Heb je eindelijk een leuke man gevonden, geef je een like, krijg je helemaal geen reactie terug .. We keken rond bij andere datingsites en vonden een methode die bij de populaire datingapp Tinder heel goed werkt. Dat kunnen wij bij DeWandeldate ook!

Meest geuite teleurstelling: ik krijg geen reacties!

Leden bij online datingsite DeWandeldate zijn over het algemeen serieuze mensen. We doen ons best op onze profieltekst waarin we zo eerlijk mogelijk vertellen wie we zijn en wie we zoeken. We plaatsen onze beste foto’s. En dan kijken we heel goed rond of we een persoon zien die goed bij ons lijkt te passen. En ja, dan geven we voorzichtig een like, of misschien sturen we zelfs een persoonlijk berichtje. Vervolgens wachten we geduldig af. Een veel gehoorde ervaring: ik krijg geen reacties! Niet alleen de mensen die zelf geen enkel initiatief nemen roepen dat, ook de mensen die wel zelf een like of een berichtje stuurden.  

Helaas is het zo dat er, naast de leden die wel netjes reageren op berichtjes, toch altijd ook veel leden zijn die niet reageren. Dit kan vele redenen hebben: ze zijn al met iemand van de site aan het daten, ze hebben geen interesse, ze weten niet hoe ze kunnen reageren, of ze bezoeken de website al een tijd niet meer. De klacht: geen reacties na het verzenden van een bericht, wordt ook op andere datingsites veel gehoord. 

Hoe gaat dat bij Tinder? 

Hoe gaat dat eigenlijk bij andere datingsites? Wat kunnen we leren van de aller populairste datingsite op dit moment? Dan komen we uit bij Tinder, geen echte datingsite maar een datingapp op je smartphone. Tinder groeit snel en had in januari 2015 al 1,5 miljoen gebruikers in Nederland. Hoe werkt TInder? Bij Tinder heb je als lid een heel summier profiel. De meeste leden hebben eigenlijk alleen maar een foto in hun profiel. De app gebruikt daarvoor de foto uit je Facebook profiel. Je kunt één regel profieltekst (je 'tagline') kwijt. Veel leden nemen die moeite niet eens en vullen helemaal niets in. Bij Tinder, ook wel de ‘vleeskeuringsapp’ genoemd, gaat het dus echt om de foto. Als je inlogt als lid krijg je een eindeloze reeks van foto’s (op basis van afstand en leeftijd) voorgeschoteld. Vind je iemand niet leuk, dan ‘swipe’ je deze persoon naar links (of je klikt op het kruisje). Vind je iemand wel leuk, dan swipe je hem of haar naar rechts (of je klikt op het hartje). Vindt diezelfde persoon jou ook leuk, dan heb je een ‘Match’  en kan je met elkaar chatten en een afspraakje maken.

Bij Tinder swipe je zoveel mogelijk mensen naar rechts

Tinder gebruikers die hun kansen willen verhogen passen deze techniek toe: ze swipen zoveel mogelijk mensen naar rechts. Zo krijgen ze veel meer ‘matches’, mensen met wie ze kunnen chatten. Vaak beginnen ze pas bij een match goed te kijken of ze de andere persoon aantrekkelijk vinden.

Tip voor DeWandeldate: like zoveel mogelijk mensen!

Leden van DeWandeldate zijn geen 'vleeskeurders', ze zijn serieus op zoek naar gelijkgestemden, met wandelen als gedeelde passie. Bij DeWandeldate zijn de profielteksten juist wel belangrijk. Zonder tekst kan je ook helemaal geen lid zijn (je profiel wordt niet goedgekeurd). Toch kunnen we wat leren van Tinder, namelijk: méér durf tonen bij het uitdelen van likes. Je kunt immers, ook met volledige profielen, nooit echt goed beoordelen wie goed bij jou zou passen. En er zijn nu eenmaal veel mensen die niet reageren. Doe eens gek en deel gewoon méér likes uit. En stop met wachten op het initiatief van anderen. 

Geef meer Likes en ontvang meer Likes - en Berichten!

Heb je een like terug ontvangen? Met twee likes heb je een 'Match' (in Tinder termen). Dan is het tijd om een bericht te sturen.

De likes zijn vrijblijvend en standaard. Je bericht moet wel echt persoonlijk zijn. Ga in op wat je leest in het profiel van die ander. Vertel wat je er leuk aan vindt. Stel één vraag die gemakkelijk te beantwoorden is, waarmee je de ander uitnodigt ook op jou te reageren. Wees aardig en probeer zelf altijd terug te reageren. Ook als Gratis lid kan je altijd reageren op een bericht: je kunt een like geven (als je iemand leuk vindt) of een geen-interesse bericht sturen (als je iemand niet leuk vindt of als je niet op het bericht in wilt gaan). 

Voordat je aan de slag gaat: check of je profiel volledig is ingevuld, met een leuke profielfoto!

 

Leestip

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: Michael Coglan.

© DeWandeldate, 15 april 2015

    Het e-mailadres wordt niet getoond op de website.