Mobiele menu

Wandelen in Limburg St. Pietersberg - met DeWandeldate!

Singleswandeling Maastricht St. Pietersberg en Cannerberg

Mooie lange wandeling in LImburg, door het gezellige Maastricht en een stukje Pieterpad naar de St. Pietersberg. 

Groene Wissel wandeling Maastricht 

  • rondwandeling vanaf station Maastricht (22 km)
  • 'Na de mooie Maastrichtse stadsparken bewandelen we de laatste kilometers van het beroemde Pieterpad naar de St. Pietersberg. Deze Groene Wissel-wandeling gaat daar verder over D'n Observant (ook een berg), door het Petit-Lanayebos en het Belgische dorpje Kanne naar de Cannerberg. Langs vele wijn- en boomgaarden en door het schitterende Jekerdal wandelen we naar de stadsmuur van Maastricht. Uiteraard gaat de terugweg naar het station door de oude binnenstad en langs het Vrijthof. '

Verslagje

Op zaterdag 3 november 2018 liepen we deze mooie wandeling met DeWandeldate. We waren met 8 mannen en 8 vrouwen, singles van 44 t/m 63 jaar. Van de 16 deelnemers zijn 8 mensen lid (met actief profiel) van DeWandeldate, en liepen 4 mensen al eerder mee met een groepswandeling. Eén van de leden, Marjo, kende de weg en begeleidde de wandeling. Jammergenoeg moest de groep splitsen omdat er wat mensen met een mindere wandelconditie waren. We pauzeerden bij Kanne & Kruike, waar de groep elkaar ook weer trof. Na afloop gingen we nog drinken in de stad en hebben we een "groep kaars"  aangestoken in de onze lieve vrouwe basiliek.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Het weer was prachtig en het was een geslaagde dag.
  • Een prachtige zonnige wandeling. Afwisselend landschap.
  • Super, Margo is goede gids. We zijn ook dwars door de mergelmijn gelopen, langs het huis van A Rieu, in kasteel Neerkanne geweest. 

 

LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 7 september 2018