Singles die graag wandelen zijn nog steeds actief op zoek naar elkaar. Juist in deze tijd van sociaal isolement is de behoefte aan een partner extra sterk. Lees hoe leden van DeWandeldate elkaar uitnodigen, rekening houdend met de RIVM richtlijnen ter bestrijding van het  Coronavirus, COVID-19.

Ben je lid van DeWandeldate dan weet je dat jouw ‘wandeldate voorstel’ een belangrijke plaats heeft in jouw profiel. Met dat voorstel laat je zien wat jouw idee is voor een leuke eerste wandeling samen. Door de route te omschrijven in combinatie met (bijvoorbeeld) een bijzondere picknickplek, maak je je voorstel extra aantrekkelijk.

In dit overzichtsblog zie je vele Voorbeelden van wandeldate route voorstellen, per provincie in Nederland en België.

Maar nu is er Corona ..

Dat maakt het wel een stukje lastiger om zomaar samen op pad te gaan. Je blijft zoveel mogelijk binnen, als je wandelt ga je liever niet te ver van huis. Je kunt niet terecht bij een horeca gelegenheid om te starten of onderweg pauze te houden. En je moet sowieso 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

Het wandeldaten is lastiger nu, maar zeker niet onmogelijk. Als lid kan je in je profiel, bij jouw wandeldate voorstel, precies aangeven wat jouw ideeën zijn om kennis te maken. Ook in de berichtjes die je stuurt kan je natuurlijk overleggen wanneer en hoe je elkaar wilt ontmoeten.

Hoe kan je nu met elkaar Wandeldaten? 

Alle voorstellen die hier worden genoemd komen vrijwel letterlijk van de leden van DeWandeldate. 

 

Nodig elkaar uit om eerst online kennis te maken

Daten via een datingsite begint zo: je vindt een leuk profiel, stuurt een Like, een Berichtje. En als het ook maar enigszins lijkt te klikken spreek je samen af. 

In Corona tijd is het verstandig langer de tijd te nemen voor deze eerste online fase. Ga niet direct wandelen samen. Eerst maar eens mailen, appen, bellen, skypen, beeldbellen.

Normaal let ik (Irene, beheerder) er bij de goedkeuring van de profielen op dat er echt een konkreet wandeldate voorstel is ingevuld. Vanwege de Corona hoeft dat nu niet per se.

 • “Zullen we een nadere kennismaking eerst via zoom doen? (Coronaproof).”
 • “Eerst contact via de app, dan bellen, dan kunnen we eventueel een wandeling inplannen.”

Nodig elkaar uit voor een video-conferentie-wandeling

In Coronatijd hebben lopen onze contacten met familie, vrienden en collega's vaak via Skype, Facetime, Zoom, Houseparty en allerlei andere manieren van videobellen, Zo kan je ook een online wandeldate hebben. Je spreekt af tegelijkertijd te gaan wandelen, je bent samen online waarbij je ook beelden van je wandeling uitwisselt.

 • Videoconferentie of afstand (1.5m ivm Corona) rondwandeling ergens in de natuur.”
 • "We lopen tegelijk een wandeling en laten elkaar met foto's en filmpjes zien wat we tegen komen. 

Nodig elkaar uit voor een wandeldate – met aanpassingen

In de normale situatie ligt in de meeste wandeldate voorstellen de nadruk op de routes: waar wil je gaan wandelen, welke start- of pauzeplek, en eventueel leuke activiteiten die je onderweg kunt doen. In deze Corona situatie laten veel mensen zien hoe ze rekening willen houden met de Corona maatregelen.

Route, 1,5 meter afstand, eigen drankje en eten mee

 • “Dichtbij huis, neem zelf je drankje en lunch mee, 1,5 meter afstand.”
 • “Rondje achtertuin, natuurlijk 1,5 m (wel erg ver :-) uit elkaar, met ieder meegebrachte versnapering als verrassing.....”
 • “Samen koffie bij AH to go? (ivm corona). Wandeling dicht bij ons huis, om zo min mogelijk te reizen voor nu...”

Speciale route

 • “Zal ik jou de prachtige Eilandspolder al wandelend laten zien? Het pad is Coronaproof 😜 Iets lekkers zelf meenemen 😊”
 • "Samen de Horneboegse hei op! Die is nu ook prachtig. We spreken af bij de parkeerplaats bij de Kolhornse weg Hilversum. Ook op anderhalve meter afstand is daar te wandelen. Ga je mee?"

Drankje en eten mee ..

 • “In deze coronatijd kunnen we wèl een strandwandeling maken! Ik neem de koffie wel mee ;-)”
 • “Regio Utrecht, 5 of 10 kilometer lopen en een bak koffie (als de Corona dat tenminste toelaat, anders nemen we zelf wel een thermoskan mee)”
 • “Ga je mee op een wandeling in de Drentse natuur? Gaan we daarna ergens iets drinken! Indien corona-nodig nemen we zelf picknickspullen mee!”
 • “Een ontmoeting bij een wandelstartpunt op een bankje met een thermoskannetje koffie en lekkers (ivm Corona). Een aanvullende kleine wandeling zou mooi zijn.. kiek’n wat het wordt :)”

Drankje uitstellen ..

 • “Een stadswandeling of langs het strand? Het drinken komt na de coronaperiode wel.”
 • “Een wandeling door de duinen van Schoorl, Bergen of langs het strand? Iets samen drinken komt na deze coronaperiode wel.”

Nodig elkaar uit om ‘na Corona’ samen te gaan wandelen

Dit kan ook: je doet al wel een voorstel voor een leuke wandeling samen, maar je zet er bij dat je dit pas later wilt doen, als er geen beperkingen meer zijn.

Dit vind ik zelf de beste oplossing. Zo laat je zien wat jouw ideeën zijn voor een fijne wandeldate en tegelijk laat je zien dat je rekening houdt met de Corona omstandigheden.

 • "Ik ga graag, na de Lock down, met je wandelen in boswachterij de Amerongse berg. Zoomen of Skypen tot die tijd lijkt mij tof!"
 • “Wandelen of fietsen, om te beginnen maar eens in het prachtige Midden-Delfland. Maar in deze coronatijd eerst maar eens schrijven/bellen.”

 

Méér Tips voor Wandeldaters (in Coronatijd)

​DeWandeldate volgen of lid worden

Hoofdfoto; Daniel Tafjord via Unsplash

© DeWandeldate, 21 april 2020 

  Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.