Mobiele menu

Verhaal uit een paal ... tijdens de Zwolle wandeling met DeWandeldate

Wandeldate: Groene Stadswandeling Zwolle

Route: Rondwandeling vanaf station Zwolle (21 km)

Deze wandelroute is bedacht en werd begeleid door Jeroen, één van onze leden. 

Eigenlijk een rondje om de provinciehoofdstad van Overijssel heen. Vanaf het station lopen we door de oude buiten wijken van de stad om de groene stadsrand te verkennen. Uiteindelijk lopen we tegen de Vecht aan, één van de belangrijke rivieren van Zwolle. Zwolle kent vele beroemdheden en één van hen was Thomas a Kempis die leefde in het bergklooster. Het klooster bestaat al lang niet meer maar op die plek ligt nu een prachtige oude begraafplaats. Na de Vecht lopen we over de dijk langs het Zwarte Water. Via het Westerveldse bos met een heuse berg lopen we tussen de rivier en wijken uit de jaren 70 Zwolle weer binnen. Via de Rodetorenbrug lopen we het hart van Zwolle weer binnen. De wandeling geeft een verrassende kijk op de groei en geschiedenis van deze boeiende stad.

Verslag en foto's

Op zaterdag 17 september 2016 liep DeWandeldate deze route met Jeroen. De groep bestond uit 5 vrouwen en 4 mannen, singles van 44 tm 57 jaar. Van de 9 deelnemers zijn 7 mensen lid van DeWandeldate, en 3 mensen liepen al eerder mee met een groepswandeling. 

Een verslag door één van de deelnemers volgt nog (hopelijk). De koffiestop was bij Theehuis Agnietenberg

De Foto's zijn van Pieter en Jeroen. 

Groepswandeling met DeWandeldate vanuit Zwolle
Groepswandeling met DeWandeldate vanuit Zwolle

Wil je ook een keer MEE wandelen?

DeWandeldate organiseert iedere maand één of twee natuur- of stadswandelingen. Een enkele keer wordt een wandeling geleid door één van de leden. Check daarvoor regelmatig onze Singles Wandel Agenda. Leden en nieuwsbrief abonnees krijgen deze ook in hun mail. Ook op Facebook en Twitter worden de wandelingen aangekondigd. 

Toelichting op het wandelen in leeftijdsgroepen: DeWandeldate is een datingsite, daarom vinden de deelnemers het fijn met leeftijdgenoten te lopen. Met de iets ruimere leeftijdsgrens voor mannen lukt het beter voldoende mannen mee te krijgen en we sluiten aan bij de leeftijdsvoorkeuren van zowel mannen als vrouwen. 

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 17 augustus 2016