Mobiele menu

Tijdens de kampeer- en wandel trektocht van Hilde en Ralph door Noorwegen, 2015

Voor ik het wist vroeg ik of hij mee wilde naar Noorwegen

Op 12 februari 2016 publiceerde Bergsportvereniging NKBV één van onze succesverhalen in hun magazine Hoogtelijn. Het verhaal van Hilde en Ralph, twee bergfanaten die elkaar vonden via DeWandeldate. Hier volgt de tekst van het artikel:

Hilde en Ralph ontmoetten elkaar via een datingsite

‘Voor ik het wist vroeg ik of hij mee naar Noorwegen ging’

Publicatie in Hoogtelijn van NKBV, 12 februari 2016

Hilde (41) en Ralph (42) leerden elkaar kennen via DeWandeldate, een datingsite voor outdoorsporters en natuurliefhebbers. De site biedt een sportieve manier van daten: singles die graag wandelen, kunnen elkaar vinden op basis van hun gezamenlijke outdoorinteresses. Ze geven elkaar ‘likes’ en bij een match kunnen ze bij hun eerste date meteen samen op pad.

DeWandeldate organiseert regelmatig groepswandelingen voor singles, in verschillende leeftijdsgroepen. Hilde: “Ik had geen relatie en wilde wel weer een nieuwe liefde in mijn leven. Het liefst ontmoette ik iemand met wie ik mijn passie voor wandelreizen kon delen. Toen ik het profiel van Ralph las, zag ik direct veel overeenkomsten dus gaf ik hem een like.” “Ik had Hilde al voorbij zien komen”, vertelt Ralph. “Haar stoere profiel sprak me direct aan, maar de afstand Arnhem - Groningen weerhield me van het maken van contact. Toch gaf ik haar profiel ook een like en een korte mailwisseling volgde.”

Toen Ralph na een paar weken mailcontact een stuk van het Pieterpad liep, besloten ze spontaan dat hij op de terugweg in Arnhem uit de trein zou stappen voor hun eerste ontmoeting. “Ik haalde hem van het treinstation om te picknicken in het park en was positief verrast”, vertelt Hilde. “Wat een ontzettend mooie en leuke man! Die wilde ik wel beter leren kennen. In een gesprek over onze plannen voor de zomer vertelde ik hem dat ik naar Noorwegen ging en voor ik het wist vroeg ik hem of hij zin had om ook naar Noorwegen te komen.”

Ralph was ook meteen onder de indruk van Hilde dus haar voorstel om samen door Noorwegen te trekken, klonk helemaal niet gek. “We planden het weekend na de picknick een lange wandeltocht om elkaar wat beter te leren kennen en om te kijken of we samen een beetje wandelproof waren. Een week later kochten we de tickets!” Anderhalve maand later vlogen ze naar Noorwegen waar ze drie weken met rugzak en tent rondtrokken en mooie wandeltochten maakten.

Kamperen in Noorwegen, 2015, foto Hilde & Ralph

Hilde: “We genoten van een prachtige reis en leerden elkaar op een hele pure manier kennen. Ik vond het heerlijk om drie weken bij hem te zijn.” Ook Ralph was blij dat de Wandeldate op deze manier een onvergetelijk gevolg had gekregen . “Tijdens die drie fantastische weken samen in zon, regen en sneeuw besefte ik dat ik met Hilde een heel bijzonder iemand had gevonden. En juist doordat we wat verder weg wonen en elkaar niet altijd door de week kunnen opzoeken, zijn de weekenden extra fijn als we elkaar weer zien.”

 

Het succesverhaal van Hilde en Ralph

Het verhaal van Hilde en Ralph verscheen ook op onze eigen website, in 2015:

Van picknick naar rugzaktocht door Noorwegen

 

100 nieuwe leden via NKBV

Sinds deze publicatie hebben veel NKBV leden zich aangemeld bij DeWandeldate. Op dit moment (30-3-2016) staat de teller op 100. Zo bieden we alle single bergsporters een plek om elkaar (en andere outdoor leden) te vinden. Ook leuk om te weten: de eerste NKBV-ers die iemand vonden via DeWandeldate hebben zich al gemeld!

Word ook lid en volg DeWandeldate

© DeWandeldate, 12 februari 2016