Het is dat Zuid-Limburg zo ver weg is, anders waren we met DeWandeldate al veel eerder gaan wandelen in dit heerlijke heuvelland, de mooiste wandelstreek van Nederland. Voor wandeldaters die toch willen wandelen in Limburg: hier een aantal tips: loop mee met de Heuvelland Vierdaagse in augustus, koop de wandelgids met 18 wandelroutes, of spreek zelf een wandeldate af met één van de leden in jouw buurt.

En .. eind 2018 is er dan toch eindelijk de eerste groepswandeling met DeWandeldate! 

 

6 TIPS om te wandelen in Limburgs Heuvelland

#1. Doe mee met de Heuvelland Vierdaagse!

Voor wandelaars is een Vierdaagse lopen als een mini-vakantie. In Nederland zijn er maar liefst 20 Vierdaagsen waar je aan mee kunt doen. Verspreid over onze provincies, het hele jaar door. Ik zelf heb inmiddels mee gedaan aan 4 verschillende Vierdaagsen: Apeldoorn, Ri4Daagse (Gelderland, omgeving de Waal), Noorder Rondtochten (Groningen) en de Heuvelland Vierdaagse (Limburg). De Limburgse vierdaagse is mijn favoriet. Ik heb ‘m nu twee maal gelopen, beide keren de 4 maal 28 km. Bekijk hier mijn kort verslagje van de Heuvelland Vierdaagse. 

  • de komende Heuvelland Vierdaagse: donderdag 10 t/m zondag 11 augustus 2019
  • startplek: Berg en Terblijt (tussen Maastricht en Valkenburg) 
  • afstanden: je kunt iedere dag opnieuw kiezen tussen routes van 7, 14, 21, 28 en 42 km.
  • 4 wandelroutes door het heuvelachtige Limburge landschap rond Valkenburg aan de Geul. Prachtige routes, over veldwegen en bospaden, veel natuur, schitterende vergezichten, schilderachtige dorpjes, kerken, kloosters en je passeert ook de grotten van Valkenburg. 

#2. Kies uit de Gids met 18 Heuvelland wandelroutes!

Eind 2016 kwam een nieuwe wandelgids uit van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig:

De routes zijn rond de 15 km lang en heel geschikt om te lopen met je nieuwe wandeldate! 

‘Zuid-Limburg is het mekka voor wandelaars. Het voor Nederlandse begrippen bergachtige landschap zorgt voor voortdurend nieuwe en onverwachte vergezichten over het lieflijke heuvelland tussen Maastricht en Vaals. In deze gids zijn de allermooiste uitzichten, holle wegen, steile bergpaadjes en glooiende karrensporen vakkundig aan elkaar geregen tot stuk voor stuk prachtige wandelingen. Altijd voorzien van de broodnodige horeca want wandelen in Zuid-Limburg maakt immers dorstig!’

In de gids staan 18 rondwandelingen, van 11 tot 18 km. Van deze routes vertrekken er 6 vanuit een treinstation. En alle routes zijn ook per bus bereikbaar. De routes zijn ook te vinden op het internet, via Wandelzoekpagina.

#3. Loop de favoriete route met één van de leden van DeWandeldate

Leden van DeWandeldate nodigen elkaar uit om samen te gaan wandelen, gelijk al met de eerste date. In dit overzicht van Wandeldate voorstellen per provincie lees je ook een aantal favoriete routes in Limburgs Heuvelland. Hier 3 voorbeelden: 

  • 'Van Kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg door het Gerendal trekken, door bossen en dorpjes.'
  • 'Zullen we een stukje van de GR 5 lopen?'
  • ‘Van Epen door bossen naar zuidelijkste punt van Nederland, langs Kasteel Beusdael en de Geul.’

Ben je lid en wil je eens in Limburg wandelen? Bekijk op de Singles pagina de voorstellen van de leden die in Limburg wonen. Je kunt er zoeken op leeftijd en op andere kenmerken die je belangrijk vindt. Zie je een man of vrouw die jou aanspreekt? Stuur een persoonlijk berichtje en ga samen op pad! 

#4. Bedenk zelf een Wandeldate en nodig één van de leden uit!

Zie je geen aantrekkelijke wandeldate voorstellen waar jij op in wilt gaan? Bedenk dan zelf een route of kies één van de routes uit wandelgids (zie #2.) of via Wandelzoekpagina. Zet de route in je eigen Wandeldate voorstel in jouw profiel. En nodig vervolgens iemand uit met wie jij die route graag zou lopen.

#5. Organiseer zelf een groepswandeling en plaats een Oproep

Als Betalend lid kan je ook een groepswandeling organiseren, met andere leden van DeWandeldate. Je bepaalt zelf met welke leeftijdsgroeps je wilt wandelen. Bekijk de andere Oproepen en plaats er zelf één. 

#6. Meld je aan voor de georganiseerde groepswandeling

DeWandeldate organiseert ongeveer eens per maand een groepswandeling. Steeds voor een andere leeftijdsgroep en in een  andere provincie. In november 2018 is er een wandeling vanuit Maastricht, voor singles van 44 t/m 63 jaar, 

Za 3 nov: Maastricht St. Pietersberg en Cannerberg

 

Bekijk ook:

Seven Summits en Dutch Mountain Trail in Zuid-Limburg

 

DeWandeldate volgen of lid worden?

Foto: Heuvelland Vierdaagse in 2015

© DeWandeldate, 8 maart 2017. Updates in 2020.

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.