Mobiele menu

'Toen zijn hond meer aandacht kreeg dan ik was ik er na een uur of anderhalf wel redelijk klaar mee.'

Mannen opgelet: deze dingen kun je beter NIET doen tijdens je wandeldate!

Het afgelopen jaar heb ik regelmatig gedate. Soms was het een wandeldate, soms was het een standaard date. Standaard als in een drankje doen in een café waarbij er binnen no-time ongemakkelijke stiltes vallen. Al direct na mijn eerste 'standaard date' kwam ik er achter dat tegenover elkaar zitten en een vragenlijst op elkaar afvuren niks voor mij is. Wandeldaten daarentegen is een stuk makkelijker en al snel stelde ik mijn (tinder)dates voor om te gaan wandelen. Dat beviel een stuk beter! Toch verliep niet elke date bepaald vlekkeloos en ik deel dan ook graag mijn 'wandelblunders' met jullie. Bij deze een overzicht van dingen die je beter niet kunt doen wanneer je voor het eerst op wandeldate gaat met een leuke dame. Lees, huiver en doe er je voordeel mee!

(Dit verhaal met ervaringen en datingtips is geschreven en ingezonden door één van onze leden. Zij wil graag anoniem blijven). 


1. Jouw hond meer aandacht geven dan mij
Eén van mijn eerste wandeldate-afspraken kwam heel spontaan tot stand. We bleken allebei in dezelfde regio te wonen en nog dezelfde avond besloten we samen een rondje te gaan lopen. Dat hij zijn hond mee wilde nemen vond ik, ondanks dat ik zelf geen hondenfan ben, geen probleem. Echter toen zijn hond meer aandacht kreeg dan ik was ik er na een uur of anderhalf wel redelijk klaar mee. De uitnodiging om achteraf nog wat te gaan drinken, heb ik dus maar vriendelijk doch kordaat afgeslagen.

2. Alle hekjes voor ons open houden
Natuurlijk vinden wij vrouwen het fijn als je af en toe de klaphekjes voor ons open houdt en ons een hand geeft bij het oversteken van een slootje, maar overdrijven is ook een vak. Eén van mijn dates was ooit zo galant dat hij aanbood mijn rugzak te dragen en toen ik afsloeg (ik ben stoer en onafhankelijk en kan dus zeker mijn eigen rugzak dragen) raakte hij geïrriteerd. Een beetje galant zijn is prima, maar overdrijven is ook een vak en niet bepaald aantrekkelijk.

3. Héél snel lopen
Zeg mannen: een wandeldate is géén race hoor! Het is me reeds enkele keren overkomen dat ik met een sportieve man ging wandelen, die het tempo dan vervolgens zo hoog hield dat ik enigszins buiten adem raakte. Op zich vind ik het geen probleem om een stevig tempo te lopen, maar op het moment dat er een zweetsnorretje op mijn bovenlip ontstaat, voel ik me weinig aantrekkelijk meer. Tip: check het wandeltempo van de vrouw waarmee je op pad bent en pas jouw tempo hierop aan. We zijn je dankbaar!

4. Geen ruimte laten voor spontaniteit
Dat je van tevoren een bepaalde route uitstippelt is natuurlijk een uitstekend idee, want zo weet je beiden wat je ongeveer kunt verwachten. Toch vinden we het leuk als er ook ruimte is voor spontaniteit. Ik liep ooit met een man die als een gek paaltjes aan het volgen was. Toen ik een mooi bospad zag dat ik wilde verkennen, kwam er een beteuterd 'maar we zouden toch route X lopen?' Iemand die lijstjes afvinkt vind ik weinig aantrekkelijk, spontaniteit waardeer ik daarentegen des te meer.

5. Opscheppen over je outdoor gear
We snappen dat je heel blij bent met je prachtige, dure outdoor kleding en wellicht zelfs een beetje trots. Maar … opscheppen doe je maar waar je vrienden bij zijn. Je mag best benoemen dat je kleding van een goed merk is (dat zien we sowieso al gelijk) maar realiseer je dat we niet allemaal het budget hebben om te investeren in onbetaalbare en duurzame kleding. Het is niet echt leuk dat je ons het gevoel geeft dat we er met onze jas van de Decathlon niet toe doen.

Bovenstaande dingen zijn relatief klein, maar kunnen essentieel zijn of er al dan niet een tweede (wandel)date komt. Bij geen van de bovenstaande mannen is het uiteindelijk tot een tweede date gekomen. Realiseer je dat je maar één kans hebt om een verpletterende indruk te maken op die leuke dame en het zou zonde zijn als je het door een klein foutje zou verpesten. Succes met wandeldaten heren!

 

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

Photo by Scott Webb via Pexels

© DeWandeldate, 27 april 2018