Mobiele menu

Trage Tocht Santpoort Zuid - Schotse hooglanders

Zaterdag 19 augustus Duin en strandwandeling Santpoort Zuid

Rondwandeling (16 km) Nationaal park Zuid-Kennemerland, Kennemerduinen en Vogelmeer. Met 44+ singles.

Route: Trage Tocht Santpoort - Zuid 

  • Rondwandeling vanaf station Santpoort Zuid (16 km)
  • Nationaal Park Zuid-Kennemerland, Kennemerduinen en Vogelmeer

Een heerlijke wandeling door de Kennemerduinen tussen Santpoort-Zuid en Parnassia aan Zee. Bij de ingang Bleek en Berg gaat de route eerst richting Oosterplas, een duinmeer dat we een stukje langs de oever volgen. Langzaam klimmen we omhoog naar de Starreberg, fraai uitzichtpunt over het brede duinlandschap. De duinen zijn hier behoorlijk afwisselend met een rijke flora en fauna. We komen bij een volgend duinmeer dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw is gegraven, het Vogelmeer. We zien hier een flinke kolonie aalschovers. Op naar de kust. Bij restaurant Parnassia is het goed pauzeren. We lopen nog even over het strand langs de altijd weer imponerende zee. Bij de inkeping Kattendel keren we terug naar de brede duingordel. In deelgebieden met prachtige namen als Ogenkuil, De Blink, Klein Doornen en Dronkendel genieten we van de rustige voetpaden in het uitgestrekte natuurgebied. Aan de rand van het Nationale Park keren we via dezelfde route terug naar het station.'

Verslagje

Op zaterdag 19 augustus 2023 liep een groep wandeldaters deze route. De groep bestond uit 8 vrouwen en 7 mannen, singles van 44 t/m 57 jaar. Van de 15 deelnemers zijn 8 mensen lid (met actief profiel) van DeWandeldate. Er werd gepauzeerd bij Parnassia aan Zee.

Enkele reacties van de deelnemers:

  • Het was heel erg leuk! En perfect wandelweer.
  • Het was een leuke eerste ervaring om met een groep onbekenden een dag op stap te zijn.
  • Heerlijk genoten van het mooie weer, afwisselende landschap en gezellige mensen. Het was voor mij de eerste keer dat ik meeliep, en het is mij zeer goed bevallen. Voor iedereen die twijfelt: Gewoon doen!
  • Ik heb eerder gewandeld bij Bloemendaal en nu weer heel andere stukken gezien van het prachtige landschap. Vooral de meren vond ik prachtig en de grote runderen! En we hebben het vogel uitkijkpunt bezocht.
  • Er waren wat verschillende meningen over wanneer en hoe lang we zouden pauzeren en over verhard of onverhard pad lopen. Maar t kwam steeds weer samen en ik denk dat iedereen t wel naar z'n zin gehad heeft. 
  • Ik trof onverwachts n leuke gesprekspartner, waardoor ik nog ns terug moet om de prachtige omgeving meer mee te krijgen. Ik ga nog ns (alleen) terug.. Dan lukt me dat beter :)
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid - Schotse hooglanders
Trage Tocht Santpoort Zuid - Schotse hooglanders
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid
Trage Tocht Santpoort Zuid

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 13 juni 2023