Mobiele menu

7 super tips voor je DeWandeldate (of Tinder) datingprofiel

7 super tips voor je DeWandeldate (of Tinder) datingprofiel

Hoe maak je jouw profiel op de datingsite woest aantrekkelijk? Check de Tips van Outside Magazine en plaats je aller coolste profielfoto’s, schrijf een super wervende profieltekst, en voeg een ‘call to action’ toe om jouw potentiële match te verleiden.

Hoe zorg je er voor dat je opvalt op de datingsite?

Ben jij een fanatieke trailrunner, rotsklimmer, mountainbiker of zeezeiler? Of ‘gewoon’ een wandelaar of fietser, dat kan natuurlijk ook, en vraag je je af hoe je met jouw profiel meer indruk kunt maken op de leuke vrouwen (mannen) op onze datingsite? zodat jij wordt opgemerkt en zodat je wat vaker ‘likes’ en persoonlijke berichtjes krijgt toegestuurd, en zodat mensen ook eerder enthousiast terug reageren als jij zelf wat stuurt? 

In een Amerikaans outdoor magazine las ik vorige week een fantastisch artikel dat ik zo één op één wilde overnemen. Handige profieltips voor stoere outdoor singles, die ook prima te gebruiken zijn voor wandelaars en fietsers.

Bij Tinder draait het vooral om je profielfoto

Het artikel is eigenlijk gericht op gebruikers van Tinder, de aller populairste datingapp op dit moment. Tinder wordt door critici ook wel de 'vleeskeuringsapp' genoemd. Gebruikers maken hun selectie vooral op basis van de profielfoto’s (er is maar heel weinig ruimte voor profieltekst en veel leden vullen die profieltekst niet eens in). Door de manier van selecteren (je krijgt een eindeloze rij van foto's gepresenteerd en je kunt iedere persoon naar links swipen = afkeuren of naar rechts = liken) beoordelen leden elkaar in slechts enkele seconden. Op deze app is het dus super belangrijk een goede profiel foto te hebben.

DeWandeldate werkt (gelukkig) ietsje anders. De profielen zijn veel uitgebreider en je kunt zoeken met selectie kenmerken als leeftijd, provincie, wandeltype, outdoor voorkeuren. Toch zijn ook bij ons de profielfoto’s heel belangrijk. De profielfoto is het eerste dat leden zien als ze een zoekactie doen. En hoe meer leden er zijn, hoe sneller de zoekers beoordelen of ze wel of niet doorklikken op een profiel. De profielfoto van nieuwe leden wordt ook getoond in de wekelijkse mail met ‘Jouw nieuwe Matches’ (op basis van geslacht en leeftijd).

7 Tips voor een cool outdoor datingprofiel

(ook voor wandelaars en fietsers en natuurliefhebbers!)

Het complete originele artikel kan je hier lezen: How to Make the Ultimate Outdoor Tinder Profile. Hier volgt een korte samenvatting met 7 Tips. Ik raad je aan vooral ook het artikel te lezen. Of bekijk tenminste de foto’s! Er staan veel verhelderende fotovoorbeelden in van hoe het wel en juist niet moet.

PROFIELFOTO’s: Tips 1 - 4

#1. Gebruik een echte fotocamera.

Smartphone foto’s zijn vaak onscherp, slecht belicht, korrelig of vervormd. Je wilt toch niet dat jouw potentiele match denkt dat jíj korrelig en vervormd bent? Om bij het swipende publiek op te vallen moet je echt een goede profielfoto hebben. Met een kwaliteitscamera zijn je foto scherper, meer gedetailleerd, helderder en sprekender. Hoe beter de foto, hoe sterker de boodschap. Let wel: het gaat er echt niet om hoe knap je bent, waar het om gaat is dat je goed op de foto staat.

#2. Zorg voor de juiste belichting, compositie, omgeving en kleding.

Een goede camera is nog geen garantie voor goede foto’s. Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten: het licht (liever een bewolkte dag dan te fel zonlicht). In plaats van een selfie met je uitgestrekte arm, kan je beter een vriend vragen jou te helpen. Kies een goede compositie met de focus op jou,  terwijl je bezig bent met de één of andere activiteit. Als het even kan in een mooie omgeving. En draag ook leuke kleding.

#3. Wees de enige persoon op jouw foto.

