoto CC: Michael Mc Cullough

© DeWandeldate, 26 juli 2017