Mobiele menu

Zo 27 maart: wandeling Rotterdam Herleefde Havens

Singleswandeling Rotterdam Herleefde Havens

We lopen een mooie, gezellige en interessante route uit de nieuwe wandelgids 'Rotterdam acht keer anders', van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. 

Wandelroute: 'Rotterdam Herleefde Havens'

  • van (trein/metro) station Blaak tot (metro) station Maashaven (11 km)

Deze wandeling voert je langs delen van de Rotterdamse havens waar je goed kunt zien hoe maritiem Rotterdam zich heeft ontwikkeld. De route begint met het ontstaan van de haven in de 14e eeuw en volgt daarna de eerste bloeiperiode in de 17e eeuw. Daarna gaat onze aandacht uit naar de onstuitbare opmars van de haven met de sprong naar Zuid. Waar kom je langs? Teveel om op te noemen. Oké dan:

  • De Oude Haven, Scheepmakershaven, Leuvehaven, Rederijhaven, Wijnhaven, Willemswerf, Het Poortgebouw, Entrepothaven, Binnenhaven, Rijnhaven
  • Wilhelminapier, De Rotterdam, Foodhallen, Hotel New York, Cruise Terminal Rotterdam (Holland-Amerika Lijn), Katendrecht, Fenix loodsen, SS Rotterdam

Je kunt de route zelf hier vinden:

Verslagje

Op zondag 27 maart 2022 liep een groep Wandeldaters deze wandeling. Met dank aan Janneke, die de route begeleidde. De groep bestond uit 7 vrouwen en 7 mannen, singles van 37 t/m 49 jaar. Van de 14 deelnemers zijn 7 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Iedereen was er en t was een leuke wandeling! Alle highlights gezien, en hier en daar ook wat andere dingen bekeken. Pauzeren in horeca was geen optie want alles zat vol, maar we zijn gewoon her en der gestopt, en 1 keer iets langer om te eten en drinken wat we bij ons hadden / ter plekke bij AH gekocht.
  • Het was echt mooi weer vandaag en we hebben enorm genoten van de wandeling.

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Foto: Stadswandeling Rotterdam met DeWandeldate

© DeWandeldate, 8 februari 2022.