Mobiele menu

Groepswandeling door de Lange Duinen vanuit Den Dolder, met DeWandeldate

Singles Boswandeling vanuit Den Dolder

Heuvelrugroute Den Dolder

Den Dolder - zandverstuivingen, heuvels en een inrichting

  • Rondwandeling vanuit station Den Dolder (15 km) 
  • Route van routemakers Ad Snelderwaard en Rob Wolfs, via Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.  

Vanuit startplaats Den Dolder, bekend door de psychiatrische instellingen, loop je het bos in. Veel bos langs deze wandeling groeit op voormalige stuifduinen, die door bosaanplant zijn vastgelegd. De Lange Duinen, die je zowel aan de noord- als aan de zuidkant ziet, en de Korte Duinen zijn echter nog altijd kale zandvlaktes. Bij harde wind wordt het zand steeds weer anders gearrangeerd. Het landschap verandert voortdurend. Tegen het einde loop je over een verrassende, smalle stuwwal met hellinkjes in twee richtingen, waarop oude knoestige bomen zich met moeite overeind weten te houden. Tenslotte gaat de route over het terrein van de Willem Arntszhoeve, begin jaren '70 het decor van felle conflicten over de psychiatrie.

Verslagje en Foto's

Op zaterdag 2 november 2019 liep een groep Wandeldaters deze mooie natuur wandelroute. Met dank aan Bas, één van de leden, die de route begeleidde en de foto's maakte. De groep bestond uit 7 vrouwen en 6 mannen, singles van 38 t/m 53 jaar. Van de 13 deelnemers zijn 9 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate, en liepen 5 mensen al eerder mee met een groepswandeling. 

Reacties van deelnemers:

  • Het was een prachtige herfst wandeling vandaag, dit met dank aan het mooie weer en de gezellige mensen die meeliepen. Had rekening gehouden dat het de hele dag zou gaan regenen, maar dat was dus niet het geval. Dat heeft ook weer wat mooie plaatjes opgeleverd (zie de foto's hier onder, van Bas).
Wandeldate groepswandeling Den Dolder
Wandeldate groepswandeling Den Dolder
Wandeldate groepswandeling Den Dolder
Wandeldate groepswandeling Den Dolder
Wandeldate groepswandeling Den Dolder
Wandeldate groepswandeling Den Dolder

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 28 augustus 2019.