Mobiele menu

'Of het nou binnen een week is of na heel veel jaren, vroeg of laat kan vrijwel iedereen de ware treffen, dat blijkt maar weer.'

Vroeg of laat kan iedereen de ware treffen

Weer zo'n mooi date succes. Dat het vinden van 'de ware' niet altijd vanzelf gaat blijkt wel uit het verhaal van Henk en Els. Laat je inspireren!

Het succesverhaal van Henk en Els

  • Henk is 53 en woont in Noord-Holland, Els is 47 en woont in Drenthe.

Henk:

Ik had ondertussen de hoop al een beetje opgegeven. Af en toe keek ik nog even wat rond op dewandeldate, meestal naar aanleiding van de mailtjes die ik regelmatig ontving. Het enthousiasme was helemaal weg. Maar ach, je klikt gewoon nog weer eens zo’n 'hartje' aan bij iemand die je wel aanspreekt. Want klikken kost nou eenmaal geen moeite en een soort automatisme, dat was het ook wel geworden. Zelfs vlak voor mijn vakantie, maakt allemaal geen bal uit! Reacties komen er toch nooit. Doorgaans moest ik altijd eerst een berichtje sturen om een kennismaking op gang te krijgen. Maar zo niet deze keer, Els reageerde. 'Hier moest ik iets mee', zei ze. We mailden vervolgens wat, en het klonk leuk allemaal. Tja, dat was ook al wel vaker gebeurd. Een afspraak was de volgende stap. Maar wat doe je als je van plan bent twee maanden de hort op te gaan? Date nummer zoveel, een gevoelloze redenatie van ‘de aanhouder wint en niet geschoten is altijd mis’ en, iets minder gevoelloos: ‘mensen ontmoeten in het algemeen is gewoon leuk’. Ik was op weg naar het noorden en ik kon wel even in de buurt langs komen. Dat ik daarna zonder resultaat gewoon verder zou kunnen gaan wist al vrijwel zeker.

En tot mijn stomme verbazing klikte het deze keer direct van twee kanten! 'Verbazing' is  eigenlijk nog zwak uitgedrukt, 'kan dit echt?' vroeg ik mij af? Na een overnachting op een boerencamping zat ik een dag later bij haar thuis en bleef er vier dagen! Vier dagen die voelden als vier weken. Om toch niet al te hard van stapel te lopen heb ik mijn vakantie toch maar vervolgd. Maar twee maanden? Nee, dat is niet gelukt. Na vier weken zagen we elkaar weer.

Els:

Eigenlijk zag ik helemaal niets in datingsites en verwachte hier ook niets van, totdat ik de like van Henk ontving. In eerste instantie dacht ik och jee die woont veel te ver weg. Maar toen ik zijn profielbeschrijving zag wist ik dat ik hier wat mee moest. Nadat ik hem ook een like had gestuurd heb ik kort daarop besloten om maar betalend lid te worden want ik wilde graag contact met hem krijgen. En waarom wachten totdat hij het initiatief neemt? Dat kan ik zelf immers ook!

Een paar foto’s, een beschrijving en daarna het mailcontact, wat zegt dat nu eigenlijk over een persoon? Maar toch voelde het direct heel erg goed. Om mijzelf in te dekken hield ik er wel rekening mee dat het een domper zou kunnen worden. Het tegendeel bleek waar.

Henk ging helaas met vakantie maar om niet al te hard van stapel te lopen was dat ook wel goed. Maar ik keek er wel heel erg naar uit om hem weer te zien. En dat we de volgende vakanties samen zouden gaan doen sprak voor zich.

Ook voor mij is het nog moeilijk te geloven en soms denk ik dat ik droom. Mijn allereerste date in mijn hele leven en dan meteen al zo’n fijne man ontmoet! Dat had ik van te voren niet durven dromen.”

Zo raar kan het lopen. De liefde als een loterij waarbij de één jaren moeten wachten op een prijs terwijl de ander de eerste keer al raak treft. Geluk kun je duidelijk niet afdwingen. Maar of het nou binnen een week is of na heel veel jaren? Vroeg of laat kan vrijwel iedereen de ware treffen, dat blijkt maar weer. Behalve dat we allebei hoteldebotel zijn voelt het solide en goed.

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Henk en Els deelden hun verhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal:

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids!

 

Krijg jij ook geen reacties? 

10 dingen die je kunt doen als je geen reacties krijgt

 

Word ook lid en volg DeWandeldate

Foto: via Pexels

© DeWandeldate, 22 augustus 2018.