Mobiele menu

Sneeuwwandeling met DeWandeldate op de Veluwezoom

Groene Wissel wandeling Zes Veluwse Bergen vanuit Dieren

Prachtige wandeling (16 km) voor 46+ singles, door NP Veluwezoom. Door uitgestrekte stille bossen, voornamelijk onverhard, langs en over verschillende ‘bergen'.

Groene Wissel wandeling Zes Veluwse Bergen

Wandelroute door Nationaal Veluwezoom vanaf station Dieren. We lopen door uitgestrekte stille bossen, voornamelijk onverhard, langs en over 6 verschillende ‘bergen’: de My Ladyberg, de Prins Willemberg, de Wevers- en Vossenbergen, de Geitenberg en de Carolinaberg. Er zit heel af en toe een flinke klim in deze wandeling.

Verslagje

Op zaterdag 9 december 2017 liep een groep Wandeldaters een prachtige sneeuw-rondwandeling vanuit Dieren. In plaats van de geplande GW-route Zes Veluwse Bergen bedacht Jeroen (één van de leden en deelnemers) een alternatieve route. Dit omdat het pannenkoekhuis de Carolinahoeve gesloten was. Zo kon de groep lekker opwarmen en lunchen bij Paviljoen de Posbank. Er liepen 7 vrouwen en 6 mannen mee, singles van 44 t/m 60 jaar. Van de 13 deelnemers zijn 9 mensen lid (met actief profiel) van datingsite DeWandeldate, en liepen 4 mensen al eerder mee met een groepswandeling. Na afloop werd geborreld in Dieren. 

Irene strandde op de heenweg met de trein wegens een defecte bovenleiding. Zij stond urenlang in een weiland en maakte uiteindelijk een korte Spoorwandeling naar een andere trein, en keerde 3 uur na haar vertrek weer terug in Amersfoort. 

Jeroen: De eerste echte dag sneeuw van dit jaar staat er een wandeling van de Wandeldate gepland. Een maand eerder melde ik mij om de gids te zijn. Hoe kon ik toen weten hoe onvergetelijk deze wandeling zou zijn. Hoe dichter ik deze dag bij Dieren kwam hoe witter het werd. Tijdens de wandeling twee sneeuwbuien en met de laatste sneeuwbui liepen we terug Dieren in. Het was een sprookje om door deze witte wereld te mogen lopen. Te mogen genieten van het uitzicht op de Koningslaan en Posbank. Ook iedereen die mee was genoot van de wandeling en met elkaar hebben we een echt mooie dag gehad. Dit was met recht een kadootje om te mogen doen.

Foto van Irene, gestrand op de rails .. 

Op weg naar DeWandeldate groepswandeling gestrand bij Hoevelaken.

Foto's van Jeroen

Groepswandeling Veluwezoom vanuit Dieren, met DeWandeldate. Station Dieren.
Groepswandeling Veluwezoom vanuit Dieren, met DeWandeldate
Groepswandeling Veluwezoom vanuit Dieren, met DeWandeldate
Groepswandeling Veluwezoom vanuit Dieren, met DeWandeldate
Groepswandeling Veluwezoom vanuit Dieren, met DeWandeldate

Wil je LID worden of DeWandeldate Agenda volgen?

© DeWandeldate, 6 november 2017