Mobiele menu

Wandelen op Madeira

Net terug van supervakantie op wandeleiland Madeira en nog steeds stapelverliefd!

Twee mensen, allebei graag buiten aan het wandelen, fietsen of hardlopen. Beiden schreven zich voor het eerst van hun leven in op een datingsite, op zoek naar een wandelmaatje...   Lees hoe dit verder ging!

Het succesverhaal van Rots en Fitbit

Rots (zij) is 59 jaar, Fitbit (hij) is 57 jaar. Ze wonen allebei in Zuid-Holland

Fitbit: Begin 2023 was ik ruim een jaar gescheiden en bezig een nieuw leven op te bouwen. Als fanatieke sporter en wandelaar ben ik veel buiten. Op een gegeven moment had ik behoefte aan gezelschap en kwam ik terecht op dewandeldate.nl met de insteek een leuk wandelmaatje te vinden en als het klikt ... wie weet. Zo stond het ook in mijn profiel. Na een paar leuke ontmoetingen kreeg ik opeens een “Like” van Rots en toen ik op haar profiel keek had ik meteen een ander gevoel, vooral haar foto met haar armen wijd, in de bossen in de buurt van Nijmegen, trots omdat zij het Romeinse Limespad afgerond had. Haar profiel was enthousiast en bescheiden: ze zocht een man van 55 of jonger. Dat was het enige criterium waar ik niet aan voldeed :-). Met een gevoel van spanning en nieuwsgierigheid in mijn buik beantwoordde ik haar bericht.

Rots: Begin 2023 was ik ruim twee jaar gescheiden. Ik had mijn nieuwe leven inmiddels goed op de rit. In Oegstgeest heb ik een nieuw leven opgebouwd met een eigen appartement en een low budget bestaan, waarmee ik heel tevreden ben. Na een aantal vakanties en wandeltochten alleen, kwam er een behoefte aan gezelschap. Net als Fitbit ben ik graag veel buiten aan het wandelen, fietsen of hardlopen. Voor het eerst van mijn leven bezocht ik een datingsite, dewandeldate.nl. Een leuk wandelmaatje of als het klikt misschien een serieuze relatie was voor mij beide een optie. Ik heb me voor slechts één maand aangemeld en dat bleek meteen een schot in de roos. Mijn allereerste Like naar Fitbit was meteen raak. Ik had al wat wandelafspraken gemaakt, maar omdat het meteen al zo goed voelde met Fitbit, heb ik de deze weer afgezegd. Zijn profiel en zijn superleuke bucketlist sprongen er meteen uit. Het criterium maximaal 55 jaar was vooral omdat ik een man zocht met nog veel energie, zodat we samen leuke actieve dingen konden ondernemen. Nou, energie daar ontbreekt het hem niet aan:-).

Fitbit: Vanaf dat moment ging het snel. We spraken af in Leiden voor een cappuccino bij, inmiddels ons stamcafé, De Bruine Boon. Een gevoel van jeugdige verliefdheid begon op te spelen en snel te groeien: een mooie, lange(re), intelligente, bescheiden vrouw met spannende ogen die ook nog sportief en humoristisch is. Mijn wijze vader zegt later: “je hebt het lot uit de loterij getrokken”.
Na een fietstocht door de duinen bij Katwijk en een paar wandelingen in Alphen aan den Rijn en Oegstgeest slaat de vlam in pan. Ik was en ben nog steeds stapelverliefd. Inmiddels hebben we veel dingen samen gedaan, zoals een fietstocht door Noord-Holland langs het IJsselmeer, een wandelmeerdaagse door de Betuwe, meerdere keren naar Brussel, musea en theater.

Rots: Na onze eerste afspraak in ‘De Bruine Boon’ in Leiden, was er meteen een klik. Fitbit is een sportieve, goed uitziende, intelligente, gezellige man die vol zit met leuke ideeën. Hij kan heel goed en open communiceren, dat gaf mij meteen een vertrouwd gevoel. Op Valentijnsdag nodigde hij me uit om voor het eerst bij hem thuis te komen eten en daar trakteerde hij me op een heerlijke Paëlla. Toen sloeg de vonk echt over. We hebben inmiddels al heel veel samen meegemaakt. Prachtige wandelingen, fietstochten en museumbezoeken.

Wandelvakantie op Karpathos
Wandelvakantie op Karpathos

Fitbit: In juni 2023 gingen we voor het eerst op vakantie naar Karpathos, Griekenland. Een heerlijke vakantie met mooie wandelingen en mooie strandjes. We maakten meteen plannen voor de volgende vakantie: in de winter naar de Canarische Eilanden, waar we vooral heerlijk konden snorkelen, inmiddels een passie van ons beiden. We zijn net terug van een supervakantie in Madeira, het wandeleiland bij uitstek!

Rots: We zijn inmiddels drie keer samen op vakantie geweest, zoals Fitbit schrijft. Mijn passie voor snorkelen valt bij hem goed in de smaak. Onder water bekijken we samen allerlei mooie vissen en genieten daar enorm van, zo ook de afgelopen weken op Madeira. Fitbit is heerlijk snel enthousiast voor nieuwe dingen. Op zijn beurt heeft hij mij enthousiast gekregen voor Yin Yoga. Ook daar genieten we wekelijks samen van en het helpt ons om mentaal en fysiek nog sterker te worden.

Wandelvakantie op La Gomera
Wandel- en snorkelvakantie op La Gomera

Fitbit: We zijn nu ruim 15 maanden samen en hebben een LAT relatie. We wonen inmiddels in hetzelfde dorp maar niet samen. Dat houdt de relatie spannend en zo houden we de ruimte die we af en toe nodig hebben.

Rots: Ja, Fitbit heeft de grote stap durven zetten om begin dit jaar te verhuizen naar mijn dorp Oegstgeest. We wonen nu minder dan twee kilometer bij elkaar vandaan. In verband met de verhuizing heeft hij zelfs drie maanden bij mij gewoond. Dat was niet altijd makkelijk, maar door een goede en open communicatie kwamen we er altijd weer goed uit. De LAT relatie, met ieder onze plek op kleine afstand, houdt onze relatie sprankelend en vol verlangen. Nog steeds zijn we stapelverliefd op elkaar.

Fitbit: Ik ben Irene eeuwig dankbaar. Zij heeft me gemotiveerd nog even geduld te hebben en nog even te blijven toen ik op het punt stond te stoppen. Dankzij dit platform is mijn leven totaal veranderd en heb ik een fantastische vrouw leren kennen met veel gedeelde passies en interesses, en dat terwijl ons leven totaal verschillend is.

Rots: Irene, ook ik ben jou eindeloos dankbaar voor deze fantastische ontmoetingssite. Dankzij dit platform heb ik een superfijne, lieve, romantische en sportieve man ontmoet die ik nooit meer laat gaan. Ik hoop dat je nog heel veel singles op deze manier gelukkig gaat maken. Ga zo door!

Wandelvakantie op Madeira
Wandelvakantie op Madeira

 

Wil je méér Wandeldate verhalen lezen?

Rots en Fitbit deelden hun verhaal. Ook andere (ex) leden vonden elkaar via datingsite DeWandeldate en schreven hun verhaal: 

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Alle Succesverhalen van datingsite DeWandeldate

Deel ook jouw Verhaal!

Heb je ook een nieuwe relatie (of vriendschap) via DeWandeldate? 

Vertel je Succesverhaal en ontvang je favoriete Wandelgids en Komoot!

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Hoofdfoto: Rots en Fitbit, wandelend op Madeira

© DeWandeldate, 5 mei 2024.