Maak het de bezoekers van je profiel gemakkelijk. Laat hen niet raden wie jij bent op de foto. Ga dus niet met je vrienden op de foto. Dit is al helemaal niet handig als de andere personen op je foto er beter uitzien of interessanter lijken dan jijzelf. De uitzondering op deze regel: dieren en activiteiten. Bijvoorbeeld, een hond op je foto kan juist een positieve toevoeging zijn. Ook met (sociale) activiteiten als rotsklimmen, skiën of andere fun activiteiten kan je laten zien dat je een avontuurlijk en socuiaal persoon bent. Zo’n actiefoto is ook veel sprekender dan dat je jezelf in je tekst beschrijft als ‘avontuurlijk’.

#4. Laat je van je beste kant zien.

Ook al ben je misschien een viezerik en eet je 6 dagen per week hetzelfde prakje, die levensstijl is niet super aantrekkelijk voor potentiële partner. Wat gaat er nog meer om in je leven behalve dat je een goede snowboarder bent? Kan je koken? Geef je les aan kinderen? Reis je naar buitenlandse steden? Verkoop jezelf als een interessant persoon, en dat gaat verder dan alleen je sportieve activiteiten. Kan je een conversatie gaande houden? Over meer dan alleen de sneeuwcondities? Als je laat zien wat je graag doet in je vrije tijd, vertelt de ander ook eerder wat hij of zij graag doet.

PROFIELTEKST: Tips 5 - 7

#5. Gebruik je eigen woorden. Zorg voor voldoende en interessante profieltekst. En check op taalfouten!

Zonder profieltekst kom je al snel over als een nietszeggend, saai persoon. Bovendien is het – zeker voor mannen – best lastig een gesprek te beginnen met iemand die niets over zichzelf heeft ingevuld (bij Tinder hebben veel mensen zelfs helemaal geen tekst. bij DeWandeldate worden profielen zonder tekst niet goedgekeurd, maar ook bij ons zijn leden met veel te weinig tekst). Beschrijf jezelf en het leven dat je leidt. Wees eerlijk, maar houdt het wel interessant. Noem een paar feitjes die een gesprek zouden kunnen uitlokken. Een voorbeeld van een aansprekende profieltekst op Tinder uit het artikel: “For work, I do dangerous stuff outdoors with my dog, then write about it. But, I like living in the city and being civilized too. Grew up on a farm in England, worked in London, lived in Brooklyn, and now I’m in LA. Well, some of the time.” Kan jij je leven op vergelijkbare wijze beschrijven? Gebruik zo nodig de spellingscheck of vraag hulp van een vriend om je tekst op taal te checken. Verstop je niet achter smileys en vertel wie je werkelijk bent.

#6. Wees niet alleen interessant, wees echt geïnteresseerd,

Als je eenmaal een match hebt, wat doe je dan? De meeste mensen praten graag over zichzelf. Interesse is vaak het beste compliment dat je iemand kunt maken. Kies je reacties niet van een lijstje met vreselijke oneliners. Bestudeer het profiel van die ander en vraag iets persoonlijks, over haar of hem. Krijg je een antwoord, stel dan een vervolgvraag. Als je betekenisvolle vragen stelt, krijg je ook betekenisvolle antwoorden. En betekenisvolle conversaties kunnen leiden tot betekenisvolle afspraakjes ..

#7. Voeg een opdracht toe.

In een advertentie is een ‘call to action’ een zinnetje om de lezer te verleiden klant te worden (het simpelste voorbeeld: een knop met de tekst ‘bestel hier!’). Ook in je datingprofiel kan je jouw bezoeker een simpele opdracht geven. Bij DeWandeldate stimuleren we dat door je te vragen een Wandeldate (of Fietsdate of ander Outdoor date) voorstel te doen. Je kunt in je voorstel ook een 'opdracht' mee geven. “Wil jij een keertje op stap met mij en mijn hond? Stuur me dan een persoonlijke berichtje!” Denk na over een uniek aanbod dat jij kunt doen en dat voor een ander aantrekkelijk is. Bekijk ter inspiratie deze wandeldate voorstellen en deze outdoor date voorstellen.

Lees ook: De #1 Tip die daters van Tinder kunnen leren

 

Reageren?

Wil je reageren op dit artikel? Heb je zelf ook goede Tips voor meer succes op de datingsite? Plaats je reactie onder dit artikel. 

Wil je meer Tips en Artikelen lezen van DeWandeldate?

Foto: Outdoor man door Ali Kazal, via Unsplash

© DeWandeldate, 26 april 2016.